Има и Амбер-стандартен , който слиза на доста прилични стойности -180 вата...
Продава се отдавна в Унгария, Италия, Полша, *****...
https://310.by/catalog/conditioners/...sionery/11883/
Като цена би бил много интересен:
https://www.gm-termoidraulica.it/cli...32-wifi-a.html
Нискотемпературният Амбер го водят "Престиж"..
https://310.by/catalog/conditioners/...sionery/11888/
Явно за всеки пазар си имат различни модели...
Този път не позна. Търсех нещо бюджетно за кухнята при майка ми. Очертава се да е Fujitsu 12LLCC, не МХИ. Комфорт и високи температури не са приоритет, така че в този ценови диапазон, тази машина ми се струва най-разумното решение. Може да ви изглеждам пристрастен, но има защо и гледам да съм максимално обективен. Не съм се интересувал само и единствено от МХИ, даже преди да си купя първото, не ми е и минавало през акъла, че ще е тази марка.
Не мисля, че Феята е по-лоша от Чейнджа. На последния силата му не беше в икономията, а в работата при ниски температури - очевидно и Феята се справя със задачата. Много ме съмнява да е по-лоша с нещо от дърветата на триото.
Mежду другото лайт версията на Амбър я продаваха под друга марка. Тук някъде коментирахме по темата.
Този пост е редактиран от Vizi; 07-01-19 в 18:52.
Отново според уреда - 227 волта, 9,5 ампера, което умножено едното по другото идва 2150 вата. За да изключа опцията за проблем с ел инсталацията /не твърдя, че не може да има такъв/ то пуснах по удължител ток от комшията. Ами уреда отново покажа същите стойности - 1,8 -2,1кв. В съседната стая Хитака беше заковал на 820 вата и при -4 си духаше с 35 градуса, което според мен е максимума за тази конвенционалка. За тази сряда съм уговорил посещение на техник от фирмата. На човека според мен много не му се занимава да идва и да мери. В магазина започнаха да вадят от 100 кладенеца вода, че климатика си работил нормално. Та ще видим в крайна сметка какво ще стане. Предложих им да си го вземат и да доплатя 300лв за един Фуджак LMCE, но според мен шанса да се случи това е малък.
Този пост е редактиран от dodo2000; 07-01-19 в 21:28.
Брей, за това не се бях замислял... Лошото е, че е на високо и за момента нямам стълба да погледна етикета на въшното. Но като се има предвид техниците какви бяха то нищо чудно да са ми сложили друго тяло.
Между другото някъде бях чел, че външното тяло а и топлообменника на Ферито са по-големи от тези на Чейнджа именно за да се компенсира липсата на двуредов такъв. Имам познат с Чейндж сложен преди година, който каза, че сметката зимата му се вдига с едни 70лв като пуснат климатика, тъй като топлят две стаи от панелния им апартамент само с него.
Този пост е редактиран от dodo2000; 07-01-19 в 21:38.
Днес температурата беше много приятна в стаите +3 градуса. Важното е, че като пуснах Хитака за 3 часа /с дефрости на всеки 45 мин. работа/ затопли в едната стая до 16. Онзи ден сложих на голяма част от тавана 4см ЕPS плоскости и бих казал, че сега температурата в стаята повече се задържа от преди. Реших, че е по-добре от каменна вата да не вземе да се котят плъховете в нея. А в другата стая Гриито не го пуснах от страх какво ще покаже ватметъра. Тези дни съм с високо кръвно и не исках да се натоварвам допълнително
Този пост е редактиран от dodo2000; 07-01-19 в 22:14.
На лято като се стопли сложи eps от вътрешната страна на стените и следващата зима няма да си спомняш за високите консумации.
Съгласен съм, че това е най-доброто решение, тъкмо да пази топлото вътре в "кутийката" но няма начин да правя нов ремонт вътре в стаите понеже са прясно ремонтирани. По-скоро ще мисля за външна изолация и да лепна едни таванни XPS плоскости във всяка стая.
Не е най доброто решение, даже е най лошото. Сложи си 10-15см изолация отвън.