Вчера сутринта на -19 вън работеше на 450 вата мощност, днес на -20 навън работеше на 600 вата. Не съм мерил струята на изходящия въздух, но тази сутрин на макс на вентилатора я усещах топла, което значи поне 35 градуса предполагам.
Вчера сутринта на -19 вън работеше на 450 вата мощност, днес на -20 навън работеше на 600 вата. Не съм мерил струята на изходящия въздух, но тази сутрин на макс на вентилатора я усещах топла, което значи поне 35 градуса предполагам.
При мен ge25va, ge35va се справиха чудесно тази нощ и сутринта в Пловдив при - 21 гр. Оказа се, че тракането вчера се дължи на това, че не съм затворил средната щипка на капака на вътрешното тяло, когато съм чистил филтрите и при резонанс, който IVO описа се е получил този шум.
При мен във Варна при външна -12 консумация около 600 вата. Вътре на дистанц. 21, в другия край на стаята термометъра 19. Май върти над номинал. Общо взето положението е зле. Нямам изолация и около мен не е отоплено, както и северо-западно изложение. Ако стане -15 -17 най-вероятно ще издъхне и ще трябва да помагам с конвектор.
Имам няколко въпроса.
1. И при вас ли размразява през 2.5 часа, без да е заскрежен.
2. Може ли да работи на максимална мощност неограничено време. И ако не, колко kW макс. може да отдава продължително при -15.
3. Каква е макс. консумация на ток при пълно продължително натоварване при -15.
И при мен е така, на 2 часа и половина, вчера в 22,30 и сутринта в 6,10 като се събудих, като ги сметна точно така се пада, през нощта не съм го засичал ама сигурно е правил, но по добре така отколкото да замръзне,то не че има кво при този сух въздух.
На максимална мощност при минус 15 в скандинавският тест го дават 2,1 кв с коп 2,1, като оттам нататък копа пада по бавно и дори при минус 30 е малко над 1.
Да може да работи на пълна мощност, аз моя го напъвам и на 25, но той сам си намаля до стойност на която може да работи дълго време.
Сега се сетих и за определението което помня от техникума за номинална мощност. Това е мощността на която машината може да работи безкрайно дълго време.
По-добре на 2.5 часа, отколкото на 30 или 45 минути нали? Екстра са машините за тези пари.
Да, и дефроста трае 6 минути.При по високи температури няма такава закономерност може и цял ден да откара без дефрост.
П.П
Сега си направих проба зададох 27 градуса и вдигна консумацията на 1200 вата и трета степен на вентилатора, но доволно топло излиза от вътрешното тяло.
Да добавя още нещо по въпроса на Иво.Климатика харчи около 900 вата ако е напънат на максимум за по продължително време,при мен сутринта беше -19 градуса зададени 23 а в стаята беше 22, т.е повече от това не може.но при мен стаите са две малко с вътрешна изолация но стените пак са ледени.
ivan1, мерси за инфото.
Външна т. -12 -14, зададени 22 гр. дефрост през 2.5 часа. Намалям на 21, дефрост на същото време. 20 ... 19. Пак времето е същото. Различна скорост на турбината, също без разлика. Извод- Софтуерно е програмирано при под някаква т. на външна пита (примерно при под -10), превантивно контролен дефрост през 2.5 часа, без значение дали е заскрежен, за да му се гарантира работата при ниски т.
Машинката излезе корава! При мен тук -20° вече няколко дни си е нещо нормално, в стаята под 22° не ми е падало (на толкова е и настроен). Само като го блъскаше снега беше малко по-зле, но е разбираемо.
Това е вече нещо. По-точно мнение от това на човека който ползва машината няма! Как е с дефроста, задържа ли вода в тавата?
Под прозореца ми е, не мога да се надвеся толкова, че да погледна отдолу. На пипане има висулки от дренажния отвор, но в тавата абсурд да погледна. Сигурно има лед, защото побучава повечко компресора при високи обороти.
сложи си нагревател с термостат и ще се освободиш от бученето
ако се притесняваш от повишения разход го включвай (нагревателя) ръчно само като се разбучи
така ще предпазиш и тавата и изпарителя от деформации...
Потвърждавам това мнение защото когато имах мицу имаше точно такъв дерт събира лед под компресора и ужас имах хиликоптер на стената след монтаж на нагревател млъкна.Първоначално публикувано от climamarket
deian през колко време ти прави дефрост МХИ при тия -15 и -20 гр. че моя SRK-35ZGX-S при -15 гр. започва на 30 мин. работа да дефроства по 10 мин.
И аз това установих на GC серията, дразни ме този ненужен дефрост но явно така е решил производителя, може и да е прав...Първоначално публикувано от IVO-1977
То май всички производители след -15° са се наговорили...е и съобразено с термозагубите на помещението.Първоначално публикувано от milenjs