колко жилен кабел са ти пуснали между 2те тела забеляза ли
колко жилен кабел са ти пуснали между 2те тела забеляза ли
Не, не съм. Там ли може да объркано нещо ?
Не вярвам щом е работил правилно два дена
може комуникацията и захранването да имат обща нула ( трижилен кабел ) което да доведе до изгаряне на платка .. трябва да се пусне 4 жилен при двупроводна инсталация в жилището ,и 5 жилен при трипроводна такава ( комуникация 2 жила ,захранване фаза нула и заземление ако е отделено от таблото )
Сега много се замислих. Жилището е стар панелен блок и по принцип е двупроводна инсталация. Основния контакт е стенен долу и би трябвало да е двупроводна, но го отворих и видях, че баща ми (електротехник) му е сложил заземяване. Но от него излизат фаза и нула и е свързал разклонител с три гнезда в който беше включен и климатика. Не разбирам нищо от електричество. Какво би трябвало да им кажа следващия път? Честно казано, монтажниците не ми се сториха особено компетентни в ел. връзките.
отвори капачето във вътрешното тяло в дясно и виж колко жилен е кабела между 2те тела
4-жилен.Всъщност, така си мисля.![]()
Този пост е редактиран от scorceni; 19-11-21 в 11:45.
Нормално ли е външното тяло да няма никакъв конденз сега? Преди две седмици като го монтираха първите дни доста си капеше
Климатикът ми заработи. Да изразя отличното си мнение за онлайн магазина от който купих климатика. Обадих се, реагираха веднага, въпреки че супер далеч, намериха човек, който да погледне проблема. А той се оказа съвсем банален, нестегнат клеморед към външното тяло. Проблемът е, че монатажникът, който дойде уж го провери. Не знам дали е разрешено да кажа имената и на магазина, от който съм доволен и от "майсторите- монтажници" ?
то такива дреболии се очаква сам да си ги отстраняваш ,а не да ги занимаваш![]()
Сигурно е така, но пък аз очаквам като съм платил близо 300 лева за монтаж да ми го монтират безпроблемно. А, и уж го провери, така, че това елементарно решение беше изключено.
за монтажа какво да ти кажа .. само като видя кабела който са ти сложили - от всичко ако са спестили така не е на добре .. ползва се многожилен кабел ,но е 2 пъти по скъп ( да речем 2-3 лв за целия кабел който слагат )
1° тази сутрин ,китаеца се е закротил на 160 вата
Супер!
- - - - - - - - - -
Мерил ли си температурата на струята с тази консумация?