Додо това твоето в което мъчиш климатика, вила ли е?
Човеко, отопли си къщата и климатика ще заспи. Какви са тези 3 градуса?!! То няма и за кога вече да я отоплиш тази сграда освен ако не пожертваш 10-15 кубика дървения.
Ако е вила и не живееш там не ти трябва външна изолация. Слагай гипскартон + вата на външните стени и тавана и след един 30мин. работа на 2kW ще се кротне на 400W даже ще влиза в ОФФ. В противен случай догодина по същото време пак ще си с високо кръвно!
Поздрави.
Този пост е редактиран от mimojef; 09-01-19 в 03:13.
Да бе... я обясни, като сложи 10-15 сантиметра изолация отвън, какво ще постигне, освен да хвърли пари и усилия на вятъра. След като не стои там постоянно и в жилището не се поддържа отопление, всеки път като отиде ще трябва отново и отново климатикът да подгрява ледените стени отвътре и пак ще има форсажи и тестване на максимали.![]()
Те маймуните обичат повече фъстъциНо по принцип си прав. Въпреки ,че Джеймс Голдсмит го е имал предвид за заплащането на труда...
Иначе българския вариант не е ли -с пръдня боя не става?![]()
Ми нали исеята е да се мине тъничко, като си налепиш стиропора отвътре сам, вместо да плащаш по 15-20лв/м2 труд за истинска изолация. Та ето къде е Голдсмит...
Това със самодейното лепене на изолация отвътре ми се струва много опасно занимание. Не знам защо, но тук се съветва да се прави само в случай, че няма никакъв друг начин и има куп условия за отвеждане на конденз и т.н. Иначе се развиват спори и бактерии, който са меко казано нездравословни.
То това е ясно и известно отдавна, поради което не мисля, че даже е неоходимо да се обяснява. Още повече, че за Джак, обяснението си чиста загуба на време.
През ден си ходя до къщата, нищо, че е зима сега и не се топли постоянно. Между другото в апартамента ми, който е среден и ме топлят от всички страни имам две външни стени на които съм сложил отвътре вата и гипсокартон и кухня с издадена напред тераса на която има външна изолация а отвътре съм лепил EPS 5см. В стаите даже и без климатик температурата през зимата не съм виждал да пада под 16-17 градуса, с климатик се поддържат 24-25.
Да се върна отново на въпроса за Ферито - монтираха ми го в края на октомври още, когато температурите бяха положителни около 8-10 градуса. Даже и тогава, когато го включвах на режим отопление за да обърне въздуха пак стигаше 1,6-1,9 киловата консумация. Тогава в стаята температурата беше 12-15 градуса. За това си правя изводите, че няма особено значение колко градуса ще е в стаята, Ферито пак ще стига до стойности близки до 2 киловата.
Чудно ми е нещо - когато е в stby климатика пак на ден хаби едни 2 киловата от постоянната работа на нагревателите на външното тяло. Моя уред показва 95-100 вата консумация - за 24 часа ето ги 2киловата. Не разбирам каква е идеята да работят тези нагреватели даже и при изключен климатик. Каква е нуждата от тях при условие, че може машината да не се включи цял месец да речем, а през това време нагревателите все ще смучат ток. Не е ли по-добре било да сработват, когато заработи климатика на режим за отопление?
Това с нагревателя е само при външна под +1 градуса нали?
Иначе идеята е да не замръзне тавата, да натрупа лед, маслото на компресора да не се сгъстява прекалено....В общи линии, да можеш да го пускаш при всякакви условия без да излети от стойките![]()
Някъде около нулата съм виждал да почва да смуче ток климатика без да е пуснат. Когато не работи климатика откъде може да натрупа лед в тавата? Айде за подгрева на компресора по съм съгласен, но това за тавата не го разбирам.
А защо небето е синьо, тревата зелена....
Виж имаш няколко варианта:
1. Поръчваш си тази книга на г-жа Донг и се задълбаваш във бизнес философията на Грее и търсиш отговори:
https://www.amazon.com/Dong-Mingzhu-.../dp/1911498304
2. Свързваш се на лично с участниците, които ти предложиха да те отърват от климатика и си взимаш нещо друго с надеждата да те топли много икономично.
3. Не му обръщаш внимание и се наслаждаваш на това, че ти е топло, а на вън е много студено.
Не се фиксирай толкова-все пак е просто уред за дома-винаги може да се подмени, нервите се "късат" и не се възстановяват
П.П. Директно на въпроса-погледни тук:
https://forum.setcombg.com/климатици...asha12lcc.html
Този пост е редактиран от stainway; 09-01-19 в 02:56.
Въй ... г-жа Донг била вдовица на 36г. Дали в нейната "сервизна книга" има повече истина от в тези на климатиците и![]()
Бизнес философията на реотана в тавата е прозрачна като леда дето се трупа без него ... да могат да напишат че на -22 ще грее (дали климатика , дали реотана историята не посочва). Но си връзва гащите с него
Додо2000 , резни го тоя реотан и му пусни един кабел с мързелив ключ през отвора за снопа.
Този пост е редактиран от dodo2000; 09-01-19 в 16:53.