Никога на хевито не е спирала турбината.
Така работи дайсейкая ми - при off върти с ниски обороти на следене, щом включи обаче компресора спира турбината и докато не загрее до 40радуса топлообменника не я пуска.
Росен, Заркича, след като сте засекли, че понякога спира тоно преди on, дали сте забелязали колко дълго е бил off-a, 3 мин. или повече, защото при мен (ZG-S, който e = на сегашния ZS-S/W) турбината никога не е спирала, но ако off-а е продължил повече от 3 минути, при тръгването на компресора от вътрешното тяло се чува звук като при първоначално пускане- вентилатора се изфорсира за секунда на 2-3-4 степен и пак намаля докато не се стопли питата.
Идеята ми е това изфорсирване при мен, да не би да е заменено вече с кратко спиране на турбината, точно когато се стартира и компресора.
Този пост е редактиран от Palev; 29-09-20 в 15:29.
Palev,
Точно, когато off-a, е продължил повече от 3 минути, турбината спира за момент. А третото Хеви е 35 zsw и съм го взимал месец след останалите, но е монтирано на друг адрес и по-рядко стоя там.
При мен не е имало по -дълъг off от три минути,но е възможно и да греша,не съм засичал,много често off е под три минути,случвало се е дори да влезе в off и веднага след това да е в on.
Този пост е редактиран от Росен; 29-09-20 в 19:45.
Е това не ми се е случвало, да влезе в off и веднага on.
А ти как засичаш off- а, по скоростта на турбината или по компресора?Както ти обясних по-горе, след като изключи компресора, турбината продължава да върти, за да оползотвори остатъчната топлина от топлообменника, като постепенно намаля скоростта си.Ако имаш ватметър, виж кога спада консумацията, примерно от 500-600 вата на 15-20 вата, от тогава засичай 3-те минути.
Не мога да го засека по външното тяло,защото се пада на стената под къщата и е трудно достъпно.Off- а го засичам,когато се вдигнат клапите и започне постепенно да намаля оборотите вътрешното тяло до смъкване на клапите .
И при мен е същата работа... някой си е оставил ръцете при писането на софтуера. Трябва ли всеки път след он/офф да се развърта до макса ебаси?
Еми така работят тихите климатици, през 3мин включва/изключва и разфучава турбината.
Какви турбини се разфучават, че нещо не разбрах?
Турбината не фучи, но ватметъра удря 770вата
Този пост е редактиран от rosswen; 30-09-20 в 11:45.