Екстра си е.
Ако ти е в спалня му пускаш един дефрост преди да заспиш за да не те буди през нощта.
Въпреки, че аз на този модел дефроста не мога да го чуя дори когато съм буден.
9-ката слиза до 340W и съм я виждал да развърта до 1600 при минусови температури. На мен ми допадат. Въртешното тяло е голямо не прави много вятър. Топли яко.
Максимума в сервизното според мен е обявен при температура +7. На плюсови температури съм пробвал да го гърча и не вдига над 960W. Обаче на минусови............... ела го виж. Става хала.
- - - - - - - - - -
Тези дето нямат Екстра "ръчен дефрост" им слагат контролен на 3-4 часа. Иначе като се прецака дефрост термистора става на буца лед. (Като Хаера на Инкуирър).
Стоиш на студено и чакаш някой техник да намери пролука да ти го поправи. Април-Май месец са по-свободни
Този пост е редактиран от mimojef; 14-02-21 в 20:08.
Ми като няма ръчен дефрост пускаш го на охлаждане за 15мин. и ... имаш ръчен дефрост.
Ади сега!
Хем ревем, че софтуера на климатиците трябва да е по-юзърски, хем като ни сложат нещо наистина юзърско да си го ползваме при нужда пак ревем.
Екстра си е. Като го има може да се ползва, може и да не се ползва. Обаче Като го няма може само да не се ползва.
Аз лично бих предпочел да използвам тази Екстра пред това да вися с пръскачката с вряла вода или принудително охлаждане на помещението.
А и по блазнещо ми изглежда от контролните дефрости
Яко налазват Китайците и в този сегмент.
Хубаво е да има такава екстра според мен.
И не само за цепениците.
Охлаждането не помага понякога.
Щом е стигнал до това положение, значи хич не топли вътре!
Как ще пуснеш на охлаждане като вътре е 17гр.
Дори да тръгне, ще охлади и ще спре след 2 мин.
Външният вентилатор върти и прави втори проблем, че охлажда топлообменника. Пък уж го топлим. Тц, без вода не става.
Със сешоара...Как ще пуснеш на охлаждане като вътре е 17гр.
То тва е ясно, правил съм го. Ама е неудобно и не е за всеки.
И като се стопи частично и падна парче лед, докато перката се върти познай кво става.
Той ако става на буца лед ръчния дефрост едвали ще го спаси и излекува.
Ако е с кофти дефрост алгоритъм, що да не може да се спаси?
Нормалният дефрост при някои разстопяват скрежта и тръгват по-рано. И в долната част става лед и почва да се вдига все по-нагоре.
Като се пусне един допълнителен все ще е по-добре, а що не 2 последователни.
Който има да такъв да сподели:
Сам ли спира ръчният дефрост, т.е. дали е зададено време за изпълнение?
Може ли да се пусне веднага за втори път ако дефроста спира сам?
С Мхи-то при буца лед, задължително Смядово. Няма какво друго да се направи.
Тук поне има някаква алтернатива с която може да се пробва преди Смядовото.
Според мен Екстрата е по скоро за разскрежаване на топлообменника при евентуален проблем с термистор отколкото за топене на буци лед. Модела си държи прилично често външно дори при минусови температури и силен снеговалеж. Реотана работи постоянно под нулата и тавата винаги блести.
То и при Смядово я има тая екстра, само че реотана е вътре а тавата си блести отвън колкото иска
Пак си казвам , за мен стигна ли до там да го следя отвън и да разчитам на реотани и пускам дефрости - аналогично да поливам с вряла вода значи е време за радиатора.
Досега съм стигал до този етап само с един Дайкин който от много контролни дефрости(на час) за два дни при -10 -15 се окопа в лед ... просто реших че е "до тук" и си пуснах "алтернативата". Без друго копа му сигурно е бил 1 що да се мъчим и двамата.
Този пост е редактиран от Mig82; 15-02-21 в 12:46.