[QUOTE=rosswen;862543]Не ти ли е шумничко на medium?
За през деня става.Вечерта майка ми го слага на Лоу,сваля градусите и така.Това е единствения начин засега да се избегне он-оф.Вчера 5 мин работи-1 почива и пак така.
[QUOTE=rosswen;862543]Не ти ли е шумничко на medium?
За през деня става.Вечерта майка ми го слага на Лоу,сваля градусите и така.Това е единствения начин засега да се избегне он-оф.Вчера 5 мин работи-1 почива и пак така.
Машината е малка и децибелите не са много високи, дори и на med. Минималното време на работа на един on цикъл, при MHI е 10мин.
Този пост е редактиран от rosswen; 12-02-18 в 11:22.
Доста безумни ми се видяха тези включвания и изключвания дори и през десет минути.Два часа он и оф през десет минути вече не ме кефи.Затова пък на медиум нещата доста се подобриха и затова така ще го държи.Забравих да спомена че свалих и посоката на струята с още една позиция надолу.Сега е на предпоследната.На ауто започва на бълва страшна жега при включване и в стаята става много топло и изключва веднага.На медиум явно развърта въздуха по-добре и изключванията са по редки.Поне аз така си мисля.
Позицията на клапата е много важна. При мен винаги е или максимално надолу, или на предпоследна степен. Иначе се образува по-топъл слой въздух, високо около вътрешното тяло. То си отчита, че при него си е достигнало заданието и изключва, след като не може да го поддържа с минималното топлоотдаване.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Както казах и при мен позицията на клапата вече е на предпоследна степен.Може и това да е оказало значение,а не скоростта на вентилатора.Може и двете съчетани заедно да са подобрили работата.Незнам.Засега оставям така,защото по този начин работи без да се изключва много.
Пробвай да включиш silent режима,ограничава компресора и не се развърта толкова след оф,така няма да тръгва с много горещ въздух.
A 25zm-s повече 36 часа не беше изключвал. Нито off, нито за дефрост. Дайсейкая даже направи някакъв псевдо дефрост, хевито не. Работи на 320W, фана на 2-ра, но реално е малко по-ниска. Заданието е 24 градуса, в стаята 22,5. При задание 21 стайната е пак 22,5 само дето е нон стоп вкл./изкл. И силент режима е включен. Нямам обяснение.
Ако продължи случайно да се държи по стария начин ще се пробва.Функцията "Еконъми" не е ли нещо подобно?
Долкото четох в книжката економи сваля градус-два,под заданието,докато сайлънт като го включих и забелязох че взе да се развърта по малко след оф.
В ръководството за silent пише, че намалява шума от външното тяло. Всъщност ограничава компресора и при +5 и нагоре външна 25zm-s не вдига повече от 530W..550W на ватметъра. При -10..-12 не може да вдигне повече от 430..450W. Дали има и друго влияние върху цялостният алгоритъм, не знам.
Екото сваля стайната с няколко градуса в рамките на няколко часа. Не го ползвам.
milanov, в по-студено време, примерно от -5 надолу, не му ли пречи silent? Или ти го изключваш в подобни ситуации?
П.п. Има таблица, в която е показано за всеки модел горната граница на оборотите на компресора и степента на вентилатора на външното тяло, при режим silent.
Ако задържи няколко дни и дневните под -5 го изключвам. То си проличава, като стайната не може да мине 20..21градуса, но тази зима още не съм изключвал silent режима.
Дай таблицата ако ти е под ръка.
Този пост е редактиран от rosswen; 12-02-18 в 19:52.