Страница 79 от 231 ПърваПърва ... 2969777879808189129 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,171 до 1,185 от общо 3463
Like Tree1674Одобрявам

Климатици Mitsubishi Heavy

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Re:Климатици Mitsubishi Heavy

Цитат Първоначално публикувано от fantom
    А със какво ТОШИБА дайсеикай е по добра от новото хеви - ZJX-S ??? Има ли нещо което конкретно да накланя везните към Тошибата . Питам защото ще си купувам климатик 18 -ка за едно магазинче.
    https://forum.setcombg.com/index.php/topic,55004.0.html

Ето ти да видиш тази тема. Има подробен разбор. За магазинче е безмислено да взимаш такъв клас климатици.

2.  

3. Тук е от
    Jan 2010

Цитат Първоначално публикувано от Mega
    https://forum.setcombg.com/index.php/topic,55004.0.html

Ето ти да видиш тази тема. Има подробен разбор. За магазинче е безмислено да взимаш такъв клас климатици.
    Прочетох внимателно темата която си ми пуснал, наистина придобих представа за двата климатика. Браво за сравненията, имат наистина образователен ефект. Немога да се спра на климатик. Трябва да стопля 41 квадратни метра магазинна площ.(кафене) Разгледах саитовете на водещите марки, все ме тегли към Мицубуши. Загледах се по този модел http://climacom.com/files/documents/...l_mounted1.pdf Става въпрос за 50-сятката - сега е на промоция . И се двоумя за аналога и SRC50 ZJ-S на ХЕВИ. Препоръчаите ми моля ви кое да избера ??? Разчитам на помоща ви,трябва да избера до вторник климатик със параметри на 18-ка. Тук има доста знаещи момчета със наистина голям опит. Отворен съм за предложения и съвети. Изкам да имам комфорт при минус 15 градуса . Все пак е кафене , и човек трябва да се отпусне във уютна топлина през студените зимни месеци. До момента се утоплявахме със HITACHI RAS-5142 CH. Модел на 12 години , никога не са спирали. Дойде време да ги сменявам - помагаите. Дано новите модели са наполовина здрави колкото старите ми клими.

4. Тук е от
    Jan 2010

Моля ви даите мнение за тия 2 модела - или нещо със тези параметри за заведение 18ката на електрик стабилна ли е ? повечето инфо е за 25-35 ци Тези 50- тки са рядко срещани и е писано по малко

5. Тук е от
    Dec 2010

Не разбирам много, но от това което съм чувал знам че Мицубиши и Дайкин са едни от най-добрите марки. Може би трябва според цената и бюджета да избереш.

6. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

... 18ката на електрик стабилна ли е ?
    Стабилна машина е - 900 вата компресор, 54 кг. външно, топли и при -20*. Ако височината на кафенето е 3.2-3.5м., 18-ка ще ти е малка за отопление на тези 41кв. Отиваш на 24-ка.

7. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Моля ви даите мнение за тия 2 модела - или нещо със тези параметри за заведение 18ката на електрик стабилна ли е ? повечето инфо е за 25-35 ци Тези 50- тки са рядко срещани и е писано по малко
    SRC 50 ZJX-S на HEAVY е още по-добро Обаче и доста по-скъпо. 900W скрол компресор има - по-тиха работа, по висока ефективност, по-малко триене, по-дълъг живот:

https://www.youtube.com/watch?v=NV1zAXKGkig#

SRC 50 ZJX-S e абсолютно същото като хардуер като SRC 60 ZJX-S, което значи че 50-ката можеш да я ползваш и над възможностите й. 60-ката е просто изпържена софтуерно 50-ка.

Сравнение:

Върховия модел на Електрик в момента:
    MSZ-FD50VABH
    Има 1200W twin rotary компресор и максимално го развъртат до 7.8 kW

Модела на Хеви:
    SRK/SRC 50 ZJX-S
    900W scroll компресор го развъртат до 8.8kW

Скролът мачка И разходът е по-нисък.

8.  

9. Тук е от
    Jan 2010

Колкото повече чета и ми се замаива главата от толкова инфо Не ми издържаха нервите и си поръчах Mitsubishi Electriс MSZ-GE-50VA. 1900 кинта със можтажа. + 80 лва за удоволствието да се монтира реутан във тавата . Бабата е прав , че новото ХЕВИ е едно бижу , но за кафене ... отказах се . Иначе натам клонях. Може да се замисля да монтирам 2 дванаиски ZJX-S на ХЕВИ у дома през есента . До сега се топлех през преходният период със некви осаки (купих апартамента със монтирани инверторни осаки, наследство от предишният собственик ) Имаме парно , до сега ползвах и парното, но май много станаха тарикатите във входа и сметкие набаПнаха яко . Изкам да попитам още нещо , да накарам ли майторите да вакумират машината при монтажа ?? Има ли нужда ?? Ако започнат да обясняват , че няма нужа - да настоявам ли?? Плииис за незабавни отговори , че утре е монтажа следобяд

10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Може да се замисля да монтирам 2 дванаиски ZJX-S на ХЕВИ у дома през есента .
    Само 50-цата на Хеви е със скрол компресор.

Изкам да попитам още нещо , да накарам ли майторите да вакумират машината при монтажа ?? Има ли нужда ?? Ако започнат да обясняват , че няма нужа - да настоявам ли?? Плииис за незабавни отговори , че утре е монтажа следобяд
    Задължително! Иначе ще о...ът хубавата машина.

11. Тук е от
    Jan 2010

Та да ви се похваля. Днес ми монтираха Митсубиши Електик MSZ- GE50 Първи впечатления - Работи наистина много тихо и дискретно. Отделя доста конденс от вътрешното тяло. Бутилка от 3 литра я пълни са около 3-4 часа Външното тяло като го видях за първи път и се зАмаЯх Видя ми се доста голямо. Монтажниците казаха СПОКО , ТАМ МУ Е СИЛАТА . Тръбният път излезе 4 метра. Поставихме и нагревател във тавата за през зимата :rolleyes: Сега е хладно и приятно , стеле се една миризма на новичко :rolleyes: :rolleyes: Отвън оня големия туч (външното тяло) работи и не се чува нищо Останах приятно изненадан от машината, дискретната - но упорита работа наистина е впечатляваща За сега това са ми първите впечатления. Може би зимата ще мога да споделя повече , тъй като все пак съм го взел за отопление.... Сега ще намеря уред за измерване на моментният разход и ще направя някои замервания , тогава ще мога да напиша и повече за разхода

12. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Да ти е честита машината и да си я ползваш дълго време .То лятото всичко работи, ще чакаме зимата да речеш, как са нещата.

13. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

fantom честито и да не забравиш зимата да споделиш как се справя добичето.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2010

Защо реши да слагаш нагревател,преди да знаеш как се представя зимата?

16. Тук е от
    Jan 2010

Цитат Първоначално публикувано от galinr
    Защо реши да слагаш нагревател,преди да знаеш как се представя зимата?

Честно казано , нямам конкретен отговор на този въпрос. Може би - за да е завършен монтажа на сто процента.После е по сложно, трябва да се тегли нов кабел до външното тяло , налага се да се замазва пак наново и е разправия... При мен реутана е на отделен самостоятелен кабел , със ключ - мога да го пускам и спирам по преценка. Сам си избрах този вариант със ръчният режим на работа на нагревателя.Само за 25 -30 лева повече - можеше да е със термо реле и да се включва автоматично, но предпочетох това АЗ да го решавам кога да бъде.

17. Member
    Тук е от
    Nov 2010

Просто си решил да бъдеш част от климатика.Честито!

18. Banned
    Тук е от
    Feb 2003
    Живее в
    https://t.me/pump_upp

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Сервизни ръководства за климатици Mitsubishi Heavy Industries
    От MHIEhelp във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 41
    Последно: 17-11-15, 15:17
  2. Отговори: 19
    Последно: 28-10-13, 21:01
  3. MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 20 ZJ-S PREMIUM SERIES ИЛИ MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FD25VA/MUZ-GE25VA
    От kalliman във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 13
    Последно: 20-09-12, 17:48
  4. Избор измежду Toshiba, Mitsubishi Heavy, Mitsubishi Electric и Hitachi
    От shamp във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 22
    Последно: 21-02-11, 09:21
  5. Няколко въпроса за климатици Mitsubishi Heavy
    От roughy във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 12
    Последно: 13-06-10, 13:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе