Страница 27 от 44 ПърваПърва ... 17252627282937 ... ПоследноПоследно
Резултати от 391 до 405 от общо 658
Like Tree4Одобрявам

MHI серия SRK_ZGX - начин на работа

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2008
    Живее в
    Ловеч

Re:MHI серия SRK_ZGX - начин на работа

Не е хубаво да се дразним и няма смисъл.

Надявам се че чсички които пишем в тази тема притежават поне един климатик от серията ZGX за да може да се сравняват наблюденията по работата на машините и да се стигне до конкретен извод --- Така ли е заложено да си работят машините и ако е така, имат ли те предимство или недостатък. Може да се окаже че тази Fuzzy логика е предимство, която е непозната домомента.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Видях, че си си редактирал предния пост. Няма да се извинявам за нищо, коригирахме информацията, че не изключва преди да достигне температурата горе при него още отдавна и го редактирах в няколко поста при това с червено, та да стане ясно. Ти дали би могъл по-добре от мен да диагностицираш климатика - ако да, заповядай, ако не - спести си заядливите забележки.

Извинявм се на останалите за глупостите. По същество:
    Навън температурата се вдигна до -2° и климатикът отново започна да изключа, както си е на 24°. Изключва на по-големи интервали работа - отначало изключи след 1 час, сега изключи след 30 минути. Общо-взето с повишаване на външната температура започва да изключва все по-често.

Не знам по чии критерии климатикът е преоразмерен, в студена стая последен етаж панелен блок е, без изолация на тавана и пода, подът е леден, защото отдолу не живее никой! Климатикът е 9-ка, 3 кВ номинално отопление в 43 м3. Не съм идиот, имам климатик с 3,6 кВ номинал в 17 кв.м. и климатик с 4,8 кВ (!!!!) номинал в 13 кв.м.! Последните два НЕ ИЗКЛЮЧВАТ при режим отопление. И chachoto не е вчерашен и това не са му първите климатици, за разлика от на някого. Преди в същите стаи е имал други инвертори, които не са изключвали. Ако нямаше причина, нямаше да повдигаме темата!

4. Member
    Тук е от
    May 2003

Добре deian, все пак не разбирам кое намираш за нередно към днешна дата в работата на твоя климатик(25ца май беше)?
    По описанието на работата му снощи: една инверторна машина с номинал 600вата е изконсумирала средно за ноща 400вата като е подържала +24° при външна -4°, работила е плавно не е изключвала - това какво ти говори от гледна точка на оразмеряване(малък/среден или голям е за помещението)?
    *обясни ми при какви условия и е измерен номинала в сервизното: на +7° и в каква стая е бил за да изгори 600вата?(а в твоята на -4° 400 сравни стаята с твоята и кажи за в какви условия са го предвиждали да работи производителите според теб?)
    На сутринта обаче вън се затопля и машината слиза до своя минимал(който се изясни че е висок примерно 300вата - не че на други марки/модели е по-нисък) и при нямане на нужда от подаване на повече топлина в помещението логиката му изключва компресора - какво нередно намираш?
    Въпреки че в сервизното е посочена друга стойност за минимална консумация в режим на отопление от тази която се явява на практика - какво от това? - мерена е при някакви теоретични условия кой ги знае какви - с това не се занимаваме повече и на други подобни марки/модели е горе доло толкова.
    А вече как се подбира конкретен климатик за конкретен режим на работа в конкретно помещение е друга тема. "последните два" много лесно ще изключат - просто нуждата от подаване на топлина е над прага им за изключване, не е магия какво има толкова да се гадае?

Кажи ми сега в прав текст, какъв конкретен въпрос имаш който смяташ за нередност във твоя климатик?

П.С> след снощи ... и отделно не ми се навлиза в излишни спорове кое му е различното и сложното на управлението на твоя климатик спрямо на други модели - три датчика има на кръст ай стига сега си го прехвалял - "фъзи-мъзи" да не е совалка дето ще лети на Марс?

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

"Последните два" си слизат до прага или поне го доближават максимално преди да изключат. Кое точно не разбираш? И защо се дразниш, че се опитваме да разберем причината за този начин на работа? Никой не е казал, че е дефект - определи го като начин на поведение ако искаш, неточност в документацията и т.н. На някои може да им харесва, други може да ги дразни.

Ето малко данни, продължава да е на 24° от снощи:
    08:34 off - външна -6
    08:37 on
    09:48 off - работил е 1 час и 11 минути
    09:52 on
    10:20 off - външна -2; работил е 28 минути
    10:23 on
    10:40 off - работил е 17 минути
    10:44 on
    10:59 off - външна 0; работил е 15 минути
    11:03 on
    11:19 off - работил е 16 минути
    11:22 on
    11:37 pff - външна 2; работил е 15 минути
    11:41 on

Цитат Първоначално публикувано от dgenov
    ... и отделно не ми се навлиза в излишни спорове кое му е различното и сложното на управлението на твоя климатик спрямо на други модели - три датчика има на кръст ай стига сега си го прехвалял - "фъзи-мъзи" да не е совалка дето ще лети на Марс?
    За пореден път ще те помоля да не пишеш глупости! Чети, обосновавай се и тогава пиши. Ако не, най-културно ще те помоля да не пишеш общи приказки в темата и да я разводняваш.

6. Member
    Тук е от
    May 2003

Не подминавай предния ми пост(за оразмеряването), ако не да отговориш - поне се замисли за себе си. Ще питам и друго:
    - Твоя не доближава ли минимала преди да изключи(какво значи работил плавно снощи без да изключва - "ту увеличава, ту намалява скоростта на вентилатора с 1-2 степени")? - моментната консумация ще ни я предоставиш ли за анализ(от снощи)? т.е. не се разбира в един цикъл като почне на 400вата така ли кара до края или варира? ... с това ще отговорим на "кое точно не разбираш?" за "последните два"!

* мисля си и за този APF рейтинг дали не оказва влияние ... при положение че е за Токийския климат, следва че всеки производител се стреми да променя машините така че да се наглася към системата по която се мери и да дава най-високи резултати в "онези условия" - потребителите в Европейски държави с друг климат какво ги грее този рейтинг? Може ли поради така настроени за експлоатация в Япония - при експлоатация в БГ да се получават леки недоразумения?

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

"работил плавно снощи без да изключва" означава, че при така зададените високи градуси и същевременно ниската температура вън, съм постигнал работа на климатика малко над 400-те вата, под които изключва при тези условия.
    Означава, че при температура под 2° трябва да работи над 400 W, за да не изключва компресора.
    При температура над 2° трябва да работи над 350 W, за да не изключва.
    При температура +7° трябва да работи с над 330 W, за да не изключва.
    И т.н. и т.н.
    ПС: стойностите са приблизителни, но относително точни на база измервания.

8.  

9. Member
    Тук е от
    May 2003

deian, говорим на различни езици просто ... избягваш конкретни моменти на които ти обръщам внимание(според мен съществени, според теб може би не ...)
    -Все още искам да помислим за "оразмеряването": при какви "твои" условия мислиш че ще постигнеш консумацията дадена по спецификация за номинал на +7° 600вата? И на тая база как преценяш климатика ти като размер за собствените ти условия: малък/нормален/голям?
    -съдейки по последния ти пост позволи ми да оценя че просто ти е голям климатика за нуждите и от там идва този му начин на работа - дори ще замоля уважаемите посетители на форума и те да се включат с мнение по този въпрос
    -не виждам да предоставяш моментната консумация от снощи - а без нея няма смисъл да се гадае: варирала ли консумацията(снощи) в рамките на един он/офф цикъл или не?

П.С> ако е варирала, за мен темата ще приключи.

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Естествено, че е варирала, но не е падала под 400 W и затова не е изключвал! Защото са били нужни повече от 400 W.
    Ти не схващаш основната идея на темата и те моля да прекратиш писането в нея, защото е чист спам. Ако не можеш да помогнеш със знания, не пречи!
    Питам те, другия ми климатик, който е по-мощен в същата стая, дори вероятно малко по-топла - защо не е преоразмерен? Защо не спира? Защо не спира климатика с 4,8 кВ номинал и 600 вата минимум в малката 13 кв.м. стая? И защо слиза по-надолу от въпросния?
    Защо на chachoto предишните климатици в същите стаи, които са били с повече от 1 кВ по-висок номинал и подобен на сегашния минимал не са спирали? Те как не са били преоразмерени?

Престани да спамиш.

11. Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от dgenov
    deian, говорим на различни езици просто ... избягваш конкретни моменти на които ти обръщам внимание(според мен съществени, според теб може би не ...)
    -Все още искам да помислим за "оразмеряването": при какви "твои" условия мислиш че ще постигнеш консумацията дадена по спецификация за номинал на +7° 600вата? И на тая база как преценяш климатика ти като размер за собствените ти условия: малък/нормален/голям?
    -съдейки по последния ти пост позволи ми да оценя че просто ти е голям климатика за нуждите и от там идва този му начин на работа - дори ще замоля уважаемите посетители на форума и те да се включат с мнение по този въпрос
    -не виждам да предоставяш моментната консумация от снощи - а без нея няма смисъл да се гадае: варирала ли консумацията(снощи) в рамките на един он/офф цикъл или не?

П.С> ако е варирала, за мен темата ще приключи.
    Не е лошо първо да прочитаме всички мнения в темата, а не само на тези с които искаме да се заяждаме. Имам 35-ZFX в стая 18 м2 и не спира по няколко часа, като държи с градус над зададената. 20-ZGX в стая 12 м2 спира периодично без да е достигнал зададената температура, за какво оразмеряване говорим.
    ZGX серията очевадно не работи както трябва и значително по-ненормално от ZFX, така че да не изместваме темата в грешна посока, а да се съсредоточим как да отстраним проблема който не е незначителен.

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

dgenov ти нормален ли си как можа за толкова кратко време да наприказваш толкова глупости.
    Инверторния климатик има номинал минимал и максимал нали.Би трябвало той да работи между минимал и номинал а в максимал само за няколко минути.SRK-ZGX 20-25 или 35 имат еднакви минимални стсйности и нямя как да е преоразмеряване.
    Ако още не ти е ясно заповядай у нас да видиш.

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

markoni_bg, сложи термометъра горе на климатика и ще видиш, че наистина спира когато си е достигнал зададената. И аз така се бях объркал отначало (за което за пореден път се извинявам и dgenov няма да спре да ми го натяква), защото примерно му задаваш 23 при долу 21, той след известно време работа изключва, а долу температурата не е мръднала. Е, да, не може да мръдне за 10-15 минути. Как успява горе толкова бързо да затопли не знам. Може и датчика му да е с малък толеранс и веднага да изключва като вдигне горе малко над зададеното, но долу не се чувства толкова бързо.

14.  

15. Тук е от
    Dec 2006

Може и да е така, ама аз не седя горе до климатика, а ZFX не спира докато не я достигне, че и след това.

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

markoni_bg на еднаква височина ли са монтирани двата климатика?
    Все пак климатика мери горе температурата.

17. Тук е от
    Sep 2008
    Живее в
    Ловеч

Аз съм забелязал че горе при филтрите изключва не при зададената температура, а с няколко градуса над нея, някъде към 3-4 градуса е над зададената.  (Примерно зададени 22 - изключва като стане 24-26°, незнам кога с колко ... Fuzzy logic определя с колко след като с времето установи за колко време се компенсират тези загуби)
    Аз това съм го коментирал вече в първите си постове ако някой е обърнал внимание, че е много важно температурното разпределение по височина в стаята. И когато има големи топлозагуби тази температурна разлика е по-голяма.

18. Member
    Тук е от
    May 2003

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Естествено, че е варирала, но не е падала под 400 W и затова не е изключвал! Защото са били нужни повече от 400 W.
    Ти не схващаш основната идея на темата и те моля да прекратиш писането в нея, защото е чист спам. Ако не можеш да помогнеш със знания, не пречи!
    Питам те, другия ми климатик, който е по-мощен в същата стая, дори вероятно малко по-топла - защо не е преоразмерен? Защо не спира? Защо не спира климатика с 4,8 кВ номинал и 600 вата минимум в малката 13 кв.м. стая? И защо слиза по-надолу от въпросния?
    Защо на chachoto предишните климатици в същите стаи, които са били с повече от 1 кВ по-висок номинал и подобен на сегашния минимал не са спирали? Те как не са били преоразмерени?

Престани да спамиш.
    Конкретно лог на моментната консумация за въпросната нощ ще дадеш ли или хвърля боб за тоя извод(че не падал под 400 и колко е варирал)? И стига си повтярял че ти спамя темата, разбрах - сам ли искаш да си пишеш? Моля те пак да ми обясниш каква е "основната идея" на темата че съм в нея отначало и напоследък започна да ми убягва? А за "другия" ти климатик как да отгатна - сам казваш да не говорим общи приказки: първо си погледни твоите мнения и после искай от другите да се изказват само със "знания"!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 27 от 44 ПърваПърва ... 17252627282937 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Начин на работа на MHI SRK25ZM-S/SRC25ZM-S
    От mschumacher във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 411
    Последно: 29-12-16, 16:50
  2. Отговори: 41
    Последно: 17-08-12, 19:13
  3. MHI -25ZJ-S Начин на работа!
    От sashomasho във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 14
    Последно: 22-02-12, 18:19
  4. Идва нова серия на Panasonic МКЕ серия.
    От Mega във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 28
    Последно: 27-03-11, 14:52
  5. Има ли начин
    От Bvlgari във форум Windows
    Отговори: 10
    Последно: 06-05-08, 18:43

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе