Според мен информацията от ползвателите е по-вярна, обаче изчакай да презимува и тогава си прави изводите. Сега е преходен сезон и доста машини работят не както очакват собствениците или мераклиите им. В сервизните едва ли може да се обхванат и опишат всички условия на работа.
Аз се опитвам да чета и препрочитам темите, когато ме интересува. Примерно това :https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...tml#post836799
А иначе просто споделих какво съм наблюдавал за единствения малко по-студен ден и 12 часа работа. Нямам никакво намерение да търся проблеми ,там където ги няма
dodo, как накара 20zm-s да спира турбината като спре компресора при режим отопление?
Това е зададено от производителя. Като падне температурата на кондензатора под определена стойност, спира да духа и върти въздуха само около него.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
За да не остане погрешно впечатление, въпросният климатик ,за който е и темата спира да върти напълно при изключване на компресора. Това в режим на отопление.
В режим охлаждане -точно обратното.
И за мене това е по логичният начин на работа. Аман от това обдухване за следене на температурата както е при повечето климатици.
Аз не знам какво ви пречи това обдухване, като на Миланов климите специално си вдигат клапите и е невъзможно да усетиш каквото и да било.
Следенето на температурата е много важно, разбира се,но при този модел е решено с датчик в ДУ, което пък с радиосигнал комуникира с вътрешното тяло и реагира учудващо точно. Това се опитвах да обяснявам и замервам. На практика, благодарение на настройките през 0.5 градуса и точността на сензора се постига комфортна температура, без амплитуди между он/офф.В крайна сметка всеки иска да се поддържа зададената температура точно и по възможност без да се чува или усети. Поне за мен това има най -голямо значение.
П. П. Няма също така никакво местене на клапата.(Разбира се, говоря за U-Crown /VIP)
Благодарности на stainway за реалният начин на работа на климатика.
Това от сервизното няма как да се разбере.
Така, който му харесва този начин на работа, да си взема.
Усеща се и с вдигнати клапи , макар и да не се чува , може би ако спя с пижама завит до шията няма да го усещам но не мога. Жената нищо не усеща но тя е увита като какавида зиме и лете Добре че под 7°С не се сеща да офф-ва особено вечер.
Последно не разбрах ZM/S-S спира ли турбината на отопление при офф ? Отговора може в съответната тема !
Да вземем да уточним, какво значи спира турбината. Щото имам чувството, че са различни понятия за много хора.
1. Спира. - Турбината не се върти изобщо!!!
2. Минава в режим следене - най-ниските възможни обороти на турбината.
3. Продължава със зададените, въпреки ОФФ на компресора.