Колеги бях решил да си взимам 2бр. Daikin FTX35JV- за отопление и Охлаждане на 16 ,14м2 ново строителство но след тази тема съм Объркан, Даите съвет????? Благодаря
Колеги бях решил да си взимам 2бр. Daikin FTX35JV- за отопление и Охлаждане на 16 ,14м2 ново строителство но след тази тема съм Объркан, Даите съвет????? Благодаря
Това е слабата серия на Дайкин. Може и да се справят, но ако нямаш добра изолация е вероятно да влизат често в дефрост. За сходна сума по-добре си вземи Mitsubishi Electric GE25VA.
Здравейте ... темата е стара и никога не съм се интересувал от климатици , ама днес случайно се зачетох та да споделя , че същия хубавец направи дефрост за 4 мин. след 6-7 часа работа (за историята : от 1-5C до -9C в момента ). Незнам на какво се дължи ... може да са им сменили софтуера , този е произведен 2011 . Едното тяло е чешко другото забравих . Как разбирате кога размразява тоя модел няма индикация и трябва да се виси по фасадата или по тавана да пипаш вътре топло ли е студено ли е ?. Иначе се изключва от време на време но спира и компресора .
Ще ги следя и ще пиша...
bleky : добре дошъл във форума! и честита нова година на всички.
би ли дал всички буквички на модела?
и нека все така да те топли машинката.![]()
По-скоро са със сменени компресори.Старите бяха с роторни, на новите пише, че са с херметичен суинг.За съжаление не свалих и не запазих старите оферти на ММЦ в които като компресор срещу 25/35 JV беше записано "роторен".
И аз имам един познат който много силно изрева от JV серията 35-ца в 16 квадрата северна стая не може да вдигне над 20 градуса, а той иска да е 24 градуса.Сега иска смяна, но нещо не му се връзват нещата.
Така или иначе не струват.Не топлят.Съседите ми по офис с с такава 25-ца в 18 квадрата и са освен с нея и с духалка.Сметките им за ток са 73+ лева за всеки от месеците декември, януари и февруари.Имат само един комп + 3 мижави лампи които светват много рядко- по 1 път в седмицата.
Не говоря конкретно за дадения случай, но голяма част от тези проблеми са вследствие на кофти монтаж и най-вече от неправилно или никакво вакумиране. Влагата влияе много лошо на капилярните системи. Ако някой има невакумирана машина и работи добре, това е по-скоро късмет не даденост!
Това, че има калпави машини е така, но колкото по-калпава, толкова повече нужда има от перфектно вакумиране!
Аз също имам монтирани такива модели и няма никакви оплаквания относно не топлене. И предполагам също като Мега че причината е в монтажа.Първоначално публикувано от Mega
Телата са : FTX35JV1B / RX35JV1B . Не бих казал , че не топли ... навън 0C в стаята 15C след 5мин духа 55C въздух ...Същото го пробвах и на един Сиеста(май STX35 се води ) но там след 20-25 мин едвам достигна 46-47 градуса и при това стаята беше топла. А за шум няма да го коментирам , вързал съм му панделка да се вее за да разбирам кога духа.Първоначално публикувано от estqwerty
За нетоплене не става дума - става дума за честия дефрост !Първоначално публикувано от bleky
Ти да не си вързал панделката да гледаш кога спира да духа и да проверяваш дали не е в дефрост ?![]()
![]()
Може пък климатика да е излязъл момиченце... и затова панделка.Първоначално публикувано от dimon
![]()
Няма чести дефрости и днес цял ден го наблюдавам не е направил нито един даже и вече е съвсем леко заскрежен . А е натоварен здраво , стаята е 22к/м на калкан и от никаде другаде не е отоплено .
Явно нещо са променили и са го отстранили този бъг , ама нека и други да сподялят как им работят .
И да на всяко спиране излизам да го пипна работи ли компресора или не , има ли друг начин да разбера дали е в дефрост ?.
Вътрешното тяло трябва да спре циркулацията, тогава размразява.
To спира и при достигане на зададенета температура, макар и без дефрост!Първоначално публикувано от ivan1
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1325523840[/time]_________________________________________________
Приятелю bleky,
За температури над нулата всичко е О.К. ! Става дума за температури под -0,5 'C и надолу . Тогава е дразнещо-безсмисления дефрост !!! Тези температури обикновени са сутрин рано, а най-вероятно ти тогава нанкаш ...Не вярвам и тогава да гледаш "панделката" !!!
За пореден път изказвам неангажиращо мнение :
Не може до -0,3 ' C да няма дефрости ....и малко по-долу ...0,5'C ( без влага и скреж) да започват на 1/4 час !
Не се следят реални показатели , а температура - външна ...![]()
Може и така да е но според мен нещо са променили .
Вече 3 месеца си работят перфектно... Добре , че не съм я прочел тази тема преди да ги купя , че щях да се разколебая и да взема Мицубишита .
Иначе в кухнята имам един Панасоник инвертор 12 ка за 800 лева... е там вече е чест и многоооо дискомфортен дефроста ,пука трака и даже не спира вентилатора ... тече като душ отдоло всичко е лед на тротроара , а под дайкините има по 3 капки сутрин.
Щом тече като душ , значи е трябвало да има дефрост ! Лошото е когато не е текло , а е имало такъв.
Иначе кухнята ти явно е на север ..., а ?![]()