Качи снимка на външното тяло, да се види как е монтирано. Тази зима си беше сурова...
Качи снимка на външното тяло, да се види как е монтирано. Тази зима си беше сурова...
Слагай нагревател и си забравяш мъките
Sent from my HTC Desire 610 using SetCombG Forums mobile app
От доста места все нещо с турбината на zm-s. И аз съм в статистиката, а е сравнително нов климатика. Ту се появява, ту изчезва и е по скоро тракане.
Не знам ,но явно вече всичко се прави с ниско качество.А и за нашият пазар мисля, че идват по-ниско качествени стоки.
Този пост е редактиран от avenger; 01-03-17 в 09:51.
Е ,то това е ясно всички са си построили отделна поточна линия за 100те бройки които ще продадат в БГ
Когато работех в чужбина бях крояч на платове и се знаеше партидите ,които правим за къде са .Е ,има голяма разлика -да не изпадам в подробности при шиенето и отк-то накрая.А и може да са тия сто бройки за няколко държави едва ли е само за Българя .Я помисли !Не е смешно ние сме от държавите ,към които нямат респект в света.Пазарът е малък,а и с още няколко такива и ето ти пускат партидата .Дали така ще е ако партидата е за Германия или Великобритания примерно.Винаги е имало смисъл поне съм го работил и го знам.
- - - - - - - - - -
Я кажете модела, който имам някой друг ,който го има как се държа тази зима? Имаше ли леко на дъното и около компресора(защото взе да вибрира доста)лед?Като цяло как се държа климатика ?Моят вибрираше много, но има защо ,видях чак сега, че нищо не са закрепили тия от монтажа .Стойките хлопат, а и може и да не е нивелиран.Но да споделя при тези температури топля 28 кв.Северна дневна с 12 кв дограма в София .Доволно топли-е в най-коравите дни жената пусна малко конвектор ,защото температурата между дефроста падаше с до 3 градуса за 15 мин.А и имаше отворени прозорци на не обитаемият над мен апартамент.След като ги затворих се понормализираха нещата.та с около 1200w поддържах 23 при средно минус 15.Това е за информация от мен.
Този пост е редактиран от avenger; 02-03-17 в 10:48.
Сериозно изпитание за машината - 28 m2 и то с 12 m2 прозорци. Нормално е да прави по-чести дефрости и съответно да се събира повече лед, от който да тресе. Но все пак тази зима беше ненормално студена и продължителна. При по-мека зима нагревател няма да ти трябва. Все пак ако решиш, сложи. Според мен ще има подобрение.
Но първото нещо с което аз бих започнал е гумени тампони с прекъснат болт. При мен поне имаше огромен ефект (SRK 20ZMX-S). Само че при мен не тресеше от лед, ами при ниски обороти на компресора. Тоест когато навън е топло или когато поддържам ниска температура.
Последната зима не беше особено сурова. До краят на декември беше сравнително топло и нямаше сняг. При мен температурите по ниско от -16 не са падали. А сега в началото на март е топло като пролет.
Ако снеговете бяха почнали от началото на декември до края на март с минимални температури под -20 щеше да видиш какво е студена и продължителна зима.
Jack, ето линк за метеорологичния форум Там може да обсъждаме време
StringMeteo.com :: View Forum - Прогнози за времето
Така.Обадих се на фирмата монтирала ми климатика .Щом работел нямало нищо и може би вън опирало нещо.Ако дойдели не било към гаранцията,защото това не се покривало.Шах и може би мат!
П.с. Не ги мързяло да дойдат ,но не виждали проблем.
Хаха та и за това им казах, че хлопат стоиките .Отговора е -не било проблем за резонанса а леда.
Кажи коя е фирмата, за да я избягваме. Пък може и да се навият да си оправят монтажа като им излезе името на показ.