Страница 2 от 6 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 83

свистене или свирене - FTX25JV-

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Re:свистене или свирене - FTX25JV-

ДАЙКИН-ска им работа, все наобратно.Не съм чувал други машини да имат такава конструкция, не, че не може да има, ама тази конструкция е по-предразположена към дисбаланс според мен.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2010

От дисбаланс не се чува свистене, бе хора ! От дисбаланс може да трепери тялото или да потраква дори. Свистенето е шум от преминаващия въздух ( ако е това което съм чувал при някои климатици) ПРЕЗ тялото , който пък е сбор от съпротивлението на топлообменника, турбината, клапите, скоростта на преминаване и кой знае какво още.

4. ya
    ya е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jan 2010

От лявата страна оста лагерува във пластмасова втулка, която е в гума, която е във една пластмаса, която пък се закопчава в корпуса. В някои от случаите има хлабина(откъдето може да е проблема с тракането) която се "обира" посредством крайчета на миши опашки които се забиват между пластмасата и корпуса. Един вид стяга се хлабината да не притраква от веме на време, може и да се вкара малко силикон във въпросната хлабина и готово.

5. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

То това е ясно,dimon.Защо да не се чува, като вдигне обороти и турбината е дебалансирана, нищо не пречи да се чува и свистящ звук.Като и намалиш дебита на въздуха, дисбаланса може и да изчезне.

6. Тук е от
    Mar 2009

Оказва се че проблема не може да се отсрани. Психически явно трябва да приема, че така ще бъде. Да му свиквам и това е. Срещу парите които даваш на практика получаваш едно нищо. На марки вече не се робува.

7. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

За мен това си е някакъв фабричен дефект на серията.Има хора с тази машина във форума и не са се оплаквали от подобен шум, а други хора се оплакват.

8.  

9. Тук е от
    Mar 2009

Продължават проблемите. Свиренето ще се мъча да го приема, докато не намеря начин да разкарам климатика, но много ми стана странно днес, че при външни 3-4 градуса и настроени 20 градуса на климатика, той работи цял ден и не може да ги докара. Има фреон, има всичко, не дава грешки, тръбата му е 4м, какво още иска не знам, ама явно и за топлене не става.

Съвет към който е решил да купува FTX25JV - НЕДЕЙТЕ, НЕ СТРУВА

10. Member
    Тук е от
    Feb 2011

Това свистене има ли го в режим вентилация? Имал съм случай с пречупен колектор на вътршното тяло, в следствие на промяна на дирекцията на изхода на тръбния път. Ако тръбния пакет излиза от дясно на вътрешното тяло е много вероятно това да е причината.

11. Member
    Тук е от
    Mar 2008

При този модел специално - 25 FTX имам усещането че Дайкин вървят по пътя на Фуджицу и Фуджи с прословутите им проблемни втулки. От втулката идва всичко, но за съжаление и след смяна - новата изкарва не повече от година! Проблема го има само при 25-ците, по-рядко се среща при 35 FTX.

12. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от м.петров
    Това свистене има ли го в режим вентилация? Имал съм случай с пречупен колектор на вътршното тяло, в следствие на промяна на дирекцията на изхода на тръбния път. Ако тръбния пакет излиза от дясно на вътрешното тяло е много вероятно това да е причината.
    Това свистене за което ти говориш е дроселиране ( от пречупване , запушване...), а колегата е имал предвид свистене от турбината .
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1321390860[/time]_________________________________________________

Цитат Първоначално публикувано от miro30
    Продължават проблемите. Свиренето ще се мъча да го приема, докато не намеря начин да разкарам климатика, но много ми стана странно днес, че при външни 3-4 градуса и настроени 20 градуса на климатика, той работи цял ден и не може да ги докара. Има фреон, има всичко, не дава грешки, тръбата му е 4м, какво още иска не знам, ама явно и за топлене не става.
    Съвет към който е решил да купува FTX25JV - НЕДЕЙТЕ, НЕ СТРУВА
    А нощем под нулата как е колега ?
    Честички дефростчета не чуваш ли ...през 28 мин ? Не искам да те отчайвам , виждам че си на "вълна"...поне на веднъж да ти дойде...Лошо !

13. Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от м.петров
    И на вентилация и на всякакъв режим си свирука. Явно е от движение на въздушните потоци вътре в самото тяло. Тръбите излизат от ляво.

Явно вероятно самите климатици са такива, но въпреки, че питах за възможностите на климатика и поставени от мен точни и ясни критерий, ми беше обяснено, че машината е много тиха и много топли. Вярно уж са сериозна фирма, ама са си търговци, гледат да си продават стоката, макар и с премълчаване на някои факти.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Oct 2010

Имаш стая 10м2 нали така?
    При височина 2.60=26м3
    Имаш почти 100w отоплителна мощност.
    Не го вярвам това,ама никак.
    И в този случаи kasapa е прав.За такава кутийка един френски или норвежки конвектор-безшумен,няма течение,виене,крякане и прочие.Успех.

16. Тук е от
    Mar 2009

Може ли свистенето от вътрешното тяло да е от неправилно зареден фреон. Фирмата която го монтира и от която е купен, го и зарежда поради калпав монтаж от самото начало. Чувам тука трябвало да се зарежда в течна фаза , в газова фаза не знам в каква фаза го заредиха, сложиха една бутилка с фреон уж на една везна и като стана според тях достатъчно, затвориха крана на бутилката. Това ли е правилно? Как в крайна сметка трябва да се държи тази бутилка с фреона - права или обърната?

17. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Зависи каква бутилка използват. От този вид, трябва да е обърната.

А от този модел не се обръща, стига да са наясно кой кран за какво е....

18. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от miro30
    Може ли свистенето от вътрешното тяло да е от неправилно зареден фреон. Фирмата която го монтира и от която е купен, го и зарежда поради калпав монтаж от самото начало. Чувам тука трябвало да се зарежда в течна фаза , в газова фаза не знам в каква фаза го заредиха, сложиха една бутилка с фреон уж на една везна и като стана според тях достатъчно, затвориха крана на бутилката. Това ли е правилно? Как в крайна сметка трябва да се държи тази бутилка с фреона - права или обърната?
    За да си сигурен , че не е от фреона ...пусни машината само на вентилация.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 6 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Свистене от вътрешното тяло на климатика
    От ^Rokera^ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 10
    Последно: 05-08-14, 23:20
  2. свистене на фреона
    От sladi4kia във форум Климатици Daikin
    Отговори: 9
    Последно: 16-07-11, 22:11
  3. General Fujitsu ASHA09LGC - свистене и шум!
    От g_ganchew във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 16
    Последно: 22-01-11, 04:02
  4. Шум при свирене на CD на Sony HDC H801
    От babatam във форум Аудиотехника
    Отговори: 0
    Последно: 05-03-09, 13:56
  5. Свистене при LCD монитор ?
    От Zetle във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 5
    Последно: 08-01-07, 13:21

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе