Сигурен съм на 100 процента,че даже и да бяха правили оглед,без да са живели зимата в този апартамент пак нямаше да дадат адекватно решение.Машината си работи и духа перфектно,но не може да вдигне повече от 22 градуса,защото апартамента е хладилник.Сега не ми се мести термометъра,но съм сигурен,че в коридора който не се отоплява,няма да е повече от 7-8 градуса.Или трябва да се направи изолация на под,стени и таван,или да се ползва печка на твърдо гориво,за мен друго решение няма,ако ще и да сложа марсиански климатик..
Слагай една 18ка ве пари като вестници
Ако не бях под наем да съм го направил още сега.Ако правя нещо ще си е за моя сметка и пак мисля да го направя лятото.
Аз и 24 ще сложа(това беше в кръга на шегата),но сметките ще са дебели и пак няма да се знае какъв ще бъде крайният резултат откъм топлина.Тази година лятото един таван от гипсокартон и вата и ако пак няма подобрение ще се слага пелетна камина и спирам да се занимавам с климатици с които да се опитвам да се стопля.
Радвам се, че започвате да мислите по този начин. Първо си оправяме къщичката, а след това решаваме как ще се отопляваме. Обратното, в повечето случаи не води до добри решения. Не пиша това, за да Ви наставлявам, а с надежда, че хората ще четат, помислят и тогава ще вземат решения
Така де, но човека е под наем. Ако наемодателя е кретен...
С 30 процента по-скъпо от дърва и въглища.Но като се прибера от работа в 17.00 часа след половин час става баня и започвам да разтварям вратите към другите стаи.В това положение ще ми се върже по-евтино от климатик,защото ще отоплявам само вечер.
Не е кретен,даже е много точен,защото от осем години дойде само веднъж да си види апартамента(не иска да ни притеснява) и то за пет минути,просто не му се дават пари.
Обърнахме го на чат и сега ще мине адаша да ни предупреди.
[QUOTE=presents;805012]
От 10 години с конвенционален Тошиба отоплявам/охлаждам 65 куб. южен хол и съм доволен. Искам да намаля сметкат за ток.
Техн.данни изписани на вътрешното тяло
12 охлаждане
14 отопление
9.5 кг вътрешно
35 кг външно
R22/900 гр
2.4 МРа
1350 W , при замерване средно около 1250 W