При всички отрицателни мнения за FTX25 във форума въобще не съм и мислил за него. А и пича от фирмата дето ми сложи двата климатика преди това ме поотказа от дайкина и насочи към митсубишито.Първоначално публикувано от coool
При всички отрицателни мнения за FTX25 във форума въобще не съм и мислил за него. А и пича от фирмата дето ми сложи двата климатика преди това ме поотказа от дайкина и насочи към митсубишито.Първоначално публикувано от coool
Толкова са, не се чуди, а се радвай на машинката.Първоначално публикувано от deian
на тази графика номинали ли са дадени или максимали защото при 7 гр отчитам 4.5 кв или бъркам нещоПървоначално публикувано от diksanal
Не,не бъркаш и хубаво,че си се вгледал,че тез финландци са си разменили графиките,и аз неволно съм заблудил и другите.Просто горната се отнася за MSZ-GE35VA + MUZ-GE35VAH-разменили са им местата от Scanoffice,а за Mitsubishi MSZ-GE25VA + MUZ-GE25VAH е тази по долу и са по номинал.Първоначално публикувано от stanimir197_7
И така сметките на deian си идват на местото.
''Според графиката пак излиза същото:
-10° - запазва 60% от мощността си или 3,2 х 0,6 = 1,92 kW
-15° - запазва 47% от мощността си или 3,2 х 0,47 = 1,50 kW
-20° - запазва 35% от мощността си или 3,2 х 0,35 = 1,12 kW
(това е спрямо номинал, спрямо максималната мощност можеш да си го сметнеш, предвид, че максимумът му е 4,5 kW. При -20° ще има 1,58 kW макс.''
Колеги от къде да си закупя и аз енерджи монитор? Искам да тествам моята машинка.
Метро, Бриколаж, Карфур, Кауфланд, ТСМ, Конрад, Пулсатор, еБай.Първоначално публикувано от Anubis
Виж в Baumax има EMT707TCL за 16лв. под марката meRox...ako ти харесат...
Аз дадох 40 за някаква .Първоначално публикувано от Anubis
Колеги,
Искам да ви питам за моя GE25.
От известно време, когато минава в режим off и жалузите се вдигат нагоре, се чува едно припукване. Каква може да е причината и какво да направя? Много е дразнещо. Пробвах да поразместя вътрешното тяло и жалузите, но няма ефект. В началото не го правеше. Имам и GE35, но при него няма такъв звук.
kocikoc : може да е почнал да размразява питата навън.
не е това. получава се, когато започне да работи в он/оф режим и всеки път като вдига жалузите се чува това припукване.Първоначално публикувано от estqwerty
Както разбирам този трака, пука и др., значи ли че Daikin FTXS25J е по-хубав и няма кусури имайки пред вид по-високата цена?
Всеки климатик с висок минимум ще припуква малко, защото тръгва и спира често и вътре пластмасата търпи едно често разширяване/свиване. Колкото и добра изработка да е, винаги ще го има. Няма пукане, когато работи с постоянна мощност с минимум тръгване и спиране. Ако стаята ти е такава, че да влезе в постоянен режим на работа, нито единия няма да пука - най-много само при дефрост.
Колко е минимума на Daikin FTXS25J и на Mitsubishi MSZ-GE25VA