Хмм подобряват ги значи
Моят изглежда не е наред нещо, работи по зле (поддържа зададена темп) от един мн. дърт Мидеа, не инверторен...
Преди 2 дена бях пуснал снимки с температурите при жалузите и долу в стаята. От тогава нещата вървят все към зле. Зададената температура си е 19, но въпреки, че външната температура се вдига от тогава и сега е около (-2), в стаята става все по-студено и сега е дори 13.8гр. Пропуснах да кажа, че вентилатора е на минимум, защото е шумен, а е в спалня.
Ще опитам на вентилатор Ауто и I feel, но никъде в инструкциите не е казано такова нещо, а и не ме кефи, че вместо да ми служи, аз трябва да му угаждам на капризите за да върши това, което трябва при всякакви режими...
Сега при температури минус 2-5гр не се справя..., а какво ще е при минус 15-20?
Какво искате да кажете, че вентилатора на вътр. тяло никога не спира и при вкл и при изкл. компресор?
При мен когато се включва, първо чувам външното тяло, че започва да бучи, усилва се и след около 30-40сек се включва и вентилатора. Работи известно време, като изходящата температура е 45-50гр., мощността около 1400W. Чувам как външното тяло постепенно намалява бученето и спира. (без темп. в стаята да е стигнала 19гр) Вентилаторът върти около 30 сек и спира напълно. Ето защо температурата при жалузите пада мн. бавно като не се обдухва и времето на изкл. състояние е мн. дълго, защото датчика е някъде там наблизо.
Всичко, което описвам е при зададена 19гр и мин скорост на вентилатора...
При мен е нагласен на 23-24. Когато е в ОФФ погледни турбината на ухо поне аз не мога да я хвана. На този при мен турбината се върти много бабавно и абсолютно безшумно (за разлика от другите климатици които ползвам и са уж маркови).
Монтираха го края на Юли. Ще погледна точно модела.
[QUOTE=stainway;985738]Ако зададената температура се промени през WiFI , I Feel престава да работи и температурата се следи от датчика във вътрешното тяло.
Същото се случва ако поради някаква причина не може да се осъществи комуникация с ДУ (поради преграда, разстояние).
Радиоуправление има само U-Crown , при другите модели е IR и трябва да се намери подходящо място.
Моят личен опит е-I Feel работи точно само при Auto скорост на вентилатора. Ако се постави на фиксирана-отчита по същия начин, както и вградения сензор +2 изкл/ -1 вкл.
Този пост е редактиран от radito00; 09-12-20 в 22:06.
Колега, дори само промяна на положения на суинга (крилото) от приложението на телефона следва да изключи дистанционното? След такъв опит смятам, че то продължава да работа по отношение на ifeel функцията!
- - - - - - - - - -
,,●
- - - - - - - - - -
SLEEP режим 1 ( ), 2 ( ), 3 ( )
или за да изключите SLEEP-режима. При подаване на напрежение SLEEP-
режимът е включен по подразбиране.
SLEEP режим 1: В режим на Охлаждане, след 1 час работа, стойността на
температурата ще се повиши с 1°C, след 2 часа – с 2°C, след което системата
ще продължи да работи с тази настройка. В режим на Отопление, след 1 час
работа, стойността на температурата ще се понижи с 1°C, след 2 часа – с 2°C,
след което системата ще продължи да работи с тази настройка.
SLEEP режим 2: Системата ще работи в съответствие с предварително
зададена температурна SLEEP-крива.
SLEEP режим 3: потребителска настройка. ,,
Имате ли представа какви са параметрите на кривата в режим 2?
Този пост е редактиран от radito00; 09-12-20 в 22:08.
Здравейте, някой може ли да каже как да отворя вътрешното тяло, за да стигна до турбината?
https://www.dropbox.com/s/xx7uzl78n9...anual.pdf?dl=0
Отваряте на 94 страница и стъпка по стъпка....
Да се включа и аз в клуба. GREE GWH12ACC-K6DNA1D, който е в спалнята- 15 кв и прилежащ коридор - 10 кв,и харчи 20% повече от панасоника в хола, който е 35 кв. Моят под 500 вата не съм го видял да пада, като най се застоява на 800-1000 вата. Даже снощи се развъртя до 1800, като по каталог му дават 1500 макс. По електромер навърта от 5 до 15 кв за 24 часа. Ново стрителство на втори етаж с изолация. Редовно е он-оф. Нагревателятт смуче 80 вата, засичам го с умен контакт. Иначе топли като калорифер Живея в планински град, като тази нощ температурата падна до -9. Също има феномена с двата градуса над зададеното, но забелязах, че се случва само , когато вентилатора е на макс, когато е на ауто си е точен. Пробвах корекцията с градиградусите, но става много ленив и неадекватен в заданието на температурата.
Да те разбираме, че ние дето имаме проектирани да работя до -25 от други марки и могат да бачкат с 100-150W консумация при необходимост сме си взели дефектно проектирани, защото са забравили да им направят софтуера агресивен.
По скоро, че това е типичен за Китайците начин да се справят с нещата