Терасата му отгоре е открита и няма покрив/козирка? Че тя все едно е на улицата, отделно, че при сняг и дъжд си вали директно в нея. Това ли е единственото възможно място за външното ти тяло и само ти ли имаш там?
Терасата му отгоре е открита и няма покрив/козирка? Че тя все едно е на улицата, отделно, че при сняг и дъжд си вали директно в нея. Това ли е единственото възможно място за външното ти тяло и само ти ли имаш там?
А като вали дъжд,каква е разликата дали терасата се мокри от дъжда или от климатика?И сега се сещам нещо друго.Ти като си миеш терасата нали има чучур,през който изтича водата.Е аджеба тая вода на неговата тераса ли пада?.И с колко надстърча неговата тераса напред?
Принципно като монтираш нещо на фасада, не знам дали по закон не трябва да искаш разрешение на съкооператорите,тъй като имам спомен, че никой няма право самостоятелно да я променя, не че това се спазва в БГ, но не съм сигурен дали не може да подаде жалба в ДВНСК. Има метални тави които се монтират под външното тяло, може с такава да се оправят проблемите.
Има начин да избегнеш скандалите. Купувате си метални улуци според необходимата дължина за да може като се монтират под външното тяло да излизат извън нивото на терасата на комшията. Тия улуци си имат скоби за монтаж на стена. Монтирате ги така че началото да е под отвора за конденза и готово. Комшията няма да има причина за недоволство. Все пак поставете се на негово място, едно е да се мокри терасата от дъжд / срещу природата не може да рипа/, но друго е някой да го полива с климатика си. И вие да сте на негово място няма да сте съгласни.Първоначално публикувано от rumialex
Макар че с такава стърчаща тераса трябва да е голям чешит за да не си сложи навес над нея. Всички боклуци които се изхвърлят от недобросъвестни съседи от горните етажи ще падат на неговата тераса.В моя блок имаше такава тераса на долния етаж и гледах че непрекъснато се налагаше да метат какви ли не боклуци - фасове, люспи от семки , клечки за уши и какво ли не още. Накрая човека не издържа и си направи навес и си реши проблема.
Съгласна съм с всички вас. Да и на мен няма да ми е приятно да ми тече на терасата. Ще направя каквото мога. Но този наистина е чешит, щото терасата му все едно е на улицата, надстърча с около 1.20м. и да не я покрие... не знам как я мисли. Това с улуците наистина ми хареса. Или с тия тави – той самия ми каза да си купя тави с нагреватели. Кое е по-добре?
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1320145920[/time]_________________________________________________
deian, да, засега само аз имам климатици от тази страна на блока. Просто защото блока е нов и не всички са се нанесли още. Това е единственото място за климите...
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1320146092[/time]_________________________________________________
Не бях чувала, че климатиците променят външната фасада на блока. То тогава и чиниите на Булсатком я променят?!?!
Ситуацията е доста деликатна. Трябва да намерите разумно решение и за двамата. Той да намери начин да направи навес на терасата, защото 1,2м. са твърде много и при всички случаи пак ще се стича вода, а ти от своя страна да сложиш тава под външното тяло.
Колеги,Първоначално публикувано от kocikoc
можете ли да отговорите на въпроса ми?
Ами 35-ицата ти поддържа постоянна температура, работи на минимални обороти, докато 25-ицата ти гони по-висока разлика, съответно има по-интензивен обмен и малко повече заскрежаване и от там пишка вода.Като захладнее и двата ще запишкат.
Въпрос. На предишният ми климатик MSZ-FD35VA човека дето ми го продаде каза, че има 5г гаранция на компресора. В този ред на мисли GE25VA има ли такава гаранция?
Няма.Аз и за FD не съм чул да има 5 години, освен, ако не е някаква търговска гаранция.Ама нея би трябвало да я даде КЛИМАКОМ.
Здравейте, да попитам само ge25va със капилярка ли е изпълнен или е електронен клапан ( ЕТРВ)?
Ясно, а какви са предимствата респективно недостатъците на LEV (линейно разширителен клапан) пред ЕЕV (електронно разширителен клапан) и разликите между двата в какво точно се състоят.Към момента смятам че първите са линейни а вторите се управляват по даден параметър или параметри.
Не мисля, че има някаква практическа разлика, но специалистите да кажат по същество.
Не бях чувал до сега за LEV - Linear Expansion Valve. Срещащо се, като наименование в документациите само или предимно на Mitsubishi Electric.
Проверих из интернет и се оказа, че има и други разновидности на електрически управляеми клапани за дроселиране на фреона. Всяка фирма производител си ги наименува както и харесва и твърди с таблици и графики, че регулирането извършвано с произведеният от нея клапан става по-прецизно, което имало допълнителен положителен ефект върху икономичността на системата благодарение на подобрената ефективност на работа.
Друго наименование на същото устройство произведено от Carel е PEEV - Proportional Electronic Expansion Valve. Emerson ги наименува ECV - Electrical Control Valve, PMEV - Pulse Modulated Electronic Valve. Toshiba PMV - Pulse modulating valve. Иначе всичките разновидности се управляват по един и същ начин с електрически импулси от електрониката на база измерваната температура от температурен датчик.