Страница 15 от 41 ПърваПърва ... 5131415161725 ... ПоследноПоследно
Резултати от 211 до 225 от общо 605
Like Tree15Одобрявам

Daikin FTX35JV - размразяване на 22 мин.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Re:Daikin FTX35JV - размразяване на 22 мин.

savov, това което си написал НЕ е вярно - 35 реално отдава 3500 W в режим отопление при номинал, а това си е баш 12-ска.

rist, ако излезе, че след изключване от контакта за няколко минути машината влиза в режим за известен период, 100% е бъг - въпроса е как да се оправи.
    А това, че Дайкин са го допуснали, не им прави чест - ако беше някое от другите 2 условия, поне никой нямаше да се оплаква.

2.  

3. Тук е от
    Sep 2010

Съгласен съм защото нямам претенции да съм разбирач,но там си пише ,че модела е с орязани параметри и е за предходните сезони.На мен лично ми върши чудесна работа!

4. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Води се 12-ка (35-ца е същото) но на отопление се равнява на 9/10-ка

5. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

ако всичко зависи от температурата на вътрешното тяло /загуби от прозорци и тавани, големина на помещението и неправилно оразмеряване на машината/ може лесно да се експериментира - dimon да вкючи една яка печка - 2 3 киловата и да стопли стаята и да се види дали ще има дефрост на време.
    стига да не почне да бачка на он-офф.
    моя на под 20 градуса бачка на он-офф, мога да си сверявам чесовника по него, при мене няма как да е преоразмерен, защо размразява на 44 а спира. 2 помещения 26м2+6м2 на 2.6м височина е сложен.

6. ya
    ya е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jan 2010

Предлагам следните опит:
    1.При зададени високи градуси 25- 30 грдуса, и първа скорост на вентилатора би трябвало да не обескрежава често
    2.Същото но с активиран бутон ECОNO
    Резултатът би показал според мен дали все пак не става въпрос за недостиг на фреон

7. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Хващате се за сламка - датчика на изхода на вътрешното тяло би следвало да следи основно комфорта в стаята, т.е. скоростта на вътрешния вентилатор. Ако има намеса и при условията за дефрост значи: 1. много глупава идея (следенето на топлообмена на външната пита е предостатъчно) и 2. първо трябва да повиши оборотите на компресора, и едва ако това не помогне да укаже изпълнено условие.

Условието за 6 мин. непрекъсната работа е другата голяма глупост, защото не е взето предвид, че може да не се изпълни с месеци, така че няма да се учудя ако сте прави.

А бе да си го кажа направо: необходимите условия са точно 3:
    1. влошен топлообмен на външното - основното
    2. минимум ХХ мин. работа с натрупване - за комфорт
    3. безусловен дефрост на Х часа работа с натрупване от последния такъв - за надежност.

Всичко друго води до проблеми от подобно естество.

п.п. estqwerty, това бях го пропуснал:

Първо да го изкоментирам накратко: (тези май наистина са малоумни).

После малко по-подробно - единственото възможно изпълнено условие ако всичко по софта му е наред може да е #1: t на външния под -14 С.
    Ако това е причината, явно мястото на датчика на външня топлообменник не е подходящо или той самия не отчита вярно. Понеже @dimon вече го е подменил, остава да се пробва с местенето му нагоре или надолу по тръбичките. Всички сме виждали, как при някои климатици първо се заскрежава само една ивица от целия топлообменник - тази част съответно е най-студена и за лош късмет датчика може да е точно там.

Второто което забелязах е задължителния дефрост на 90-тата минута с натрупване (условие #4 е изпълнено винаги), независимо има ли скреж по питата или не. Но заради изискваните 6 минути непрекъсната работа, при определени условия (например поддържане на ниска t в необитаемо жилище) и то отпада като полезно.

Ебаси измисления алгоритъм, ебаси програмистите.

8.  

9. ya
    ya е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jan 2010

Въпросът е да се прескочи условие 2, а това е възможно единственно чрез имитация на по ниска темпвратура навън............за което и говорим де, преместването на въпросния датчик при вентилатора променя с около 3 градуса "температурата навън" но явно не е достатъчно. Трябва още, така е пробвано е

10. Member
    Тук е от
    Sep 2009

При условие 2 има подусловие 3 за интензивен спад на t при вътрешния топлообменник - то няма как да е изпълнено, а това значи че и цялото условие 2 остава висящо.

11. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Само да кажа пак: това не е за този модел, но е най пълното което съм намирал.

12. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty
    Само да кажа пак: това не е за този модел, но е най пълното което съм намирал.
    Да , не е за моя модел. Не се знае дали дори е подобен алгоритъма. В сервизното на моя се говори за един джъмпер J5 ( към края на сервизното) , който правел засилен дефрост контрол при прерязването му. Сега може да е на някъв твърд интервал. Освен това до него има още J1...J4 - незнайни за какво. Сервизен техник спомена , че някой от тях е за работа до -20 , но малко ме съмнява.

13. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

по спомен от някое от сервизните че не мога да го намеря сега - с единия джъмпер се вдига/смъква температурата за да може да охлажда на ниски температури - за сървърни и подобни помещения.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Днес сутрин. Навън е +2,8 градуса. Климатика е работил цяла нощ на 22 без размразяване . В 7.00 го вдигам на 28 градуса да си направя кефа и след 5 мин влизаме в дефрост . Навън е сухо , без мъгли , топлообменника е сух и чист .

п.п. Външният вентилатор като е инверторен при какви условия трябва да си мени оборотите ? Имам чувство че се върти винаги еднакво . Да не би там да е проблема ?

16. ya
    ya е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jan 2010

Вентилатора на коя скорост е ако е на 1-ва няма логика в това. Иначе външния вентилатор (по аналогия от други модели на дайкин)в режим отопление има само 2 скорости . Винаги работи на макс., освен ако не е над +5градуса и натоварването е
    под 44Hz. По простите инверторни климатици регулират плавно външния вентилатор за да компенсират липсата на ЕТРВ.(поправете ме ако греша)

17. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Не са ли малко, моя ТОШО ЕВРОПЕЙСКИ е със 7 или 8 скорости при отопление, сега не ми се броят колко са точно по сервизното.

18. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2009

Цитат Първоначално публикувано от ya
    По простите инверторни климатици регулират плавно външния вентилатор за да компенсират липсата на ЕТРВ.(поправете ме ако греша)
    Точно обратното. При евтините инвентори външния вентилатор е АС и е с непроменливи обороти. Дори при новите инвентори на Мидея които ги водят ALL DC, външния вентилатор има само две скорости. При по качествените инвентори оборотите се променят според външната температура и натоварването на компресора.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 15 от 41 ПърваПърва ... 5131415161725 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Daikin FTX35JV vs. Panasonic cs-e12pkew-cu-e12pke-etherea-2013
    От SK7 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 4
    Последно: 06-10-13, 20:01
  2. Daikin FTX35JV или Mitsubishi MSZ-GE25VA
    От Gost 1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 01-06-12, 15:43
  3. Daikin FTX35JV или Daikin FTXS35J
    От nrjize във форум Климатици Daikin
    Отговори: 45
    Последно: 20-04-12, 23:49
  4. Daikin FTX35JV - струва ли си?
    От newmanGB във форум Климатици Daikin
    Отговори: 60
    Последно: 27-06-11, 21:58
  5. Fujitsu ASYA12LGC или Daikin FTX35JV ?
    От vannnnkata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 34
    Последно: 28-10-10, 13:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе