Додо това твоето в което мъчиш климатика, вила ли е?
Човеко, отопли си къщата и климатика ще заспи. Какви са тези 3 градуса?!! То няма и за кога вече да я отоплиш тази сграда освен ако не пожертваш 10-15 кубика дървения.
Ако е вила и не живееш там не ти трябва външна изолация. Слагай гипскартон + вата на външните стени и тавана и след един 30мин. работа на 2kW ще се кротне на 400W даже ще влиза в ОФФ. В противен случай догодина по същото време пак ще си с високо кръвно!
Поздрави.
Този пост е редактиран от mimojef; 09-01-19 в 03:13.
Да бе... я обясни, като сложи 10-15 сантиметра изолация отвън, какво ще постигне, освен да хвърли пари и усилия на вятъра. След като не стои там постоянно и в жилището не се поддържа отопление, всеки път като отиде ще трябва отново и отново климатикът да подгрява ледените стени отвътре и пак ще има форсажи и тестване на максимали.
Те маймуните обичат повече фъстъци Но по принцип си прав. Въпреки ,че Джеймс Голдсмит го е имал предвид за заплащането на труда...
Иначе българския вариант не е ли -с пръдня боя не става?
Ми нали исеята е да се мине тъничко, като си налепиш стиропора отвътре сам, вместо да плащаш по 15-20лв/м2 труд за истинска изолация. Та ето къде е Голдсмит...
Това със самодейното лепене на изолация отвътре ми се струва много опасно занимание. Не знам защо, но тук се съветва да се прави само в случай, че няма никакъв друг начин и има куп условия за отвеждане на конденз и т.н. Иначе се развиват спори и бактерии, който са меко казано нездравословни.
То това е ясно и известно отдавна, поради което не мисля, че даже е неоходимо да се обяснява. Още повече, че за Джак, обяснението си чиста загуба на време.
През ден си ходя до къщата, нищо, че е зима сега и не се топли постоянно. Между другото в апартамента ми, който е среден и ме топлят от всички страни имам две външни стени на които съм сложил отвътре вата и гипсокартон и кухня с издадена напред тераса на която има външна изолация а отвътре съм лепил EPS 5см. В стаите даже и без климатик температурата през зимата не съм виждал да пада под 16-17 градуса, с климатик се поддържат 24-25.
Да се върна отново на въпроса за Ферито - монтираха ми го в края на октомври още, когато температурите бяха положителни около 8-10 градуса. Даже и тогава, когато го включвах на режим отопление за да обърне въздуха пак стигаше 1,6-1,9 киловата консумация. Тогава в стаята температурата беше 12-15 градуса. За това си правя изводите, че няма особено значение колко градуса ще е в стаята, Ферито пак ще стига до стойности близки до 2 киловата.
Чудно ми е нещо - когато е в stby климатика пак на ден хаби едни 2 киловата от постоянната работа на нагревателите на външното тяло. Моя уред показва 95-100 вата консумация - за 24 часа ето ги 2киловата. Не разбирам каква е идеята да работят тези нагреватели даже и при изключен климатик. Каква е нуждата от тях при условие, че може машината да не се включи цял месец да речем, а през това време нагревателите все ще смучат ток. Не е ли по-добре било да сработват, когато заработи климатика на режим за отопление?
Това с нагревателя е само при външна под +1 градуса нали?
Иначе идеята е да не замръзне тавата, да натрупа лед, маслото на компресора да не се сгъстява прекалено....В общи линии, да можеш да го пускаш при всякакви условия без да излети от стойките
Някъде около нулата съм виждал да почва да смуче ток климатика без да е пуснат. Когато не работи климатика откъде може да натрупа лед в тавата? Айде за подгрева на компресора по съм съгласен, но това за тавата не го разбирам.
А защо небето е синьо, тревата зелена....
Виж имаш няколко варианта:
1. Поръчваш си тази книга на г-жа Донг и се задълбаваш във бизнес философията на Грее и търсиш отговори:
https://www.amazon.com/Dong-Mingzhu-.../dp/1911498304
2. Свързваш се на лично с участниците, които ти предложиха да те отърват от климатика и си взимаш нещо друго с надеждата да те топли много икономично.
3. Не му обръщаш внимание и се наслаждаваш на това, че ти е топло, а на вън е много студено.
Не се фиксирай толкова-все пак е просто уред за дома-винаги може да се подмени, нервите се "късат" и не се възстановяват
П.П. Директно на въпроса-погледни тук:
https://forum.setcombg.com/климатици...asha12lcc.html
Този пост е редактиран от stainway; 09-01-19 в 02:56.
Въй ... г-жа Донг била вдовица на 36г. Дали в нейната "сервизна книга" има повече истина от в тези на климатиците и
Бизнес философията на реотана в тавата е прозрачна като леда дето се трупа без него ... да могат да напишат че на -22 ще грее (дали климатика , дали реотана историята не посочва). Но си връзва гащите с него
Додо2000 , резни го тоя реотан и му пусни един кабел с мързелив ключ през отвора за снопа.
Този пост е редактиран от dodo2000; 09-01-19 в 16:53.