Страница 157 от 231 ПърваПърва ... 107147155156157158159167207 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,341 до 2,355 от общо 3461
Like Tree1673Одобрявам

Климатици Mitsubishi Heavy

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен
    Мнения
    9,125
    #2341

    Отговор: Климатици Mitsubishi Heavy

    Цитат Първоначално публикувано от Gyokov Виж публикацията
    Коя е седмицата, че не мога де се оринтирам от машините в подпива ти?



    W22B .. модела го няма вече на нашия пазар ,но пък има достатъчно други модели
    Gyokov одобрява това.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Мнения
    78
    #2342

    Отговор: Климатици Mitsubishi Heavy

    И така здравейте колеги и за много години.Както бях писал в една друга тема имам МХИ 25ZMP-S също с шум във външното тяло при работа на минимум около 380W,като дори бях качил и видео.Наложи спешно преди празниците в съседно помещение да ми монтират още един такъв климатик.Преди монтажа заведох монтажниците да чуят бръмченето в работещото МХИ и споделих съмненията на Александърс за пренатегнатите кранове с което за мое учудване те се съгласиха.Понеже им бях последен монтаж за деня и трябваше скоро да се стъмни се разбрахме да побързат да извършат монтажа преди да се стъмни и да ме посетят в друго удобно за мен време да погледнат и бръмчащото МХИ.Монтажа и и притягането бяха извършени много внимателно като оставихме повечко кривки по пътя.Пуснаха климата,всичко беше ОК поговорихме малко докато го чакаха да поработи и си тръгнаха.След около 40мин. климатика темперира помещението,слезе на 380W и каква изненада отново същия брум при работа на 380W,като в този случай звука не се променя където и натиснеш външното тяло,докато при другия звука намаляваше при притискане в зоната около крановете.Веднага им звъннах и след два дни дойдоха да видят климите обаче за мой късмет външната температура беше около нулата и двете МХИ-та си работеха на минимум съвсем безшумно около 480W.На по-старата клима притегнаха и понатиснаха тук там и си отдиха,като се разбрахме след празниците когато е по-топло да наминат отново.В последствие се оказа,че работата май се е влошила.Сега се чудя какво да правя,понеже ми струва че май не са много сигурни какво трябва да направят.
    Този пост е редактиран от djerami; 02-01-18 в 13:31.

  4. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015
    Мнения
    6,492
    #2343

    Отговор: Климатици Mitsubishi Heavy

    Това ли беше пърпоренето при тебе:
    https://youtu.be/1p31inazgJY

    Същият звук е и при мене. И абсолютно същият звук, но доста по силен се чуваше от един климатик на съседна къща. Ходих да до видя - веко.
    Не знам дали имаш възможност, но при мене е на балкона и е лесна пробата, като напъна леко дъното между двете лапки от страната на компресора като че ли утихва.
    Според мене са си такива (имам в предвид моя и твоите, на другите хора са им наред да не каже някой че се обобщава нещо ), на ниски обороти си пърпорят.

  5. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    6,512
    #2344

    Отговор: Климатици Mitsubishi Heavy

    Джерами, монтажници няма да решат проблема, работата е за техници и изключва намеса в гаранционни машини. Можеш да предявиш претенции към търговеца, само ако звукът осезаемо се прехвърля до вътрешното тяло. Удължаването на тръбите би предотвратил единствено предаването му в стаята. Проблемът се състои в постното хладилно изпълнение на машината. Липсва втори заглушител на фреона след четирипътния вентил по проект. Нормално е да се получава резонанс при определени обороти на компресора и плътност на газовата фракция на фреона. Такива вибрации се получават дори при високия клас машини, ако компресорите им минат на един цилиндър, въпреки допълнителния заглушител. Остави машините на спокойствие и не се впрягай излишно.
    mkukas одобрява това.

  6. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен
    Мнения
    9,125
    #2345

    Отговор: Климатици Mitsubishi Heavy

    Той я оставя на мира ,тя не го оставя
    zxc0 и mkukas харесват това.

  7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012
    Мнения
    1,035
    #2346

    Re: Климатици Mitsubishi Heavy

    Е толкова ли ти харесва модела как работи, че още един сложи МХИ явно отдавна не са това което са били, особено ниския клас, и с този минимум 500 вата в една нормална стая 15-20 кв и добра изолация винаги ще е он офф.
    SPSt одобрява това.

  8.  
     
  9. Member Аватара на Ventsislav Negentsov
    Тук е от
    Feb 2016
    Живее в
    София
    Мнения
    901
    #2347

    Отговор: Климатици Mitsubishi Heavy

    Една комшийска Midea 09-ARDN2 - някаква екзотика на 6-7г с фреон 407 и нагреватели на компресора, картера, дъното и вътрешен нагревател (PTC), издаваше същия звук. Понеже е монтирана на 2 метра от земята реших да помогна на човека, за да не вика "майстори". Оказа се, че от натягането на крановете са се изкривили отвътре тръбите леко. Самия компресор имаше адски много вата. Комбинацията от двете водеше до това, че вибрациите от него се предават през ватата към на тръбите за крановете. Те също бяха намотани с каучук, който пък опираше в ламарините. Като краен резултат вибрациите от компресора отиват през няколко пласта вата, каучук и тръби към корпуса. Изрязах му половината вата и звука изчезна...
    Преди това естествено пробвахме с тампони и нямаше никакъв ефект.
    bobi161 одобрява това.

  10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    1,601
    #2348

    Отговор: Климатици Mitsubishi Heavy

    Намалявай вътрешната температура, докато заработи на минимум.
    Какви условия чакаш?
    Тея 480W са необходими за поддържане на температурата. Минимума е по-малко предполагам!
    Пък ако действително е толкова, нямам думи.

  11. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015
    Мнения
    6,492
    #2349

    Отговор: Климатици Mitsubishi Heavy

    Не знам. Когато идваха от Кондекс даже не пипнаха ватата, каквото си беше завито в завода си остана. Изкривиха май някаква ламарина горе при капака. Дрънченето изчезна пррррр остана. С хубава дограма може и да не се чува вътре, но за околните ...."тоа па къв трактор си е сложил".
    mystikalrs одобрява това.

  12. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Мнения
    78
    #2350

    Отговор: Климатици Mitsubishi Heavy

    Да това е пърпоренето.Лошото е че то се предава по тръбния път вътре,като двете помещения,където са монтирани климатиците са съседни и се получава една лека какафония нощно време но май вече почнахме да свикваме.Втората клима където и да я напънеш и при каквито и да е външни температури звука не се променя,първото което опитах беше натиск между двете лапи откъм компресора,понеже при другата клима върши работа но тук няма резултат.Иначе да dodo_pv май вдигнах ръце и съм оставил климите на мира.Интересното е,че по време на експлоатацията на двете клими се получи някаква голяма разлика в минимума на машините.Двете машини са монтирани в две съседни помещения с еднакво изложение,изолация и квадратура на прозорците,като единствената разлика е че помещението на по- новото МХИ е с 1кв.м. по-голямо.По-старото МХИ,както бях писал преди тук не успява да слезе под 380W минимум при каквито и да е условия,докато това по-новото по-цял ден си работи на 210-220W без никакъв он-офф.По време на коледните празници имахме един ден с температури навън над 10C и през деня си работеше на 170-180W,докато през това време в съседната стая другото МХИ дънеше яко он-офф с минимум на 380W по познатат схема.Първоначално смятах,че този 1кв.м.и съотвтната разлика в топлозагубите прави разликата в работата на двете клими но при температури под +2С двете клими започват да работят абсолютно еднакво на минимум 480W и разликата в консумацията на електроенергия на час е буквално от 1-8 W/h,което значи че топлозагубите на помещенията са еднакви.Лошото е че разликата в работата на климите дава и разлика и в разхода на електроенергия при температури над +2С,този с ниския минимум без он-офф ми харчи около 230-240W/h,докато този с високия минимум и постоянен он-офф около 360-370W,което прави над 50% по-висок разход на енергия.Двете клими ги държа на еднаква температура и положение на клапите и се чудя каква прави разликата в работата им,нещо в помещенията или нещо в климите?Давайте съвети!

  13. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен
    Мнения
    9,125
    #2351

    Отговор: Климатици Mitsubishi Heavy

    Сега Додо ще ти обясни ,че он-офф не вдига разхода .
    Този пост е редактиран от avenger; 07-01-18 в 18:54.
    zxc0 и mystikalrs харесват това.

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015
    Мнения
    6,492
    #2352

    Отговор: Климатици Mitsubishi Heavy

    С различен софтуер са. Обади се на вносителя, не е сигурно че ще те разберат, не е сигурно че ще им се занимава с два климатика. Но може да се пробва.

    - - - - - - - - - -

    djerami, засечи разхода за 24часа с еднакви настройки. Едва ли ще е много различен.

  16. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    6,512
    #2353

    Отговор: Климатици Mitsubishi Heavy

    Алекси, ако са езнакви помещенията, с еднакви топлозагуби и топлоприходи, в което дълбоко се съмнявам, преразходът на машината с по-висок минимум ще е в рамките на статистичессата грешка. Моят, я включи, я не, два пъти за 3 часа. Смятай ти! Аз бих се притеснил повече за машината с минимум под 380W, колко и е газчицата вътре? Разбира се, ако изобщо е мерено, както трябва

    Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk

  17. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2017
    Мнения
    35
    #2354
    Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Джерами, монтажници няма да решат проблема, работата е за техници и изключва намеса в гаранционни машини. Можеш да предявиш претенции към търговеца, само ако звукът осезаемо се прехвърля до вътрешното тяло. Удължаването на тръбите би предотвратил единствено предаването му в стаята. Проблемът се състои в постното хладилно изпълнение на машината. Липсва втори заглушител на фреона след четирипътния вентил по проект. Нормално е да се получава резонанс при определени обороти на компресора и плътност на газовата фракция на фреона. Такива вибрации се получават дори при високия клас машини, ако компресорите им минат на един цилиндър, въпреки допълнителния заглушител. Остави машините на спокойствие и не се впрягай излишно.
    При мене се чува даже как променя оборотите дори и при +10 градуса не спира, плочата на втория етаж вибрира

    - - - - - - - - - -

    Цитат Първоначално публикувано от божо Виж публикацията
    При мене се чува даже как променя оборотите дори и при +10 градуса не спира, плочата на втория етаж вибрира
    Даже и в мазето се чува а там са дебели стени от камък

  18. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    6,512
    #2355

    Отговор: Климатици Mitsubishi Heavy

    Божо, при теб има монтажен проблем. Трябва да се преместят стойките, заедно с външното тяло, на друго място. Аз не бих разчитал дори на тампони при твоя случай.

    Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
    werti55 и rosswen харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Сервизни ръководства за климатици Mitsubishi Heavy Industries
    От MHIEhelp във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 41
    Последно: 17-11-15, 14:17
  2. Отговори: 19
    Последно: 28-10-13, 20:01
  3. MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 20 ZJ-S PREMIUM SERIES ИЛИ MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FD25VA/MUZ-GE25VA
    От kalliman във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 13
    Последно: 20-09-12, 16:48
  4. Избор измежду Toshiba, Mitsubishi Heavy, Mitsubishi Electric и Hitachi
    От shamp във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 22
    Последно: 21-02-11, 08:21
  5. Няколко въпроса за климатици Mitsubishi Heavy
    От roughy във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 12
    Последно: 13-06-10, 12:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе