https://forum.setcombg.com/index.php/topic,55004.0.htmlПървоначално публикувано от fantom
Ето ти да видиш тази тема. Има подробен разбор. За магазинче е безмислено да взимаш такъв клас климатици.
https://forum.setcombg.com/index.php/topic,55004.0.htmlПървоначално публикувано от fantom
Ето ти да видиш тази тема. Има подробен разбор. За магазинче е безмислено да взимаш такъв клас климатици.
Прочетох внимателно темата която си ми пуснал, наистина придобих представа за двата климатика. Браво за сравненията, имат наистина образователен ефект. Немога да се спра на климатик. Трябва да стопля 41 квадратни метра магазинна площ.(кафене) Разгледах саитовете на водещите марки, все ме тегли към Мицубуши. Загледах се по този модел http://climacom.com/files/documents/...l_mounted1.pdf Става въпрос за 50-сятката - сега е на промоция . И се двоумя за аналога и SRC50 ZJ-S на ХЕВИ. Препоръчаите ми моля ви кое да избера ??? Разчитам на помоща ви,трябва да избера до вторник климатик със параметри на 18-ка. Тук има доста знаещи момчета със наистина голям опит. Отворен съм за предложения и съвети. Изкам да имам комфорт при минус 15 градуса . Все пак е кафене , и човек трябва да се отпусне във уютна топлина през студените зимни месеци. До момента се утоплявахме със HITACHI RAS-5142 CH. Модел на 12 години , никога не са спирали. Дойде време да ги сменявам - помагаите. Дано новите модели са наполовина здрави колкото старите ми клими.Първоначално публикувано от Mega
Моля ви даите мнение за тия 2 модела - или нещо със тези параметри за заведение 18ката на електрик стабилна ли е ? повечето инфо е за 25-35 ци Тези 50- тки са рядко срещани и е писано по малко
Стабилна машина е - 900 вата компресор, 54 кг. външно, топли и при -20*. Ако височината на кафенето е 3.2-3.5м., 18-ка ще ти е малка за отопление на тези 41кв. Отиваш на 24-ка.Първоначално публикувано от fantom
SRC 50 ZJX-S на HEAVY е още по-добро Обаче и доста по-скъпо. 900W скрол компресор има - по-тиха работа, по висока ефективност, по-малко триене, по-дълъг живот:Първоначално публикувано от fantom
https://www.youtube.com/watch?v=NV1zAXKGkig#
SRC 50 ZJX-S e абсолютно същото като хардуер като SRC 60 ZJX-S, което значи че 50-ката можеш да я ползваш и над възможностите й. 60-ката е просто изпържена софтуерно 50-ка.
Сравнение:
Върховия модел на Електрик в момента:
MSZ-FD50VABH
Има 1200W twin rotary компресор и максимално го развъртат до 7.8 kW
Модела на Хеви:
SRK/SRC 50 ZJX-S
900W scroll компресор го развъртат до 8.8kW
Скролът мачка И разходът е по-нисък.
Колкото повече чета и ми се замаива главата от толкова инфо Не ми издържаха нервите и си поръчах Mitsubishi Electriс MSZ-GE-50VA. 1900 кинта със можтажа. + 80 лва за удоволствието да се монтира реутан във тавата . Бабата е прав , че новото ХЕВИ е едно бижу , но за кафене ... отказах се . Иначе натам клонях. Може да се замисля да монтирам 2 дванаиски ZJX-S на ХЕВИ у дома през есента . До сега се топлех през преходният период със некви осаки (купих апартамента със монтирани инверторни осаки, наследство от предишният собственик ) Имаме парно , до сега ползвах и парното, но май много станаха тарикатите във входа и сметкие набаПнаха яко . Изкам да попитам още нещо , да накарам ли майторите да вакумират машината при монтажа ?? Има ли нужда ?? Ако започнат да обясняват , че няма нужа - да настоявам ли?? Плииис за незабавни отговори , че утре е монтажа следобяд
Само 50-цата на Хеви е със скрол компресор.Първоначално публикувано от fantom
Задължително! Иначе ще о...ът хубавата машина.Първоначално публикувано от fantom
Та да ви се похваля. Днес ми монтираха Митсубиши Електик MSZ- GE50 Първи впечатления - Работи наистина много тихо и дискретно. Отделя доста конденс от вътрешното тяло. Бутилка от 3 литра я пълни са около 3-4 часа Външното тяло като го видях за първи път и се зАмаЯх Видя ми се доста голямо. Монтажниците казаха СПОКО , ТАМ МУ Е СИЛАТА . Тръбният път излезе 4 метра. Поставихме и нагревател във тавата за през зимата :rolleyes: Сега е хладно и приятно , стеле се една миризма на новичко :rolleyes: :rolleyes: Отвън оня големия туч (външното тяло) работи и не се чува нищо Останах приятно изненадан от машината, дискретната - но упорита работа наистина е впечатляваща За сега това са ми първите впечатления. Може би зимата ще мога да споделя повече , тъй като все пак съм го взел за отопление.... Сега ще намеря уред за измерване на моментният разход и ще направя някои замервания , тогава ще мога да напиша и повече за разхода
Да ти е честита машината и да си я ползваш дълго време .То лятото всичко работи, ще чакаме зимата да речеш, как са нещата.
fantom честито и да не забравиш зимата да споделиш как се справя добичето.
Защо реши да слагаш нагревател,преди да знаеш как се представя зимата?
Първоначално публикувано от galinr
Честно казано , нямам конкретен отговор на този въпрос. Може би - за да е завършен монтажа на сто процента.После е по сложно, трябва да се тегли нов кабел до външното тяло , налага се да се замазва пак наново и е разправия... При мен реутана е на отделен самостоятелен кабел , със ключ - мога да го пускам и спирам по преценка. Сам си избрах този вариант със ръчният режим на работа на нагревателя.Само за 25 -30 лева повече - можеше да е със термо реле и да се включва автоматично, но предпочетох това АЗ да го решавам кога да бъде.
Просто си решил да бъдеш част от климатика.Честито!