Страница 21 от 41 ПърваПърва ... 11192021222331 ... ПоследноПоследно
Резултати от 301 до 315 от общо 605
Like Tree15Одобрявам

Daikin FTX35JV - размразяване на 22 мин.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2001

Re:Daikin FTX35JV - размразяване на 22 мин.

днес наблюдавах нещо мнг странно на моята 71-ца преработена в термопомпа.
    обикновенно изчаквам водата от котела да изтине преди да пусна климатика но днес я пуснах направо с идеята когато водата изтине да си заработи. Така и стана, мапината си заработи, учудих се че неправи дефрост и държи добри температури все едно работи на максимум. Поразцъках дистанционното и прегледах за грешки. Явно от високата температура беше записало грешка А5. Почти 3 часа не беше правила дефрост и питата не беше обледена. Изтрих грешката и сега отново си прави обичайният дефрост на 40 минути.

2.  

3. stz
    stz е офлайн

Тук е от
    Oct 2010
    Живее в
    Stara Zagora, Bulgaria, Bulgaria

Мойта сиестичка пък странно защо , не е размразявала вече почети цял месец държа я на 24-25 градуса на макс вентилатор през деня а вечерта когато няма никой в хола на 20 градуса на макс вентилатор миналата зима е размразявала точно 3 пъти и когато размразяваше водата беше една мръсна Проблем ли е ?

4. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Щеше да размразява по-често ако вършеше някаква работа, ама като не върши не се налага.
    spas.slavchev одобрява това.

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Моя не размразява на 20мин. Размразява си нормално, като има нещо на питата. Може би щото е старичък и затова.

6. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от tony34al
    Моя не размразява на 20мин. Размразява си нормално, като има нещо на питата. Може би щото е старичък и затова.
    Ми той твоя FTXS , бе...не е FTX . За него идеше реч.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1328000039[/time]_________________________________________________

Нека някои притежатели на FTX...JV да кажат дали спират "лъжливите" дефростите при температури под -5..-6 и надолу градуси, а също така дали машината продължава да топли нормално . Преди време имах такава "машина" , правеше хиляди дефрости , но миналата година нямаше такива студове за да се пробва . Все си мисля , а и според логиката на Дайкин ( до колкото я схванах), че при по-ниски температури дефростите трябва да спират да се правят на време ...

7. Тук е от
    Jan 2003

Цитат Първоначално публикувано от dimon
    Все си мисля , а и според логиката на Дайкин ( до колкото я схванах), че при по-ниски температури дефростите трябва да спират да се правят на време ...
    Не, при мен сутринта беше -16.5 и дефроста си вървеше по часовник - на всеки 45 минути.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2005

Taя зима няма изревали за честите дефрости на FTX-вете . Бравос , да не би пък ДАИКИН да са написали/задраскали още един ред в програмата за дефроста ?
    Нещо не ми се вярва...
    Аха, всичко си е ОК с машинката - FTX25JV.
    Колкото и да плюят някои, че била орязана, окастрена и ошмулена серия - факт е, че е здрава машина и си топли. Ето вчера при -19 около 01h и 02h след полунощ без дори и да съм се замислял колко са паднали температурите навън, моя климатик си работеше съвсем нормално, поддържаше нормална топлина в стаята и дефростваше на около 50 мин. и повече, но бях зает и не съм засичал точно времето. Мисля че критичния диапазон за честите дефрости е около -4 до -7 градуса. От 0 гр. нагоре работи префектно и от -10 надолу - също.
    Това е от мен.
    ...И пак ще си кажа, че климатиците по принцип не са уред, който става за отопление! (нищо лично)

10. Тук е от
    Dec 2010

Здравейте!
    Доста прочетох от тази тема, но така и не видях конкретен отговор - как да се избегнат дефростите на определено време? Да, климатикът топли много добре, но не е никак приятно, когато вечер тръгне да размразява на 30-40мин за около 8мин на пълни оборота на компресора. Вие много неприятно и заглушително. Да не говорим, че съседите ми може "случайно" да му пуснат тухла или камък
    Много съжалявам, че си взех от най- евтините дайкини. За същите пари можех да си взема Кериър или Фуджицу от които сме изключително доволни.

11. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

За същите пари можех да си взема Кериър или Фуджицу от които сме изключително доволни.

Все още НЕ Е КЪСНО.Продаваш дайкина и купуваш фуджицу.Дори LG s 9/12 AT ще е по добър избор.

Така се решава проблема с този модел.

12. Тук е от
    May 2010

Ми той твоя FTXS , бе...не е FTX . За него идеше реч.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1328000039[/time]_________________________________________________

Нека някои притежатели на FTX...JV да кажат дали спират "лъжливите" дефростите при температури под -5..-6 и надолу градуси, а също така дали машината продължава да топли нормално . Преди време имах такава "машина" , правеше хиляди дефрости , но миналата година нямаше такива студове за да се пробва . Все си мисля , а и според логиката на Дайкин ( до колкото я схванах), че при по-ниски температури дефростите трябва да спират да се правят на време ...

Здравей имам 35JV - и при температурите под -5, -6 не съм забелязвал лъжливи дефрости камо ли на 22 мин през големите студове не съм имал проблеми и не мие било студено , нищо , че съм последен етаж и краен апартамент ! Дано съм бил полезен !

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Явно дефроста не зависи от S-a. И моя до вчера, когато бяха ниските темпераури(-8 -12), размразяваше най-много веднъж дневно. От вчера при темп. около нулата и валеж, размразява на около 50мин.

14.  

15. Тук е от
    Feb 2012

Здавеите!имам ftx 35 jv от половин година и Fujitsu от 7 години мога да кажа че daikin-а не струва с тия безмислени дефрости наистина е досаден Fujitsu-то размразчва само когато има наличие на скреж ,а daikin-а размразява без никакав скреж,е не е нормално да го прави и мн ме дразни.съжалчвам че не си взех пак Fujitsu това е марката daikin са прехвалени и не струват дори и ftxs 35

16. Member
    Тук е от
    Dec 2009

... и не струват дори и ftxs 35
    Голяма смешка каза.

17. Тук е от
    Feb 2012

може и смешкада сам казал но които си го купи този климатик няма да остане доволен.Ивсе пак вапрос на лично мнение аз не го препорачвам на никои

18. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2010

Напълно съм съгласен с колегата mobikim.FTXS..не си заслужава парите.Дефроста е едно от най-слабите им места или прави ненужни или прекалено чести.Това изобщо не може да се каже че е върха на климите по скоро втори клас кл.техника.Да не говорим и за екстрите които му липсват.Със този чест дефрост е за енергиен клас B.A доколкото до цената не би трябвало да е повече от 1300лв с монтажа за ftxs-а.А другият ftx имал съм го не става за отопление в БГ може спокойно да му се сложи клас C .Не знам как ни подлъгаха да ги купим.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 21 от 41 ПърваПърва ... 11192021222331 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Daikin FTX35JV vs. Panasonic cs-e12pkew-cu-e12pke-etherea-2013
    От SK7 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 4
    Последно: 06-10-13, 20:01
  2. Daikin FTX35JV или Mitsubishi MSZ-GE25VA
    От Gost 1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 01-06-12, 15:43
  3. Daikin FTX35JV или Daikin FTXS35J
    От nrjize във форум Климатици Daikin
    Отговори: 45
    Последно: 20-04-12, 23:49
  4. Daikin FTX35JV - струва ли си?
    От newmanGB във форум Климатици Daikin
    Отговори: 60
    Последно: 27-06-11, 21:58
  5. Fujitsu ASYA12LGC или Daikin FTX35JV ?
    От vannnnkata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 34
    Последно: 28-10-10, 13:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе