Да ви попитам възможно ли е ако е на авто вентилатора да консумира повече от колкото да речем е на 3-та степен
Да ви попитам възможно ли е ако е на авто вентилатора да консумира повече от колкото да речем е на 3-та степен
Здравейте,
Имам два климатика, като те са:
1.Fujitsu ASYG 12LUCA
2.Fujitsu ASYG 12LТ
Моля за информация, как се активира функцията им да показва кога са за почистване филтрите им или др. полезни функции за моделите.
Благодаря!
Тези климатици нямат ли си книжки с инструкции на български?
Не е вярно.Има команди за активирането им.Имат основна книжка за инструкции, но как се активира др. функции не е описано.
Климатикът може и да няма, ама всеки смартфон го има. Активира се месечна аларма със звук и текст "прахосмукачкааа!" и казусът се решава.
Този който ти е казал ,че има,да вземе да ти каже какви са командите.И да не забравиш да ги напишеш тук.В оригиналната книжка на климатика (не говорим за български превод-орязан е),нищо такова не пише.А филтрите си ги чисти на всеки две седмици.Или като падне дебита на струята,в зависимост от запрашеността на района в който живееш.
Между другото тия климатици освен да топлят и охлаждат,май други функции нямат.А ,имат една за почистване на топлообменника от бактерии.
Има го в книжката на англииски и в ютуб има видео как става дори беше коментирано в форума.
Sent from my K012
Е няма такава клима която да може да прецени замърсяването им и да сигнализира тогава. Поне аз не знам за такава.
Sent from my K012
Подовата тошиба дава индикация за почистване на филтрите. На какъв принцип работи - нямам идея. При мен светна, въпреки че филтъра бе чист. Изплакване и всичко е наред. Предполагам има датчик за изваждането на филтъра. Или пък на дадено време на работа!
При етериите пък мига синия индикатор за зацапан електрод на наноджи-то. И Lt май има индикация, ма май се активира по желание.
Изпратено от моят HTC One_M8 с помощта на Tapatalk
Коко,нещо си се объркал.На мен книжка на български не ми трябва,достатъчна ми е тази на английски.Ама и ти не четеш,а пишеш.Аз не търся нищо,камо ли да правя проби-грешки.Обратното правя-опитвам се да помогна на колега,като казвам какво е описано и какво не.