Капака на климатика?
Изпратено от моят HTC One_M8 с помощта на Tapatalk
Капака на климатика?
Мисълта ми е щипките нещо .... при две LT-та дето ги наблюдавам няма такова нещо. Да не си го насилил нещо? Друго не се сещам.
Този пост е редактиран от babati; 14-01-18 в 15:38.
Не е нормално, нещо по механизма ще да е. Викни си тия дето е гаранцията.
Успех!
При спрян климатик отваряш и двата капака после външния го дърпаш на долу ,после хващаш и двата капака като се стараеш да са плътно прелепнали и двата и тогава затваряш от ляво на дясно.
Мисля, че точно така го правя. Доката затварям показалците са ми от задната страна на капака в "ушичките", тоест придържат вътрешната част. А в същото време външния панел го придържам с палците. Плътно прилепнали са двете части.
Пробвах всякак да го затворя - от ляво надясно, от дясно наляво. И при двата случая се чува пукането от щипките, но ефектът накрая е същият.
Няма да го пипам до следващото честене на филтрите, че да не счупя нещо.
Благодаря ви много за мненията.
Този пост е редактиран от babati; 15-01-18 в 01:10.
Какво имаш предвид под "от ляво на дясно"? Иначе модела мисля че няма в средата щипка както при LMCA.
Има трети централен.
Ето я LUCA-та с честите и дълговременни дефрости:
Ще ми е интересно да разберем дали е от реколтата (2016-та). Нека и други хора с LUCA споделят как разскрежават техните ЛУКИ,
Например тази на VelevKlima нито разскрежава като моята през 4 часа, нито прави чак такива дълги дефрости като моята. Неговата е със сериен номер E005683 и е произведена преди около 3 години, според Велев.
Благодаря на отзовалите се.
Ето този "убавец" разскрежава само при нужда, освен в редките случаи, когато е около нулата сутрин и 40 мин. след пускането си, при темп. в стаята 17 градуса и задание 24, почва да догонва, лъха жега на степен 3, и след 40-те минути прави нещо като дефрост за 3-4 минути, ако е малко по-топло отвън, само спира да духа вътре за минутка(без да мига дефрост диода) и пак тръгва...
Изпратено от моят SM-A310F с помощта на Tapatalk
Този пост е редактиран от avenger; 26-01-18 в 19:45.
И как точно, като от -3гр. температура на топлообменника, разскрежава максимум на 4ч. работа на компресора, а на от -5гр. - 213мин. максимална работа на компресора. Това си е зададено в алгоритъма на машината. При тези условия дефроства по часовник, това, че е натрупал скреж през това време, те кара да мислиш, че винаги е "при нужда". Какво значи "нещо като дефрост"? Или е дефрост или не е, има си индикация за него, средно положение няма.
Sent from my iPhone using Tapatalk
4 часа дефрост е ок. Дали е заскрежен или не също не ме интересува. Искам само да не чакам 17 минути преди да почне пак да духа топло. И то при нула градуса...
При по-ниски температури продължителността същата ли е? Все минсе струва, че тия 16гр., които трябва да достигне топлообменника, в комбинация с вятър, докарват работите до тук.
Sent from my iPhone using Tapatalk