Благодаря! Закачах едни луканки на стойките, понеже е на терасата и така го установих.:-)
Просто да споделя, в случай че някой има същия проблем. Ремонтът отне 5 минути. Оказа се, че няма нищо счупено. Не се знае със сигурност къде е бил проблемът. Зъбното колело си беше здраво, но все пак го подменихме. Според мен някой елемент в сложната сглобка на повдигане на капака просто се е била “олабила“.
Сега всичко е сглобено наново и машината вече не трака.
Благодаря на "колегата" Мега
Да се включа отново, преди известно време бях питал дали могат да се направят нашите климатици като "Mitsubishi" - то. При достигане на зададената температура да вдига ламелите нагоре. Преди две седмици открих, че когато движението на ламелите е на SWING, при достигане на зададената температура автоматично застават във вертикално положение т.е. движението на въздуха е надолу. МНОГО СЪМ ДОВОЛЕН. Ще се радвам ако съм бил полезен. нека и другите да споделят.
На мен така ми е по добре. Климатика е разположен във всекидневната много близо до масата и когато ламелите са две или три позиции нагоре, върти въздушната струя точно върху мен. Сега няма проблем.
На Фуджи не се ли вдигат клапите в хоризонтално положение, при влизане в off?
Sent from my iPhone using Tapatalk
На ЛДС не се вдигат при ОФ.При дефрост клапите слизат в най-долно положение.Това при фиксирани клапи, при реене не знам, никога не съм го пускал да се реят.
А при по-новите модели, като Lmc, Luca и Ltc как е положението?
Sent from my iPhone using Tapatalk
При ЛМСА не мърда клапите при ОФ, но ги вдига при дефрост. Тъщата има от година и нещо, та него съм хващал да прави така.
И LF серията вдига клапите само при дефрост. Иначе са настроени на крайно долно положение - за хоризонталните клапи става въпрос.
Ей, веднъж да я видя тая ЛУКА заскрежена!