Страница 159 от 231 ПърваПърва ... 109149157158159160161169209 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,371 до 2,385 от общо 3463
Like Tree1674Одобрявам

Климатици Mitsubishi Heavy

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на ivan74
    Тук е от
    Jan 2011
    Живее в
    Варна

Отговор: Климатици Mitsubishi Heavy

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Проблемът при мен идва единствено от комфорта. Считам, че се дължи единствено на класа на машината. Температурата в помещението варира около половин градус, понякога достига почти до един. Средният разход на еленергия е почти като на високия клас. Машината замени едно хитачи ras-25cnh2 и сравнена с него е по-икономична. Минимумът на хитачито беше дори по-нисък и поддържаше температурата по-точно, но беше доста по-шумно от мицубишито в подписа ми. Ако бях намерил дайсейкай 5, него щях да бодна!

Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
    Додо, бодни едно ново "японче"! Нова година, нов късмет![emoji2]

Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk
    dodo_pv и ruuni9 харесват това.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

А нас, които сме далеч от меката на японските машини, кучета ни яли . Май европеец, който да не работи он/офф в 12-14м2 изолирано стайче, няма.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    ruuni9 одобрява това.

4. Тук е от
    Aug 2015

Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    С какви ватметри мериш, ако са тези с големият екран те показват моментната консумация във ватове (W) т.е консуматора каква мощност има и натрупаната енергия в киловат часа (kWh) която се отчита от електромерс и се увеличава непрекъснато т.е. натрупва се. Дай една снимка на екрана на ватметъра.
    Този който работи on/off с по-високият минимум нали изключва и средно примерно за 24часа пак ще дойде като разход на ел. енергия/пари като другият.
    Да имам 4 ватметъра точно от тези от Щайнбергера,като двете МХИ-та понеже са в съседни помещения и технически позволяваше изпълнението са вързани и през еднотарифен електромер KRIZIK,който ми беше изостанал и се чудех какво да го правя и за сега всички данни се припокриват.Първоначална понеже предположих,че има някакъв проблем с измерването се наложи да превъртя и 4-те ватметъра през МХИ-та но резултатите си бяха все едни същи.
    Додо прав си,че не стана много ясно с мерните единици но като цяла съм наясно с тях за това ще бъда и по-конкретен,а именно за 10ч работа този с ниския минимум консумира 2380Wh или 54 стотинки в левова равностойност,докато този с високия минимум и он-офф консумира 3660Wh или 79 стотинки,което като сума е с 50% повече.Целта на питането ми беше какво да направя и втория климатик с високия минимум и той да започне да консумира електроенергия за 54 стотинки,както този с ниския минимум,при положение че работят при еднакви условия и са от един модел,надявам се сега нещата да са по-ясни.
    При моите условия резултатите са тези но не ги смятам за генерални въобще за климатичната техника,предполагам при теб условията са други и за това резултатите са различни.Лошото е че се измести дискусията от основното ми питане какво прави разликата между двете клими.

5. Member
    Тук е от
    Jul 2004
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    А нас, които сме далеч от меката на японските машини, кучета ни яли . Май европеец, който да не работи он/офф в 12-14м2 изолирано стайче, няма.
    С какво топлиш сега това стайче (колко вата средно на час са ти нужни)?
    мислиш ли да охлаждаш помещението или само за отопление ти трябва?

6. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Джерами, имай пред вид, че на машината с висок минимум съм задал с 3 градуса по-ниска температура на дистанционното, отколкото на машините с нисък такъв, за да поддържат 21°С в съответните помещения. Обикновено тези с високи минимуми вкарват повече топлина и трудно се регулират в топло време. Аз не го ползвам мицубишито тогава.

7. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Климатици Mitsubishi Heavy

Цитат Първоначално публикувано от Gyokov Виж публикацията
    С какво топлиш сега това стайче (колко вата средно на час са ти нужни)?
    мислиш ли да охлаждаш помещението или само за отопление ти трябва?
    Сега топля същото стайче (огледално) с sf35 на МЕ, което може би от -5 надолу не работи он/офф. Климатикът не е подбиран за това помещение, а ми го монтираха от квартирата, в която живеехме преди това. Въпреки, че работи он/офф и е над главите ни в спалнята, го прави изключително тихо. Щом и на жената изобщо не и пречи, всичко е ок. Не знам колко точно ми е изхарчил конкретно този климатик, с ватметри изобщо няма да се занимавам, това вече си е вманиячаване до някаква степен. Сметката ми от 15.11 до 15.12, за 2-те клими, тази и 60-ка на МХИ, топлещи около 60м2, постоянно на 23-24гр. е около 80-90лв. Това, по груби сметки са си 600-700Wh за 2-те машини. Сметките, които плащам ме удовлетворяват, за това не съм и тръгнал да меря с ватметри.

П.п. Он/офф не ми пречи, стига да го прави тихо, а аз вече съм набелязал машина, която най-вероятно ще върши тази работа.
    Ще се ползва и за охлаждане, и за отопление.
    Този пост е редактиран от rosswen; 03-01-18 в 12:23.

8.  

9. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    Етереата на охлаждане пада около 160 вата, на отопление около 200. Само че на мен тези минимуми не ми трябват, защото е в голямо помещение. Може би само през преходните сезони имам полза от тях. Ако не ти е преоразмерен климатикът, няма да ти работи он/офф.
    rosswen одобрява това.

10. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от Jack Krauser Виж публикацията
    Етереата на охлаждане пада около 160 вата, на отопление около 200. Само че на мен тези минимуми не ми трябват, защото е в голямо помещение. Може би само през преходните сезони имам полза от тях. Ако не ти е преоразмерен климатикът, няма да ти работи он/офф.
    И 20, 25 ZS, които съм набелязал, слизат на 190W на отопление. Панасониците не виреят много добре по нашия край, включително и Етерията. Дефростите и не ме блазнят.

11. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Слизат на190W със сегашният софт. Човека има еднакви клими 25zmp-s купувани по различно време и работят с различни минимуму. Не се знае как ще са след няколко месеца. Май не случайно темата за избор на климатик започва с Нова Година - нов късмет.

12. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Аз коментирах конкретния модел, не съм тръгнал да си взимам zmp. Пак казвам, дори и да не стига точно 180-190W, он/офф ненатрапчив ли е, няма проблем. Повечето машини, освен някой японец ще работи он/офф в това стайче, според мен.

Sent from my iPhone using Tapatalk

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2010

djerami, имаш уникалният шанс да сравниш 2 еднакви модела, с различни минимуми поставени при възможно най-еднакви условия.
    Когато климатика е един, няма как да заковем външната температура и да се измери точно разликата.
    И при теб тя също се променя, но еднакво и за двата климатика.
    Би ли направил екперимента, този с високият минимум да го спираш когато те няма - при положителни температури.
    Примерно 10ч., или колкото ти е удобно де.
    И да споделиш разликата!
    После може да пробваш и тоя с ниския минимум да спираш, пък другият да работи през това време. И да споделиш резултатите!
    Гарантирам, че спирането ще повлияе положително върху тоя с високият минимум доста!

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Не знам защо ми е изтрит поста за това,че машината на втора степен поддържа 5 градуса по-малко от зададените.
    Този пост е редактиран от avenger; 07-01-18 в 19:58.

16. Тук е от
    Aug 2015

Джерами, имай пред вид, че на машината с висок минимум съм задал с 3 градуса по-ниска температура на дистанционното, отколкото на машините с нисък такъв, за да поддържат 21°С в съответните помещения. Обикновено тези с високи минимуми вкарват повече топлина и трудно се регулират в топло време. Аз не го ползвам мицубишито тогава.
    При мен са с еднакво задание

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от zxc0 Виж публикацията
    djerami, имаш уникалният шанс да сравниш 2 еднакви модела, с различни минимуми поставени при възможно най-еднакви условия.
    Когато климатика е един, няма как да заковем външната температура и да се измери точно разликата.
    И при теб тя също се променя, но еднакво и за двата климатика.
    Би ли направил екперимента, този с високият минимум да го спираш когато те няма - при положителни температури.
    Примерно 10ч., или колкото ти е удобно де.
    И да споделиш разликата!
    После може да пробваш и тоя с ниския минимум да спираш, пък другият да работи през това време. И да споделиш резултатите!
    Гарантирам, че спирането ще повлияе положително върху тоя с високият минимум доста!
    При мен климите са в съседни помещения и не се влияят един от друг,за 20 дни си направих доста експерименти.Ако те интересуват конкретни резултати пиши мога и да ги имам вече.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

17. Тук е от
    Feb 2013
    Живее в
    Видин

Същата работа е и при майка ми.Точно това се получава.

18. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Е нали новият беше 190W. Това не е чак толкова висок минимум. Висок е 330W, а на 400W са "конвенционалките".

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Сервизни ръководства за климатици Mitsubishi Heavy Industries
    От MHIEhelp във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 41
    Последно: 17-11-15, 15:17
  2. Отговори: 19
    Последно: 28-10-13, 21:01
  3. MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 20 ZJ-S PREMIUM SERIES ИЛИ MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FD25VA/MUZ-GE25VA
    От kalliman във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 13
    Последно: 20-09-12, 17:48
  4. Избор измежду Toshiba, Mitsubishi Heavy, Mitsubishi Electric и Hitachi
    От shamp във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 22
    Последно: 21-02-11, 09:21
  5. Няколко въпроса за климатици Mitsubishi Heavy
    От roughy във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 12
    Последно: 13-06-10, 13:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе