Страница 14 от 44 ПърваПърва ... 4121314151624 ... ПоследноПоследно
Резултати от 196 до 210 от общо 658
Like Tree4Одобрявам

MHI серия SRK_ZGX - начин на работа

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Re:MHI серия SRK_ZGX - начин на работа

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    за първия проблем се установи,че робота,фиксиращ планката към тавата ,е направил първите няколкостотин броя с неправилни настройки за координатите.При тестовите бройки,сглобявани на ръка,е нямало такова нещо.
    Може и така да е било. Нормално е при първоначален пуск на поточна линия с нов модел някои неща в нейната работа да трябва да се изгладят и настроят прецизно. Би трябвало при такъв начален пуск контролът върху качеството да е най-голям защото трябва да знаят, че има голяма вероятност за недобра сглобка, първоначални грешки при монтажа или като цяло ниско качество на изработка.

Може ли някой от първият път да познае тези първи няколкостотин броя от поточната линия с този модел в коя страна са продадени? Става ясно, че изглежда е в България.

А не може ли да има и друг вариант, например: Фабриката пуска поточната линия с нов модел и произвежда няколкостотин броя от него. Тъй като производителя знае, че първоначалното качество е ниско, предлага модела на символични цени, колкото да си покрие производствените разходи. Тук изкача някой наш търгаш, купува ги за без пари а тук ги продава за хипер-, мега-, супер- и прочие високо качествени чудеса на техниката.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Тук по принцип сме си бета-тестери

4. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

Всеки "уважаващ" себе си завод(производител) иска "обратна връзка", т.е. мнението на крайния клиент(потребителя). Всички можем да се сетим за достатъчно случаи, при които световни производители обявяват понякога за дефект, в дадена "серия" и даже, поправят всички! бройки, а не само на дефектиралите въпросния "дефект". Дано и в този случай да стане.
    HeatPump, написано е: определя, а не измерва. Да не казвам, че има косвени методи за Измерване и не е задължително да има във Франция еталон за СОР. Ватовете, можем да ги измерим с ватметър, но можем и да ги определим с помощта на волтметър и амперметър. Пример за косвено определяне на СОР можеш да видиш тук : http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg324892
    Ще е интересно Board Man, да определи топлоотдаването и по формулите и да видим дали има съвпадение. Дано. Вече няма да си играе с духалката...
    Последното от Valen1 ми хареса..Сещам се за оплаквания от известни марки, но продавани в хипермаркетите ни..

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

valen1-за съжаление си напълно прав за последната част от поста си.Държа да кажа,че не е марка,която обсъждаме в нашия форум.

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Отново благодарение на данните от chachoto направих тази графика. Измерванията са 84 на брой за 10 минути, така че няма неточности.
    Трябва да отбележа, че това е след като той е изпуснал малко количество фреон от климатика (знам, че не е много редно при 410А). Преди да направи това, е имало по-голямо покачване след стигане на минимума - т.е. сега държи 350 W, а тогава е държал малко над 400-450 W.

Наслаждавайте се на инверторния ефект между 2:30 и 10:00 минути

7. Тук е от
    Feb 2009

Ето обещаната от мен информация http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?U...AlbumId=127962
    Сканирана е от II част на справочника по „Отопление, топло и газоснабдяване” на издателство „ Техника” издание от 2000г. Не съм преснимал всичко, а само някои интересни неща за термопомпите – общи положения, работни цикли, малко теория и няколко примера за пресмятане на коефициентите на трансформация. Формулите за пресмятане са от елементарната математика – събиране, изваждане, умножение и деление. Предполагам, че те няма да затруднят никой от вас. Затруднението ще дойде от измерването на температурите и наляганията, необходими за построяването на действителния процес в lgP –H диаграмата, от който трябва да се извадят стойностите, да се заместят във формулите и да се изчилят количествата отнета топлина от околната среда и количеството внесена в стаята топлина.
    Може би ще забележите, че някои данни, характеристики и коефициенти на компресорите са много ниски, това е така защото справочникът е писан в периода 1995 – 2000г., а от тогава до сега климатичната техниката е напреднала много. Това не променя нещата с определянето на коеф. на трансформация трябва да се мери точно, да се замества във формулите и резултатът ще е налице.

Опитах се да открия данни за дебита на вътрешните тела от серията ZGX, но не можах, намерих за новата серия ZIX (модели 20 и 25) и те са:

Отопление – Hi 720 m3/h; Me 570; Lo 420
    Охлаждане - Hi 690 m3/h; Me 480; Lo 300

Предполагам, че на ZGX са същите или много близки до тези. Степените на вентилатора са 7 или 8 (не съм много сигурен в това), като Hi e 6та, Lo е 2ра, т.е. може в определени случаи да развърта над 720 и под 300.

Ако мога с още нещо да съм полезен, съм на ваше разположение.

8.  

9. Тук е от
    Sep 2008
    Живее в
    Ловеч

Снощи си поиграх да меря и аз кат отози път мисля че всичко е точно.
    Навън изчаках да падне на 7°. Климатика настроен на 20°. В стаяата долу 23°.
    Уреда е вързан и изчаквам по амперметъра да засеча началото и да включа min, aver и max като допълнителна информация.
    Включва се, Рвх. расте за 30сек до 515 и за 1 мин пада до 276 Вт. Това е най-ниското което съм засичал досега. После започна леко да расте и за 8 минути стигна до 290 и се изключи. В този период се качи за момент до 300 и после падна на 290. Имаше задържане на 280 около 3 мин.
    Изходящата температура беше около 36, входната беше 26. Делта е 10.

По формулата Q= (250*1,2*10)/3,6=833,333 Вт.  COP=Q/Pвх=833,333/290=2,87.  Тук неточното число е минималния дебит , който съм приел за 250м3/ч.

Сложих климатика на 30°. след около 7 мин. Pвх.=1310 Вт, изходяща темп 56° (учудване от моя страна, голяма жега), входната темп 26°. Делта 30°.
    ==> Q=(600*1,2*300)/3,6=6000Wt (отново учудване) . COP=6000/1310=4,58.  Тук също неточното число е дебита , който приех за 600м3/ч.

Ако сложим стойностите от ZIX ето какво става:
    Q1=(420*1,2*10)/3,6=1400Wt  COP=1400/290=4,8  (високо е!)
    Q2=(720*1,2*30)/3,6=7200Wt  COP=7200/1310=5,49 (твърде високо!)

Истината е сигурно някъде посредата

Ето тук е снимката: (мерси deian)
    http://img5.imageshack.us/my.php?ima...2009831ik3.jpg

10. Member
    Тук е от
    May 2003

Venci_kk, за дебита на твоята машина http://www.mitsubishi-termal.it/cgi-...i_rac_2008.pdf има написана поне максималната стойност: ХАЙ 708, другите са с чертички(на 14стр.) ... колко е верно обаче нямам идея.

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Аз доколкото знам вентилаторът има цели 9 степени (или 8 както казва HeatPump) и ще е много трудно да разбереш точно на коя работи. Можеш да приемеш, че на full power работи на най-висока, но дали е точно така никой не знае.

12. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Някой , може ли да измери температурата на нагнетателния тръбопровод на компресора / Th6 / при различна консумация и да я сподели .По възможност с електронен термометър.

13. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Относно направените изчисления на Venci _kk . Коректния начин за това е чрез i - d диаграма за влажен въздух . Резултатите които се получават са съизмерими с това , което ти си получил . Според мен грешката е в точността на измерване температурата на въздуха , трябва да е поне до десети от градуса ; дебита на вентилатора 720m3/h при 26 С излизат от климатика като 791m3/h при 56 С,(720m3/h при 56 С са равни на 655m3/h при 26 C) ; относителната плътност също е променлива 1,182kg/m3 при 26 С и 1,080kg/m3 при 56 С , това е при 1013,3hPa.

14.  

15. Тук е от
    Sep 2006

Какво управление имат ZGH и ZG ? В Бг сайт пише VPAM но... дали има PAM управление.

http://www.skn.ru/mh/inverter.html

Начинът на работа съвпада с горната диаграма-
    "Старые системы не исключают циклы включения/выключения кондиционера"

Ние нали очакваме да работи както е отразено във втората диаграма
    Въпроса ми е ZGH и ZG имат ли DC PAM управление. По електрониката по платката може ли да се разбере ?

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

В каталозите за 2008 и 2009 пише, че ZE, ZG, ZGX, ZHX и ZIX имат DC PAM.
    Освен това, ZHX и ZIX имат някакъв нов векторен контрол (vector control). Описват го като плавна работа от ниска до висока скорост, гладка синусоидална форма на напрежението и подобрена енергийна ефективност в обхвата на ниските скорости - точно това, което куца при ZGX.
    Най-интересното е, че при новата ZIX серия са вдигнали минималното отдаване на 900 W (сравнено с 500W на ZGX) и минималната консумация на 230W (сравнено с 90W на ZGX). Плюс това са и подобрили ефективността при работа на минимална мощност.

17. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

при новата ZIX серия са вдигнали минималното отдаване на 900 W (сравнено с 500W на ZGX) и минималната консумация на 230W
    Най после стигнаха Фуджицу

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Фуджицу не отдавт обаче 900 вата като лапат 250 вата

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 14 от 44 ПърваПърва ... 4121314151624 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Начин на работа на MHI SRK25ZM-S/SRC25ZM-S
    От mschumacher във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 411
    Последно: 29-12-16, 16:50
  2. Отговори: 41
    Последно: 17-08-12, 19:13
  3. MHI -25ZJ-S Начин на работа!
    От sashomasho във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 14
    Последно: 22-02-12, 18:19
  4. Идва нова серия на Panasonic МКЕ серия.
    От Mega във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 28
    Последно: 27-03-11, 14:52
  5. Има ли начин
    От Bvlgari във форум Windows
    Отговори: 10
    Последно: 06-05-08, 18:43

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе