Външното на luca няма общо с външното на ltc, освен че и двете се слагат отвън. 15 квадрата се климатизират и със 7 luca.
Външното на luca няма общо с външното на ltc, освен че и двете се слагат отвън. 15 квадрата се климатизират и със 7 luca.
Говорим за външно 09lt и 12LU. E нагоре имах спор с колега дето беше сложил скица, че са еднакви, а и наистина са с еднакви по тегло външни тела. Не че е важно де.
Изпратено от моят HTC One_M8 с помощта на Tapatalk
Що не се разберете взаимно и готово!
Този пост е редактиран от avenger; 17-12-17 в 21:30.
Ще има прее.и другарче ))
09 lt и 12 luca външните им тела са еднакви, поне по-важните части - компресор, топлообменник, еев мотор на вентилатор и т.н . Отваряте двете сервизни и сравнявате няма нищо сложно.
През колко време дефроства , те би трябвало да си пускат контролни дефрости през 4 часа някъде което е глупаво пак, на суха пита.
Този пост е редактиран от avenger; 24-12-17 в 21:49.
При мен си има дефрости вече, но при 100% влажност и валежите така ще си е. Контролни не съм хванал.
Интервсното е, че електрика още не съм го хванал по бели гащи. Има си и температури около и под нулата, влага и всичките му подходящи условия и то неведнъж. Тая изолация върши чудеса [emoji16]. Ще го видим на -10 сигурно ще запее старата песен на нов глас. Добре, че я пее тихичко, инак да си е отишъл и той.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Моя не че го ползвам много, но не съм забелязал нито да дефроства излишно, нито да шуми външното тяло, нито да шурти. Тъй като имам парно сериозно се замислям да се разделя с него поради рядко ползване. Ако някой има мерак да пише на ЛС.
Мина ми. Простих му Просто в много неподходящ момент го хванах тоя дългия дефрост и малко ми кипна... Случва се и в най-добрите семейства
По-важното е, че машината топли
Между другото, сега за пръв път видях едно явление, откакто го имам тоя климатик. Не се бях прибирал 2 дни и бях оставил машините на 20 градуса. В стаите беше хладно и макар и да не е много приятно, пуснах машините да работят на High вентилатор, за да наваксат. 12LUCA обикновено разскрежава като по часовник в студа, на всеки 4 часа (грубо). Сега се случи друго обаче. Достигна си температурата (26 градуса), спря за 4 минути (не дефрост), след което се пусна и продължи да си работи. Тоест вече подминаваме 300 минути без дефрост Вентилатор High определено му се отразява добре на тоя климатик. Добре че съм бивш ползвател на Sharp и съм свикнал да ми е ветрилник
Отдавна съм писал, че моето MHI в студа с вентилатор на High, заскрежава в пъти по-малко и прави много по-малко дефрости. Отделно той сам си намаля скоростта на вентилатора когато е на High.