Пак от същата серия но 25тици...все пак това е къща - има голяма разликаПървоначално публикувано от deian
Пак от същата серия но 25тици...все пак това е къща - има голяма разликаПървоначално публикувано от deian
Здравейте!Първоначално публикувано от kaena
Аз закупих това лято MHI SRK25ZGX-S. За помещение 18м2 (44м3). Имам изолация EPS 5cm външна, 5 камерна дограма с троен стаклопакет (КА стъкло + аргон).
На пода и тавана нямам допълнителна изолация. Живея в морски град и въздуха навън е доста влажен което предразполага климатика към по лесно заледяване. Тази зима нямах никакви ядове при температура под -12. Климатика никога не съм го видял да замръзва или да прави някакъв лед. Леко се покрива със скеж, но само това е. Електрониката е добре изпълнена и не позволява замръзване въняното тяло. Вътршния и външния топлообменник са доста по големи от китайските климатици които по каталог имат същата мощност. Това помага на климатика да запази добър коеф. дори при големи температурни разлики. Ниска консумация на ел. енергия. Изключително безшумни външно и вътрешно тяло.Абсолютно невидимо присъствие, озбщо не прави течение и държи стабилно темп. без промени, което е голям + особенно при охлаждане, защото лесно се настива при спане, а аз климатика не го спирам зимата и лятото. Само в преходните сезони когато не ми е необходимо да затоплям или охлаждам стаите. Все пак свежия въздух никога не е излишен :P. От фирмата където взех климатика ми препоръчаха да се презапася малко с мощност и да взема SRK25ZGX-S вместо SRK20ZGX-S. Разликата в цената беше само 200лв. Държи такава температура каквато му задам дори при -12 навън си държи без проблеми 26 вътре. Не съм го напъввал повече защото не ми е било необходимо,но при HighPower режим успява без никакви проблеми да друха доста по горещ въздух от този в нормален режим въпреки ниските външни темп., което автоматично отговаря на въпроса че без проблеми би вдигнал +30 градуса в стаята. Не сам усетил затормозяване в работата при ниските темп. Горещо ви препоръчвам този продукт на MHI от личен опит.
П.П.: Запомнете че евтиното винаги излиза по-скъпо...и винаги е по-добре да имаш повече от небходимото отколкото по-малко!!!
.и винаги е по-добре да имаш повече от небходимото отколкото по-малко!!!
Е не винаги.Мисля,че deian е прав.И аз съм с 25-ца като теб и се справя перфектно без да имам каквато и да е изолация и дори изключва понякога.Просто в тези така добре изолирани помещения на kaena 25-цата няма да работи като инвертор.Пък и три климатика по 200лв. са си 600лв по-малко,което също не е за пренебрегване.
RADIUM226 : П.П.: Запомнете че евтиното винаги излиза по-скъпо...и винаги е по-добре да имаш повече от небходимото отколкото по-малк
Ако не те притеснявам информация за сметката за ток ще ми бъди от полза.
JACKAS : Пак от същата серия но 25тици...все пак това е къща - има голяма разлика :default
COP на25-цата е по-нисък , а мощността е по-голяма.Това значи ли ,че сметката за ток ще е по-голяма?
20 -ката ще работи при по-голямо натоварване.Това значи ли ,че сметката за ток ще е по-голяма?
Или MSZ-FA25VA на Mitsubishi Elecjric или SRK25ZGX-S на Mitsubishi Heavy?????
Пак ще си работи като инвертор...просто когато изкл. работи с консумация 0А (само за пожъване на електониката жиша...толкова малка че амперклещите не засиат нищо засичал... съм го с ампер клещи)...т.е. консумацията е пренебрежимо малко, а когато е вкл. работи на мощност която е по малка от максималната, т.е. работи си на необходимата мощност за да държи подходяща темп. което няма нищо общо е това на обикновенните климатици които са включ-изключ винаги на макс. мощност. Въпроса е че ако темп. падат доста ще има по голям запас от мощност и климатика ще продължава да работи в мощност в кочто има голям коеф. на транформация. Докато ако не му достига мощност ще започне да работи точно като един стандатен климатик.....винаги ON и винаги на MAX. Ако няма пари човека може да дръпне кредит енергиина ефективност и ще си вземе 20% от сумата...като тя ще му бъде приспадната от сумата на кредита, преведат ти въпросната сума по сметката където имая кредита...т.е 1200лв. ще му бъдат върнати.....което покрива разликата от другите климатици и лихвите и таксите по кредита ако той бъде изтеглен за преиод по малак от една година. т.е. ако има пари нека тегли кредит за 6 месеца например.....така даже ще има далавера от цялото нещо....защото лихвите са нищожни...само да провери колко е тавана на върната сума за термопомпени системи че маи правиха промяна преди нчколко месеца.Първоначално публикувано от краси55
Ако имате въпроси питайте.
Или MSZ-FA25VA на Mitsubishi Elecjric или SRK25ZGX-S на Mitsubishi Heavy?????
[/quote]
FA серията на Mitsubishi Electric се водят за луксозни модели с плазма, йонизатор, керамичен филтър срещу гадни миризми,оптичен инфрачервен термометър,който насочваш където поискаш или оставяш сам да си свърши работата-абе голяма работа!
Предния декоративен капак се вдига нагоре след включване,като кабрио!Супер глезотия!
И сега.....
Посочените по-горе екстри не топлят или охлаждат,а само повишават и без това цената на тези скъпи климатици.
ЛИЧНО МОЕ МНЕНИЕ-хубав/марков/обикновен/on-off/климатик.Разбирай го както искаш! HINT-За приятелите ми и за мен -ИНВЕРТОР е забранена дума!Мисли!!!
Ето и някаква спецификация на HyperInvertor-ите на MHI.
[img width=800 height=285]http://maya.bourgas.biz/specifications.jpg[/img]
http://maya.bourgas.biz/specifications.jpg Ако не се вижда добре картинката тук
Ами да ти кажа засичал съм го лятото защото имам доста странични не енергиино ефективни консуматори....
PC + Sony аудио система + Климатика....1.1kW/h за предиод от 4 часа. Което е по малко от 300W на час сумарно. При температура навън 42 градуса а вътре 24.
Измерения период е от 12:00 до 16:00.....
Климатика икл. когато не може да падне под минималната косумирана мощност която е 100W.
Ето подробности:
http://condex.bg/pdf.php?cid=28&l=bg
Разликата в консумацията ще е пренебрежимо малка - ако изобщо има такава.Първоначално публикувано от kaena
предстои ми покупа на климатици.Целта е да намаля сметките за ток.Живея в къща и досега се отоплявах с конвектори на ADAX
kaena би ли споделил приблизителната консумация на конвекторите ти,че тук се изписа доста материал кое е по-икономично
4бр * 2квПървоначално публикувано от краси55
1бр * 1,7кв
1бр * 0,8кв
+ бойлер 100л
+всичко друго
етаж 220м3 - Сметка ток 12,2007 - 420лв
радиаторите и бойлера са вкл. непрекъснато!
ПП Лятото средно плащам 80лв ток
SRK20ZG-S 2,0 (0,5-2,8) 2,7 (0,5-4,6) 0,4 (0,1-0,9) 21 790x268x199 780x540x290 20
SRK25ZG-S 2,5 (0,5-3,0) 3,4 (0,5-4,8) 0,6 (0,1-0,9) 22 790x268x199 780x540x290 25
SRK35ZG-S 3,5 (0,5-3,9) 4,5 (0,5-5,1) 1,0 (0,1-1,2) 23 790x268x199 780x540x290 35
В червено е отдаваната мощност,в оранжево консумираната ,в синьо са размерите на външно и вътрешно тяло.При първите два размера според моето аматьорско разсъждение става въпрос за едни и същи топлообменници и еднакви компресори.Разлика само в софтуера...Още повече ,че и показателите на вентилатора са 540 и 560 ,почти без разлика.Аз бих взел 20-ките. П.П Като гледам и трите размера май са с едмакви компресора и топлообменници. При ...SRK25ZGX-S, SRK20ZGX-S нещата са сходни .
Преди да давате съвети помислете малко.
kaena,казва жилището ми е 220 м3,а аз искам да отоплявам около 120м3.До какви топлозагуби ще доведат тези 100м3 които не се отопляват, нищо че има външна топлоизолация.
Аз поне това разбрах от неговите постове.
Добавено:
А и аз се съмнявам че в този форум ще получи професионален съвет.
По добре да намери човек или фирма които си разбират от работата и те да му дадат съвет как да си реши проблема из цяло,а не на парче.Аз си мисля че 5-6000 лева за три климатика няма да му решат проблема.
Но и аз не съм професионалист.
Безплатен обяд няма нали.
жилището е 80м2 но височината е 2,75м , след като я намалих с 0,25м от окачените тавани.Преди беше 3м.Първоначално публикувано от KonanVarvarina
Останалите помещения са :
кухня - 13,5м2
стая - 14м2
баня - 6м2
WC - 2.5м2
Тук , за сега ще остана с ADAX - ите 3бр - 4,5Kw общо , защото много климатици ще ми станат
От прочетените мнения до тук ,за които съм безрайно признателен, се ориентирам към
3бр SRK 20 ZGX-S
Остава въпроса доколко ще е ефективна подмяната на ADAX-ите / 3бр * 2кв / с 3бр SRK 20 ZGX -S ?
Отписвам SRK 25 ZGX-S защото ,ако се наложи в най-студените дни винаги мога да пусна радиаторите.
kaena,при тази ситуация която описваш максимума който ще спестиш от сметката за ток е около 100 лева.
А дали ще е ефективна подмяната на ADAX-ите в този случай - сам прецени.
kaena ...Ако на тези помещения се налага охлаждане през лятото и естествено парите не са ти проблем,скачай смело.По-добър избор за клима едва ли може да има.Щом оставяш Адаксите, 20-ките са достатъчни.Все пак нека последна дума за размера на климатика има фирмата която ще ти го монтира и ще подържа гаранцията.