Привет на всички участници във форума, радвам се, че темата се развива толкова добре. След като мина януари месец - 18 м2 стая(45м3 и отвор за вити стълби към втория етаж) северно изложение, терасата е вкарана в стаята и се използва за кухня(термометъра на пода на кухнята показва на -15 външна + 3 градуса) и 265 квч. на 21 градуса вътрешна температура денонощно - преглъщам всички забележки към ASHG12LUCA. Като цяло съм доволен.Среден разход на час - 356 вата.
Позволявам си едно леко отклонение от темата относно нашите "мършави" външни тела както написа ALEXI спрямо неговия AS-W22B-W. Бърза проверка в сайта на производителя ми даде следните данни: 600 вт.компресор 850 гр. фреон, отоплителна мощност 2.5kW (0,6 ~ 5.0kW),разход 460 w (95-1345w) площ на отопление 9-11 м2 предполагам с единичен топлообменник. СМЯТАМ че теглото на външното тяло идва от по дебели ламарини и увеличено сечение на медните проводници поради естеството на напрежението в мрежата - 100 - 127 волта. Тоест за да се постигне една и съща мощност на 110 и 220 волта при 110 волта трябва да се увеличи ампеража, което налага увеличено сечение на проводника - закон на ОМ. Извинявам се за лиричното отклонение.
P.S. Не се стърпявам и качвам данни за върховен модел NOCRIA dual blaster 2015 г. от сайта на http://www.fujitsu-general.com/jp. за да се запознаем с спецификациите на японските модели. Моля модераторите за разбиране и извинение.
Този пост е редактиран от kristofer73; 07-02-17 в 11:38.
Недей да предполагаш разни неща отделно хабер нямаш от електротехника и устроиството на климатика .. имал дебели проводници сякаш компресора е на 100 волта ... 5.1 кВ максимал за 7мичка ти се види малко ,а топлообменниците са с дебела ламарина за това тежат я виж размера на външното тяло колко е ,има едни милиметри там написани .. машината е класа над ЛУК и с нея отоплявам 18 квадрата доста студена северна спалня на която половината таван е тераса на мансарда отгоре ..
Ей, Алекси, спри се бе човек! То и аз отоплявам 30 кв. с 12 LUC даже и при -20. Външното тяло също е прилично, незнам кое му е мършавото?!
Потвърждавам, че 12LU смъква скоростта на турбината до минимум при настроен High вентилатор. Днес случайно го забелязах и почнах да го следя - поработи си така доста време. Дори си работеше on/off - включва се, изключва се, все в Quiet режим - почти е незабележим Навън беше +5 градуса. ДУ беше настроено на 21 градуса.
Със сигурност AUTO повече няма да ползвам на този климатик.
Ми то е говорено. Аз ауто почти не ползвам на машините. Хеле на фуджик. То и другите са така, но не ми се влиза в потенциална дискусия. Панасониците са на степен 4 от 5, фуджитсите на 3 или 4, последното е рядко. Тошко е на 3та
Изпратено от моят HTC One_M8 с помощта на Tapatalk
В сервизното пише, че на AUTO смъква до втора степен (Low).
Точно!
Изпратено от моят HTC One_M8 с помощта на Tapatalk
Зравейте, току що го пробвах на степен high, след 2 мин. мина на quiet. Кажете по рано бе хора.Много е говорено за консумацията но потвърждавам при изключен компресор показва на ватметъра около 12 вт. Стария показваше около 40 вт.Благодаря на babati i mkukas.
На коя степен си държите вентилатора? От 4 дена съм собственик и още не мога да определя на коя степен да го държа постоянно.
Този пост е редактиран от avenger; 18-02-17 в 20:19.
От десетина дена съм с 12 LT в 22км хол и предимно го държа на 1-ва степен, че иначе ми е малко шумен само когато вдигна градусите за около час го пускам на 2-ра и е ок за сега, но не знам как се отразява на разхода.
Този пост е редактиран от avenger; 18-02-17 в 20:20.
Мерси. И аз го ползвах на авто ама сега ще го пробвам на 3та да видя ще има ли голяма разлика