А нас, които сме далеч от меката на японските машини, кучета ни яли . Май европеец, който да не работи он/офф в 12-14м2 изолирано стайче, няма.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Да имам 4 ватметъра точно от тези от Щайнбергера,като двете МХИ-та понеже са в съседни помещения и технически позволяваше изпълнението са вързани и през еднотарифен електромер KRIZIK,който ми беше изостанал и се чудех какво да го правя и за сега всички данни се припокриват.Първоначална понеже предположих,че има някакъв проблем с измерването се наложи да превъртя и 4-те ватметъра през МХИ-та но резултатите си бяха все едни същи.
Додо прав си,че не стана много ясно с мерните единици но като цяла съм наясно с тях за това ще бъда и по-конкретен,а именно за 10ч работа този с ниския минимум консумира 2380Wh или 54 стотинки в левова равностойност,докато този с високия минимум и он-офф консумира 3660Wh или 79 стотинки,което като сума е с 50% повече.Целта на питането ми беше какво да направя и втория климатик с високия минимум и той да започне да консумира електроенергия за 54 стотинки,както този с ниския минимум,при положение че работят при еднакви условия и са от един модел,надявам се сега нещата да са по-ясни.
При моите условия резултатите са тези но не ги смятам за генерални въобще за климатичната техника,предполагам при теб условията са други и за това резултатите са различни.Лошото е че се измести дискусията от основното ми питане какво прави разликата между двете клими.
Джерами, имай пред вид, че на машината с висок минимум съм задал с 3 градуса по-ниска температура на дистанционното, отколкото на машините с нисък такъв, за да поддържат 21°С в съответните помещения. Обикновено тези с високи минимуми вкарват повече топлина и трудно се регулират в топло време. Аз не го ползвам мицубишито тогава.
Сега топля същото стайче (огледално) с sf35 на МЕ, което може би от -5 надолу не работи он/офф. Климатикът не е подбиран за това помещение, а ми го монтираха от квартирата, в която живеехме преди това. Въпреки, че работи он/офф и е над главите ни в спалнята, го прави изключително тихо. Щом и на жената изобщо не и пречи, всичко е ок. Не знам колко точно ми е изхарчил конкретно този климатик, с ватметри изобщо няма да се занимавам, това вече си е вманиячаване до някаква степен. Сметката ми от 15.11 до 15.12, за 2-те клими, тази и 60-ка на МХИ, топлещи около 60м2, постоянно на 23-24гр. е около 80-90лв. Това, по груби сметки са си 600-700Wh за 2-те машини. Сметките, които плащам ме удовлетворяват, за това не съм и тръгнал да меря с ватметри.
П.п. Он/офф не ми пречи, стига да го прави тихо, а аз вече съм набелязал машина, която най-вероятно ще върши тази работа.
Ще се ползва и за охлаждане, и за отопление.
Този пост е редактиран от rosswen; 03-01-18 в 12:23.
Слизат на190W със сегашният софт. Човека има еднакви клими 25zmp-s купувани по различно време и работят с различни минимуму. Не се знае как ще са след няколко месеца. Май не случайно темата за избор на климатик започва с Нова Година - нов късмет.
Аз коментирах конкретния модел, не съм тръгнал да си взимам zmp. Пак казвам, дори и да не стига точно 180-190W, он/офф ненатрапчив ли е, няма проблем. Повечето машини, освен някой японец ще работи он/офф в това стайче, според мен.
Sent from my iPhone using Tapatalk
djerami, имаш уникалният шанс да сравниш 2 еднакви модела, с различни минимуми поставени при възможно най-еднакви условия.
Когато климатика е един, няма как да заковем външната температура и да се измери точно разликата.
И при теб тя също се променя, но еднакво и за двата климатика.
Би ли направил екперимента, този с високият минимум да го спираш когато те няма - при положителни температури.
Примерно 10ч., или колкото ти е удобно де.
И да споделиш разликата!
После може да пробваш и тоя с ниския минимум да спираш, пък другият да работи през това време. И да споделиш резултатите!
Гарантирам, че спирането ще повлияе положително върху тоя с високият минимум доста!
Не знам защо ми е изтрит поста за това,че машината на втора степен поддържа 5 градуса по-малко от зададените.
Този пост е редактиран от avenger; 07-01-18 в 19:58.
Е нали новият беше 190W. Това не е чак толкова висок минимум. Висок е 330W, а на 400W са "конвенционалките".