Страница 160 от 231 ПърваПърва ... 110150158159160161162170210 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,386 до 2,400 от общо 3463
Like Tree1674Одобрявам

Климатици Mitsubishi Heavy

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

Отговор: Климатици Mitsubishi Heavy

При ниски температури минимума се качва, дори 7-цата при нашите под 300 не слиза сега. Като беше над 10 съм я виждал на 190, сега май на 330 изключва.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Screenshot_20180103-143320.jpg
    То над +5° навсякъде.

4. Тук е от
    Aug 2015

При мен на 190W има много хладка струя и помещението започва да изстива,затова на моменти му се налага да вдига на 260W за да компенсира и поддържа температурата и след това отново слиза на 180-190W.Явно при колегите топло загубите са много малки и за това въпреки всичко пак превишават.
    rosswen одобрява това.

5. Member
    Тук е от
    Jul 2004
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    Сега топля същото стайче (огледално) с sf35 на МЕ, което може би от -5 надолу не работи он/офф. Климатикът не е подбиран за това помещение, а ми го монтираха от квартирата, в която живеехме преди това. Въпреки, че работи он/офф и е над главите ни в спалнята, го прави изключително тихо. Щом и на жената изобщо не и пречи, всичко е ок. Не знам колко точно ми е изхарчил конкретно този климатик, с ватметри изобщо няма да се занимавам, това вече си е вманиячаване до някаква степен. Сметката ми от 15.11 до 15.12, за 2-те клими, тази и 60-ка на МХИ, топлещи около 60м2, постоянно на 23-24гр. е около 80-90лв. Това, по груби сметки са си 600-700Wh за 2-те машини. Сметките, които плащам ме удовлетворяват, за това не съм и тръгнал да меря с ватметри.

П.п. Он/офф не ми пречи, стига да го прави тихо, а аз вече съм набелязал машина, която най-вероятно ще върши тази работа.
    Ще се ползва и за охлаждане, и за отопление.
    Щом ще ти трябва и охлаждане на стаята, нямаш алтернатива и трябва да избираш климатик.
    Alexi беше споменал в друга тема, че има алтернативи на пазара за чисто нови японски машини на прилични цени, които със сигурност слизат на около 200 вата консумация. Това би трябвало да подобрява комфорта в стаята.

Питах те с какво се отоплява сега стаята защото и аз се замислям за 25zs. При мен дори я гласа за 22кв.м стая, което е някъде на горната и граница (да не казвам че където и да попитам ми кават да взема 35ца). В същото време сега стаята я отоплявам с около 800 вата средна консумация (ел. печка), което ще рече че има вероятност ако сложа 25zs да ми работи он/офф, което доста ме притеснява защото стаята е също детска и там ще се спи.

6. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

При 22м2 най-вероятно в повечето случаи няма да се сети за on/off. Много далеч съм от градовете и сервизите, обслужващи въпросните японски климатици. Пак казвам, под МЕ-то спим вече трета година, включително и в най-големите студове и проблеми нямам никакви с него като комфорт (като изключим дефростите при минусови температури). Правих си експерименти с един ZS и ми направи впечатление, че он/офф е дори по-тих от на МЕ-то. Комфортно ли ми е, останалото не ме интересува, при условие, че високи сметки за ток не плащам.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Този пост е редактиран от rosswen; 04-01-18 в 07:45.

7. Member
    Тук е от
    Oct 2017

Покрай празниците тествах т.н. "Нощен режим", който поддържа 10 градуса, точно толкова и беше като се прибрах тази година.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Браво на климатика. Заковал я е казваш. А за кой модел става въпрос.

10. Member
    Тук е от
    Oct 2017

Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    Браво на климатика. Заковал я е казваш. А за кой модел става въпрос.
    За два броя 25zs-s, отворих всички врати и на големия в хола му дадох почивка
    Иначе им отне малко повече от 24 часа да темперират отново помещенията, базирам се на измерена температура на стените.

11. Тук е от
    May 2017

Доволен съм с ZS-S,доста си е комфортен,засякох го при различни температури(помещението е 14кв.м. и е с доста топлозагуби).Та:ОС-290-300W;4C-270W;7C-230W,доволен съм.Дори се замислих,ако в голямата стая вместо ZSX-S да бях сложил 50 ZS-S,мисля,че щеше да ми върши същата работа и спестени 1000лв
    rosswen одобрява това.

12. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Не съжалявай, още няма студове. Тогава би трябвало ZSX да разгърне потенциала си.

13. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

С 1000лв. щеше да му плащаш тока 5 години.
    Alexi и ponyasd харесват това.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Това, смятам, че важи за всички марки, ако сравняваш средния им, с високия клас. Ясно е, че в повечето случаи, разликата в цените не можеш да я избиеш от по-ниски сметки. Не мисля, че човек купува топ модел на дадена марка, само и единствено заради икономията, а и заради други характеристики. Все си мисля, че и на теб това ти е ясно, ама хайде, чесане на пръсти да има.

16. Member
    Тук е от
    Jul 2004
    Живее в
    София

Моля те сподели кои са тези други характеристики?

17. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

С различни компресори са (високият клас е с двойнороторен). По-нисък минимум и по-висок максимум, в полза на високия клас. Може да отдава повече топлина при минусови температури. По-тежки външно и вътрешно тяло. Като изобщо не взимам под внимание сензора за движение, който аз изобщо не ползвам. Това е най-общо казано.

18. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Двойнороторните не се чуват и усещат, когато работят. Няма съскане, пърпорене, тракане, виене или свирки. Дребни нещица за много пари, общо взето.

Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
    mkukas одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Сервизни ръководства за климатици Mitsubishi Heavy Industries
    От MHIEhelp във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 41
    Последно: 17-11-15, 15:17
  2. Отговори: 19
    Последно: 28-10-13, 21:01
  3. MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 20 ZJ-S PREMIUM SERIES ИЛИ MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FD25VA/MUZ-GE25VA
    От kalliman във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 13
    Последно: 20-09-12, 17:48
  4. Избор измежду Toshiba, Mitsubishi Heavy, Mitsubishi Electric и Hitachi
    От shamp във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 22
    Последно: 21-02-11, 09:21
  5. Няколко въпроса за климатици Mitsubishi Heavy
    От roughy във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 12
    Последно: 13-06-10, 13:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе