Ами и аз това казвам но реших че всеки има право да тълкува нещата по свой начин .
Ами и аз това казвам но реших че всеки има право да тълкува нещата по свой начин .
Няма какво да се тълкува. Продължавам да твърдя, че поне при Грее се дават две стойности на стикерите на външното тяло.
Power Input-което им е номинала и Rated Input- което им е максимално тестваното .
На Carrier-a от подписа ми е дадено Rated Power Input 2200 вата-нали не мислите, че тази девятка работи на подобен номинал
При други марки може да се означава различно, но при Грее и техните производни се означава така.
Ето тук може би е обяснено по-ясно:
https://en.wikipedia.org/wiki/Power_rating
Днес ходих до магазина от който съм взел климатика с искане да го сменят и да си доплатя за друг. Казаха, че ще коментират случая и ще се обадят. Друг вариант е да си го запазя като някаква тунингована единична бройка и да го разменя единствено за някой скъп хиперинвертор .
staynway , Ако я поставиш тази 9-ка в помещение в което вътрешната темп. пада до 3° не е сигурно на колко ще работи От кериър са написали реално нещата.
Велики стандарти са измислени за внос и продажба в "ЕЮ" , а накрая всичко се оказва пародия. Всеки производител пише каквото му скимне.
Този пост е редактиран от Mig82; 10-01-19 в 12:18.
Няма как да се кача и да погледна какво е написано на етикета на външното тяло. Някой друг от колегите ако има достъп до външното тяло на неговото Фери нека да снима и да покаже.
За последно:
Въпросният модел има номинал от 990 вата .Дават му диапазон от 180-1250 вата на отопление. На 180 никой няма да го види, както беше и при Change , но на 2000+ не би трябвало да работи.
Това го знаят и от Грее и затова са готови да го подменят.
- - - - - - - - - -
Пише следното:
Power Input (cooling/heating )1085 W/990W
Rated Input 1500W
Няма какво друго да пише
Този пост е редактиран от stainway; 10-01-19 в 12:26.
Да но тези данни са при +7 външна и 20 градуса вътрешна, а Додо спомена, че в стаята му падало до 3 градуса.
Ако разгледаш сервизното на Carrier...Така са ги описали нещата, че можеш да полудееш Пълни глупости има там.Но наистина се развърта до 1800 вата съм го виждал за момент..
Производителят си е описал параметрите правилно. Затова и ще бъде подменен този екземпляр- не отговаря на написаното.
- - - - - - - - - -
Какво ви става? Говорим за електрическа енергия и колко максимално може да премине през уреда без да се разпадне. Само Коп-ове са ви в главите и минимуми
Външната температура няма никакво отношение към Rated Power.
За последно този уред е проектиран да работи с максимално натоварване от 1500 вата +/- 10% и то за кратко!
Комшия от няколко къщи под моята си е сложил Финлукс. Онзи ден ходих да го гледам. Не ми даде да закача уреда, че го беше страх да не изгоря климатика. Та този Финлукс без проблем си топлеше етаж от къща горе-долу като моята а в другата стая беше със стар маслен радиатор. Каза, че са предния месец с бойлер и останалото потребление тока му е бил 80лв. Аз за миналия месец съм стоял с жената не повече от 7 дена на вилата - за Коледа и Нова година при постоянно работещи Фери и Хитачи в другата стая. Сметката, която ми дойда преди няколко дена за тока е за 58лв. Нямам хладилник, бойлер или каквото и да било друго в къщата, само климатиците са работили, едно LCD и 5-6 лед крушки.
Moже да си вдигне максимума на развъртане, но в границите на Rated Power Input +/- 10%
Ако е повече и работи така с часове-аз лично бих се обадил на сервиз
За минимуминте може да се говори, но в интерес на истината не съм видял от моето скромно наблюдение върху няколко C&H да се "развъртат" над обявеното.