Страница 40 от 56 ПърваПърва ... 30383940414250 ... ПоследноПоследно
Резултати от 586 до 600 от общо 833
Like Tree59Одобрявам

Mitsubishi MSZ-GE25VA

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Re:Mitsubishi MSZ-GE25VA

Тъй де, и с изключение на някои производители

2.  

3. Member Аватара на turboie
    Тук е от
    Oct 2007

Маи е по добре с ненужни дефрости от колкото да не го прави тогава вече става лошо А за да се избегнат ненужните дефрости е нужно системата да има външен сензор за влага ида измерва влагата в въдуха и при наличие на влага да прави дефрост но не знам дали има такъв модел клима

4. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

И аз не съм чувал да има с датчик за влага.Не съм се задълбочавал при другите машини, но ТОШИБА има доста интелигентно управление на дефроста.До сега моя никога не е правил дефрост при суха пита, макар да не мери влажността, а разлика в температурите.

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от cecko24
    deian през колко време ти прави дефрост МХИ при тия -15 и -20 гр. че моя SRK-35ZGX-S при -15 гр. започва на 30 мин. работа да дефроства по 10 мин.
    Там е ужас, не ми се коментира...

6. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010

Здравейте и от мен.Същите симптоми и при мен.На 2.5часа дефрост.Но според мен е доста голям толеранс.Като знам на други машини как се предават на тия темп.Дори и на -23 последно отново така дефроства.Но е доста ефективен спада ми на 430в консумация на 21гр и термометъра ми е на метър от земята и се намира на прозореца където няма пряк достъп до струя нарочно и ми показва 4 5 десети по-ниско даже предимно на 20.8гр поддържа на дефрост пада на 19.6 тамм някъде.ПОсле си ги наваксва.И според мен като падне под -4 -5 независимо дали го огрява слънце или го бръсне студ саи дефроства грубо по това време.Но е здрава машина.като почне след дефрост вдига ми на 780в и отвътре лава.направо се чудя при -18 -19 откъде взима душа.Добре е.Доволен съм.Също хубави думи и за Панасоника ми мога да кажа.Много хубава силна и гореща струя.Откакто го преместих под терасата и на завет значително по-рядко дефроства и на час и нещо.А преди на 40 мин.Но това си го знаем тия където ползват панасоник,че е така..Поздрави

7. Member
    Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Не знам климатик, на който в софта да е заложено при сух студ да не прави дефрости.
    Цитат Първоначално публикувано от edi1
    До сега моя никога не е правил дефрост при суха пита
    Последно ?!?
    Тука има, тука нема...
    Цитат Първоначално публикувано от MatZo
    Същите симптоми и при мен.На 2.5часа дефрост. И според мен като падне под -4 -5 независимо дали го огрява слънце или го бръсне студ саи дефроства грубо по това време.
    Излиза че модела няма дефрост-датчик, и при отрицателни т. размразява на време. Добре че не са го курдисали на 30-40 мин.

То на нас няма угодия. Ако размразява- що размразява. Ако не го прави- помооооощ , външното стана ледено блокче...

8.  

9. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Потвърждавам, че ТОШО ІІІ никога не прави дефрост при суха пита до сега.Просто не може да си изпълни условията в съответните зони за дефрост /в сервизното ги има/ в помещението в което е сложен и затова си работи без зор.Тези контролни дефрости, които са заложени в другите машини, при ТОШО ІІІ по сервизно са дадени да започват под -25 градуса, а такава в Ямбол никога не е имало.За АВАНТ започват под -20, същото е и за СУЗУМИ, SAVR, ТОШО 6-а серия.При ТОШО V-а серия границата е -26 градуса.

10. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Потвърждавам, че ТОШО ІІІ никога не прави дефрост при суха пита до сега.Просто не може да си изпълни условията в съответните зони за дефрост /в сервизното ги има/ в помещението в което е сложен и затова си работи без зор.Тези контролни дефрости, които са заложени в другите машини, при ТОШО ІІІ по сервизно са дадени да започват под -25 градуса, а такава в Ямбол никога не е имало.
    +1 и при мен мърка на 385 вата на 23 градуса в момента. В студа над 500 не е качвал.

11. Member
    Тук е от
    Jan 2011

Тези контролни дефрости, които са заложени в другите машини, при ТОШО ІІІ по сервизно са дадени да започват под -25 градуса.За АВАНТ започват под -20, същото е и за СУЗУМИ, SAVR, ТОШО 6-а серия.При ТОШО V-а серия границата е -26 градуса.
    Следващия ми климатик ще бъде Дайсейкай или някой подобен. Разбрах че машината е хубава когато :
    1. Има нисък минимум.
    2. Има висок максимум.
    3. Не прави излишни дефрости над -20 гр.

12. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Факт е, че ТОШИБА има един от най-добре направените алгоритми за дефрост.Иначе най-подробно описан алгоритъм за дефрост съм виждал само в ссервизните на ТОШИБА и ХИТАЧИ - диаграми и зони са дадени много добре.И в другите сервизни пише по нещо, но не можеш да си направиш никакви изводи.

13. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

1.Когато топли при отрицателни температури.(гореспоменатата-да,много марки и модели само се опитват)
    2.
    3.
    ...

14.  

15. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    гр. Сопот

Я, че то моите китайски панасоници били като тошовците. Размразяват само, когато се заскрежи питата. Днес, например през 2-3 часа си правеха дефрост. Но преди, когато беше наистина студено, не. Брей, значи и с евтини клими става работата.

16. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Аз моя още го чакам да дефроства, от седмици не съм го виждал.Снощи като заваля снега и се заскрежи питата си викам, айде, ей сега ще те хвана, ама уви.С малкия играхме в стаята му от към 18 часа до към 22, ама няма дефрост.Питата заскрежена, той си работи и не му дреме.Просто не може да си изпълни заданието за температурната разлика.А ЛДС-то понеже се празни в една 11 литрова бутилка, 100% го знам кога дефроства, понеже конденза замръзва на шайби в шишето.Броя шайбите и сметката е точна

17. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Точно гледам моя и си мисля, че питата е цялата бяла от няколко ден и не му дреме изобщо и той мина в дефрост.

18. Member
    Тук е от
    Sep 2011

Имате ли наблюдения при Mitsubishi Heavy ZJX-S как става дефроста, и изобщо някакви несъвършенства освен цената?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 40 от 56 ПърваПърва ... 30383940414250 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. MHI 25 ZJ-S или Mitsubishi Electric MSZ-GE25VA
    От kaki във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 27
    Последно: 31-08-13, 00:36
  2. Отговори: 8
    Последно: 24-05-13, 18:01
  3. Daikin FTXS20K/25K vs Mitsubishi MSZ-GE25VA
    От maddog9 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 21
    Последно: 20-01-13, 14:08
  4. Fujitsu ASYG 09LE или Mitsubishi Electric MSZ-GE25VA/MUZ-GE25VA
    От kurdamon във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 6
    Последно: 18-12-12, 22:22
  5. MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 20 ZJ-S PREMIUM SERIES ИЛИ MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FD25VA/MUZ-GE25VA
    От kalliman във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 13
    Последно: 20-09-12, 17:48

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе