1,3 kW и на двата.
Имам машина с 0,3 kW минимум, но дори и тя припуква като и се наложи да спре. Само дето почти не спира.
1,3 kW и на двата.
Имам машина с 0,3 kW минимум, но дори и тя припуква като и се наложи да спре. Само дето почти не спира.
Като ползващ FTXS50G/RXS50G който е доста преоразмерен и при тези температури вън работи постоянно он оф мога да ви уверя че няма никакво пукане
При спиране не мести перото а си го държи на съответното задание
И още нещо-при сиране турбината спира напълно не върти въздуха въобще
Законите на физиката са ясни, има ли температурна разлика, има свиване / разширяване на пластмасата, съответно има и пукане. Описано е от производителя в книжката като нормален симптом. Значи трябва да го има (за съжаление). Обаче някой казва : При мен няма пукане.( В тази тема доста потребители го твърдят).Първоначално публикувано от deian
1. Климатика му пука, но той лъже че не пука.
2. Климатика му пука, но той не го чува (поради някаква причина) и лъже (неволно) че не пука.
3. Климатика наистина не пука (напук на физичните закони). И тук следва въпроса (с повишена трудност) : Къде е истината ? (Добре би било да отговори и някой Професор)
Иво още ли те мъчи това пукане, много внимание му обръщаш.
Виж, малайзийскя ми Панасоник - флагман на марката - е изработен от много дебела и видимо качествена пластмаса. Е, за него наистина мога да кажа, че не пука. Може и да се е слувало, но е толкова незабележимо и пренебрежимо рядко, че по-скоро мога да кажа, че не пука.
И аз от моия NE-12-LKE панасоник несам чул пукане дори и на висока мошност се чува само шума от въздушния поток и мога да кажа че не пука но виж мидея там си пука и още как явно има разлика в пласмасите и начина на зглобка
Пукането има причини,но има и спиране.Намазах с грес навсякаде където се опират пластмасите като се сглобяват и резултата е отличен.Пукане вече няма!
Може ли снимка и подробности?Първоначално публикувано от M_Dimov
Много е трудно да те разбере човек, какво точно искаш да кажеш. На какъв език пишеш колега?Първоначално публикувано от turboie
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1322490187[/time]_________________________________________________
Вътре не пука така е! А външното как е? При мен тресеше яко решетката преди да и нахлузя изолация и да и натегна всеки болт, отлепя питата от външния капак, махнах дръжката, сложих нови тампони, монтирах забравена гайка държаща компресора... !Първоначално публикувано от stanimir197_7
Качествени машинки са инак.![]()
Факт е, че при едни и същи настройки (23 градуса, турбина auto, жалузи auto) моят GE25 припуква при преминаване в off, а GE35 не. Тези дни ще им разменя жалузите, преполагам, че са еднакви, за да видя какво ще се получи.
Като собственик на този климатик мога да кажа, че модела има само два недостатъка, но съществени, от които малко или много се нарушава комфорта. Първия е, че машината е с висок минимум (1.3 kw на отопление). Втория е, че когато влезе в он-офф режим (поради малък обем на стаята /примерно 35-40 м3/ или ниска поддържана темп./ примерно 20 гр./ ), минимума на който слиза преди да изключи реално е 1.8 kw. Аз отдавна имах съмнения за това, но уредчето на ivan1 го потвърди. При старт на компресора не тръгва на минимум, а развърта към 500 w, това е топлина над 2 kw. След което започва да намаля обороти, но преди да е достигнал минимум, някъде на 400 w консумация, 1.8 kw топлина, вътрешното тяло подава сигнал за достигната темп. и изключва. Ако работи над 5 мин. тогава успява да свали на минимум. И на практика работи малко като конвенционален, в режим 1.8 - 0 kw. Ако беше с минимум 0.8-0.9 kw щеше да бъде перфектен. И тъй като и сега е перфектен ако работи в режим на топлоотдаване 1.3 kw и нагоре, горещо го препоръчвам за помещение към 50 м3, или за 40 м3 ако се търси темп. 24-26 гр.
Чудя се ако GE25 го оставя да топли 2 стаи с общ обем 65 куб.м., но на 18 или 20 градуса дали ще се мъчи много.
Пукането не е от жалузите.Първоначално публикувано от kocikoc
Има значение и вентилаторът на каква степен е, когато е на ауто е точно така, но ако е на втора степен и нагоре спада доста като консумация и може да пада до 260 вата.Изпробвах го работейки на ауто на около 400 вата, засилвам вентилаторът и веднага пада консумацията на 300.Причините всеки да си ги тълкува.Затова копа го мерят на най силен вентилатор.Това не означава че работейки на ауто е по-неикономичен, в единият случай работи по малко време на по голяма мощност а във вторият работи по дълго на малка мощност, долу-горе е еднакво с малък превес на по засиленият вентилатор.Първоначално публикувано от IVO-1977
Трудно е да караш климатика да поддържа 20 градуса като без климатик е 18 да речем, караме го да топли а то си е топло, а и като са близко градусите включва на три минути, ако е по топло с 4 градуса да речем тогава престоява много повече.
18 гр. без отопление си е супер, но при мен не е толкова. В съседна, неотопляема стая в момента е 13 гр.Първоначално публикувано от ivan1