благодаря- то и сам се сетих....ама късно
Аз ,не мога да повярвам ,че едно Мицубиши 28-ца, което сигирно отдава номинални 3.6 киловата при отопление ,не може да се справи с 22 квадрата стая.Колкото и да е студена.Все пак навън е около нулата.При вентилатор на макс и климатик който работи постоянно и не се изключва.....
Вярваш или не ,факта е че човека има климатик за ~ 1600 лв, които се оказва малък за стаята му.
Вярваш , не вярваш- не съм седнал да пиша , защото съм много доволен-пиша защото с вашите отговори се убедих че съм прав , а от фирмата ми се правят на интересни-сега съм с една идея по-умен и 1 700 лв по-олекнал, а ползата все тая -преживях го-поне други да не се прекарват
...Ама така може и да объркаш много хора.Аз със 28-ца инвертор ,отоплявам 29 квадрада относително топла стая и при сегашните външни температури около нулата ,климатика постоянно изключва ,защото подминава зададената температура... ...На мен ми е любопитно дали изключваш климатика и дали вентилатора е на що-годе високи обороти.Ако е така и в помещението има мебели, би трябвало в тях и в стените да се акомулира достатъчно топлина ,която после само трябва да поддържаш.Номинални 3.6 kw ,са две духалки .Ако искаш да помогнеш на някой ,опиши по-подробно това помещение и техническите характеристики на климатика. В руските сайтове, където много подробно се обясняват нещата , за 22 квадрата биха препоръчали приблизително 25-ца ....Между другото така посочените от теб обозначения на модела , не намира нищо.Първоначално публикувано от georg
оки- модела е посочен по -надолу , производството е 2007 година -поне тази разчитам сред йероглифите, мощности на отопление -дадени са между 3,3- 3,7kw, за охлаждане не се сещам, защото сега не съм на тази вълна.Климйатика не се изключва -прз деня е намален на 20 градуса, докато ни няма , усилваме го като се приберем.стаята е както казах 22 кв.,мебели- един диван , другото са маса, столове , вградена кухня.Стените са си студени, около нас още няма съседи и е външна стена с много прозорци- това също го бях споменал.Всеки си прави извода- но при мен повече от 20-21 трудно вдига
Тука 90% живеят в блокове, които се отопляват и за това климатиците им се справят. И без отопление температурите им не падат под 15-16гр., защото комшиите ги топлят, а и доста от тях имат изолации. Някой беше писал, че с Дженеръл 12-ка топлел цял апартамент 65кв.м. Що не дойде да ми стопли къщата с 10-на външни стени и никой отгоре и отдолу с климатик. Нищо, че цялата къща е изолирана. Твоя случай е подобен. Спасението е да изолираш външните стени и да чакаш да се нанесат топлещите се съседи.
Ами -аз преди бях с National 12-ка -същата история- при вси чи климата си беше добър -същата история- чакам съседите
Значи щом има вградена кухня ,сигурно има и АБСОРБАТОР.Ако този абсорбатор е по точно АСПИРАТОР,от тези който извеждат въздуха навън през комина или през друг предназначен за това отвор,това означава, че когато работи изкарва и голяма част от затопления от климатика въздух навън.А ако работи на максимална степен,буквално за минути изсмуква всичкия топъл въздух и на негово место идва нов студен. Имай и това в предвид.Първоначално публикувано от georg
вие от 9 кладенеца вода му докарахте .. моя Фуджитсу 12ка примерно аспиратора изобщо не му влияе ,той си поддържа колкото съм му задал ...
Мисля , че достатъчно добре съм обяснил за какъв аспоратор става въпрос и не подвеждам никой, а просто обяснявам от къде може да избяга голямо количество топлина. А ти ми посочи кой аспиратор на трета степен няма да изкара всичкия въздух от 22 квадрата помещение за 15 минути, та и за по-малко .....особено ако му помогнеш с едно малко процепче на леко открехнат прозорец.Първоначално публикувано от pgv70След като ,човека си е купил вече климатика и съжалява за покупкта си ,е излишно да му обясняваме силата на мощните си машини.Първоначално публикувано от Alexi
Колега ,явно си се объркал нещо.Аз отговарям на Алекси,демек съм на твоето мнение че аспиратора дърпа много от топлината в къщи.В къщи съм със Евролукс-про мотор и смуче всичко.Вчера жената готвила 3 часа и като се прибрах вика климатика нещо не работи.Викам и как ще работи нормално като си надула ширма.Та такива работи.
pgv70 ... СОРИ,за объркването....,a мойта ,взе да пуши под аспиратора, че и студено навън.....полудял съм....,едвам я вразумих ,да е поне на на минималнa степен. ....и тва при затворени прозорци на кухнята , а леко отворено прозорче в детската.Сещай се, що беснея толкова.
Няма проблем разбира се и аз това и казвам ,като използва аспиратора да намаля гр.Такива са ко да праиш