... едва ли има връзка с режима, но определено отрицателните температури и силният вятър оказват влияние в/у продължителността на дефроста...и при мен понякога за да се изпълнят условията, вместо 7 по тетрадка дефроста продължава 15-16мин...
... едва ли има връзка с режима, но определено отрицателните температури и силният вятър оказват влияние в/у продължителността на дефроста...и при мен понякога за да се изпълнят условията, вместо 7 по тетрадка дефроста продължава 15-16мин...
Я покажи тая тетрадка дето дефроста е 7 мин. от спиране до тръгване на топлото. Може само ако е контролен /по време/ без нужда.
...така де,след -7гр.(минус) на всеки 2 часа прави контролен дефрост за около 7мин... при някой условия(отрицателни темп. силен вятър) той продължава 15-16мин...
За кой климатик става въпрос? В смисъл, този който прави контролен дефрост на 2ч.? ZS-S определено не го прави, а и в алгоритъма не е зададено.
...стана малко объркване...аз визирах Саньото в постовете си(не става въпрос за климатик) ...но акцента ми беше,че вятъра и отрицателните температури оказват влияние в/у продължителността на дефроста...
Най вероятно е било от силния вятър,след това другите дефрости които наблюдавах бяха доста по кратки от описания.
Mitsubishi Heavy 25 zs-s, в апартамент който не се живее (10 см външна изолация и 8 камерна дограма със троен стъклопакет), в стая 17 квадрата северна , сутринта в 7 г пуснах да затопли, че ще монтирам кухня, след час и половина имаше две замръзнали ленти по външния топлообменник, дали може да е липса на фреон? Като стана това, го пуснах на студено, размрази си лентите и пак го пуснах на топло.
https://i.postimg.cc/mrTF3YtX/mh.jpg
Иначе машината си бълва жега, и няма видими проблеми.
Подозрителни са тези ивици. Не трябва ли цялата пита да е равномерно заскрежена?
При каква външна температура е снимано?
Изглежда, че има големи разлики в температурата на топлообменника, а май не трябва да е така.
Трябва. Моите, както и ZS-S никога не побеляват по този начин, а равномерно по цялата пита.
Ето един 20 ZM при -4°С, в 46 кубика помещение, с 21°С.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Пропуснах да напиша, че в момента външната температура е -8 и гъста мъгла. Задание 24гр., вент. Ауто. Кубатурата не мога да кажа точно, понеже е отворена широко вратата. Над 35м3 е.
Ле-ле, топлообменикът напълно блокиран от скреж. Rosswen, твоите климатици наистина работят при екстремни условия. Сигурно често размразяват в такива гъсти мъгли. Трябват ти някой модел с топъл дефрост, като флагмана на Панасоник.
При мен беше паднало до -10 през ноща, и сутринта щайгата ми работеше с 880 вата консумация, не е правила дефрости, външната пита беше леко побеляла, но влажността не е толкова висока и няма мъгли. Сутринта времето беше ясно.
Колега rosswen, както и да го гледаш, сравнен с дайсейкай е по-зле. При приблизително еднакво натоварване, виж долу. Твоят е с по-голям хладилен обем за единица мощност, сигурно е по-добър.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk