При ниски температури минимума се качва, дори 7-цата при нашите под 300 не слиза сега. Като беше над 10 съм я виждал на 190, сега май на 330 изключва.
При ниски температури минимума се качва, дори 7-цата при нашите под 300 не слиза сега. Като беше над 10 съм я виждал на 190, сега май на 330 изключва.
Screenshot_20180103-143320.jpg
То над +5° навсякъде.
При мен на 190W има много хладка струя и помещението започва да изстива,затова на моменти му се налага да вдига на 260W за да компенсира и поддържа температурата и след това отново слиза на 180-190W.Явно при колегите топло загубите са много малки и за това въпреки всичко пак превишават.
Щом ще ти трябва и охлаждане на стаята, нямаш алтернатива и трябва да избираш климатик.
Alexi беше споменал в друга тема, че има алтернативи на пазара за чисто нови японски машини на прилични цени, които със сигурност слизат на около 200 вата консумация. Това би трябвало да подобрява комфорта в стаята.
Питах те с какво се отоплява сега стаята защото и аз се замислям за 25zs. При мен дори я гласа за 22кв.м стая, което е някъде на горната и граница (да не казвам че където и да попитам ми кават да взема 35ца). В същото време сега стаята я отоплявам с около 800 вата средна консумация (ел. печка), което ще рече че има вероятност ако сложа 25zs да ми работи он/офф, което доста ме притеснява защото стаята е също детска и там ще се спи.
При 22м2 най-вероятно в повечето случаи няма да се сети за on/off. Много далеч съм от градовете и сервизите, обслужващи въпросните японски климатици. Пак казвам, под МЕ-то спим вече трета година, включително и в най-големите студове и проблеми нямам никакви с него като комфорт (като изключим дефростите при минусови температури). Правих си експерименти с един ZS и ми направи впечатление, че он/офф е дори по-тих от на МЕ-то. Комфортно ли ми е, останалото не ме интересува, при условие, че високи сметки за ток не плащам.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Този пост е редактиран от rosswen; 04-01-18 в 07:45.
Покрай празниците тествах т.н. "Нощен режим", който поддържа 10 градуса, точно толкова и беше като се прибрах тази година.
Браво на климатика. Заковал я е казваш. А за кой модел става въпрос.
Доволен съм с ZS-S,доста си е комфортен,засякох го при различни температури(помещението е 14кв.м. и е с доста топлозагуби).Та:ОС-290-300W;4C-270W;7C-230W,доволен съм.Дори се замислих,ако в голямата стая вместо ZSX-S да бях сложил 50 ZS-S,мисля,че щеше да ми върши същата работа и спестени 1000лв
Не съжалявай, още няма студове. Тогава би трябвало ZSX да разгърне потенциала си.
С 1000лв. щеше да му плащаш тока 5 години.
Това, смятам, че важи за всички марки, ако сравняваш средния им, с високия клас. Ясно е, че в повечето случаи, разликата в цените не можеш да я избиеш от по-ниски сметки. Не мисля, че човек купува топ модел на дадена марка, само и единствено заради икономията, а и заради други характеристики. Все си мисля, че и на теб това ти е ясно, ама хайде, чесане на пръсти да има.
Моля те сподели кои са тези други характеристики?
С различни компресори са (високият клас е с двойнороторен). По-нисък минимум и по-висок максимум, в полза на високия клас. Може да отдава повече топлина при минусови температури. По-тежки външно и вътрешно тяло. Като изобщо не взимам под внимание сензора за движение, който аз изобщо не ползвам. Това е най-общо казано.
Двойнороторните не се чуват и усещат, когато работят. Няма съскане, пърпорене, тракане, виене или свирки. Дребни нещица за много пари, общо взето.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk