ДАЙКИН-ска им работа, все наобратно.Не съм чувал други машини да имат такава конструкция, не, че не може да има, ама тази конструкция е по-предразположена към дисбаланс според мен.
ДАЙКИН-ска им работа, все наобратно.Не съм чувал други машини да имат такава конструкция, не, че не може да има, ама тази конструкция е по-предразположена към дисбаланс според мен.
От дисбаланс не се чува свистене, бе хора ! От дисбаланс може да трепери тялото или да потраква дори. Свистенето е шум от преминаващия въздух ( ако е това което съм чувал при някои климатици) ПРЕЗ тялото , който пък е сбор от съпротивлението на топлообменника, турбината, клапите, скоростта на преминаване и кой знае какво още.
От лявата страна оста лагерува във пластмасова втулка, която е в гума, която е във една пластмаса, която пък се закопчава в корпуса. В някои от случаите има хлабина(откъдето може да е проблема с тракането) която се "обира" посредством крайчета на миши опашки които се забиват между пластмасата и корпуса. Един вид стяга се хлабината да не притраква от веме на време, може и да се вкара малко силикон във въпросната хлабина и готово.
То това е ясно,dimon.Защо да не се чува, като вдигне обороти и турбината е дебалансирана, нищо не пречи да се чува и свистящ звук.Като и намалиш дебита на въздуха, дисбаланса може и да изчезне.
Оказва се че проблема не може да се отсрани. Психически явно трябва да приема, че така ще бъде. Да му свиквам и това е. Срещу парите които даваш на практика получаваш едно нищо. На марки вече не се робува.
За мен това си е някакъв фабричен дефект на серията.Има хора с тази машина във форума и не са се оплаквали от подобен шум, а други хора се оплакват.
Продължават проблемите. Свиренето ще се мъча да го приема, докато не намеря начин да разкарам климатика, но много ми стана странно днес, че при външни 3-4 градуса и настроени 20 градуса на климатика, той работи цял ден и не може да ги докара. Има фреон, има всичко, не дава грешки, тръбата му е 4м, какво още иска не знам, ама явно и за топлене не става.
Съвет към който е решил да купува FTX25JV - НЕДЕЙТЕ, НЕ СТРУВА
Това свистене има ли го в режим вентилация? Имал съм случай с пречупен колектор на вътршното тяло, в следствие на промяна на дирекцията на изхода на тръбния път. Ако тръбния пакет излиза от дясно на вътрешното тяло е много вероятно това да е причината.
При този модел специално - 25 FTX имам усещането че Дайкин вървят по пътя на Фуджицу и Фуджи с прословутите им проблемни втулки. От втулката идва всичко, но за съжаление и след смяна - новата изкарва не повече от година! Проблема го има само при 25-ците, по-рядко се среща при 35 FTX.
Това свистене за което ти говориш е дроселиране ( от пречупване , запушване...), а колегата е имал предвид свистене от турбината .Първоначално публикувано от м.петров
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1321390860[/time]_________________________________________________
А нощем под нулата как е колега ?Първоначално публикувано от miro30
Честички дефростчета не чуваш ли ...през 28 мин ? Не искам да те отчайвам , виждам че си на "вълна"...поне на веднъж да ти дойде...Лошо !
И на вентилация и на всякакъв режим си свирука. Явно е от движение на въздушните потоци вътре в самото тяло. Тръбите излизат от ляво.Първоначално публикувано от м.петров
Явно вероятно самите климатици са такива, но въпреки, че питах за възможностите на климатика и поставени от мен точни и ясни критерий, ми беше обяснено, че машината е много тиха и много топли. Вярно уж са сериозна фирма, ама са си търговци, гледат да си продават стоката, макар и с премълчаване на някои факти.
Имаш стая 10м2 нали така?
При височина 2.60=26м3
Имаш почти 100w отоплителна мощност.
Не го вярвам това,ама никак.
И в този случаи kasapa е прав.За такава кутийка един френски или норвежки конвектор-безшумен,няма течение,виене,крякане и прочие.Успех.
Може ли свистенето от вътрешното тяло да е от неправилно зареден фреон. Фирмата която го монтира и от която е купен, го и зарежда поради калпав монтаж от самото начало. Чувам тука трябвало да се зарежда в течна фаза , в газова фаза не знам в каква фаза го заредиха, сложиха една бутилка с фреон уж на една везна и като стана според тях достатъчно, затвориха крана на бутилката. Това ли е правилно? Как в крайна сметка трябва да се държи тази бутилка с фреона - права или обърната?
Зависи каква бутилка използват. От този вид, трябва да е обърната.
А от този модел не се обръща, стига да са наясно кой кран за какво е....
За да си сигурен , че не е от фреона ...пусни машината само на вентилация.Първоначално публикувано от miro30