Страница 27 от 90 ПърваПърва ... 1725262728293777 ... ПоследноПоследно
Резултати от 391 до 405 от общо 1349
Like Tree760Одобрявам

Mitsubishi Heavy SRK35ZS-W/SRC35ZS-W PREMIUM мнение

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2019

Отговор: Mitsubishi Heavy SRK35ZS-W/SRC35ZS-W PREMIUM мнение

Втора вечер при мен не влиза в off,държа го на втора степен на вентилатор и 24 градуса.Само снощи го включих на 26 ,но ми стана топло и го намалих на 24.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от Росен Виж публикацията
    Втора вечер при мен не влиза в off,държа го на втора степен на вентилатор и 24 градуса.Само снощи го включих на 26 ,но ми стана топло и го намалих на 24.
    Няма и да влиза, трябва да позахладнее още. Ако послушаш съвета ми, да се впрягаш по-малко на форума, толкова по-доволен ще си от машината.

[mention]gvspasov [/mention] , направил съм тема за модел ZSX, може да споделяте впечатления там, тъй като това е темата за ZS серията.
    Минималното отстояние на вътрешното тяло от тавана, според производителя, трябва да е 65мм, а на външното тяло от стената - 80мм.
    П.п. Аз ползвам 60ZSX, само че на стария фреон. Хардуерно 50 и 60ZSX са еднакви, а софтуерно се различават много малко. Моята машина кара вече 4-та година. Ако имате някакви въпроси, не се притеснявайте да задавате.
    Този пост е редактиран от rosswen; 03-10-20 в 11:18.

4. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Цитат Първоначално публикувано от rudizl Виж публикацията
    Защо в буркан? И аз мисля да изнеса датчика, но на по-голямо разстояние, може би на около 7м.

Изпратено от моят SM-N975F с помощта на Tapatalk
    На предният модел (25zm-s) съм сложил в една кутийка от фибран 5х5х5см сензора и едно ntc ( термисторче). Меря съпротивлението на термистора и какво излезе- трябва да спадне температурата с 0,5° при сензора за да включи компресора. И съответно да се вдигне с 0,5° за да изключи. (Има и минимално време на работа на компресора 5 или 10мин и минимално време за почивка 3мин). Когато от дистанционното е задодена 24° при сензора се гони 26°. Примерно 25,75° on и при 26,25° off. Според мене този хистерезис от 0,5° е много малък и няколко минути след включването температурата при сензора подминава границата при която трябва да изключи компресора, и като изтече минималното време за работа на компресора следва off. След off турбината бързо размесва въздуха и така се зацикля on/off 3/5 (10)мин.
    С този буркан или фибран се прави нещо като изолация и за да се промени в "буркана" температурата с 0,5° трябва повече време.
    Може да се пробва и без "буркан" но трабва да се намери подходящото място на сензора.
    При zs-s е същата работа.
    Този хистерезис трябва да не е фиксиран , а да се променя примерно според степента на вентилатора. Според външната, според стайната при включване и т.н.
    rudizl одобрява това.

5. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Миланов, терморегулировката на недоразумението ZM-S е аналогична на тази на фурната на електрическа печка "Мечта", модел 1970г. С тази разлика, че при печката температурните степени са малко повече. Други са предимствата на ZM-S, особено що се отнася до работата му в описаното помещение

6. Тук е от
    Aug 2020
    Цитат Първоначално публикувано от bobivg Виж публикацията
    Какво е това посоченото със стрелката?
    Това е пвц тръба за извеждане на водата по към края на тротоара.

Оказа се че разстоянието от климатика до тавана е 8см. Надявам се че е достатъчно.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    Няма и да влиза, трябва да позахладнее още. Ако послушаш съвета ми, да се впрягаш по-малко на форума, толкова по-доволен ще си от машината.

[mention]gvspasov [/mention] , направил съм тема за модел ZSX, може да споделяте впечатления там, тъй като това е темата за ZS серията.
    Минималното отстояние на вътрешното тяло от тавана, според производителя, трябва да е 65мм, а на външното тяло от стената - 80мм.
    П.п. Аз ползвам 60ZSX, само че на стария фреон. Хардуерно 50 и 60ZSX са еднакви, а софтуерно се различават много малко. Моята машина кара вече 4-та година. Ако имате някакви въпроси, не се притеснявайте да задавате.
    Извинявам се, пропуснал съм я. Хем гледах за такава.

7. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    На предният модел (25zm-s) съм сложил в една кутийка от фибран 5х5х5см сензора и едно ntc ( термисторче). Меря съпротивлението на термистора и какво излезе- трябва да спадне температурата с 0,5° при сензора за да включи компресора. И съответно да се вдигне с 0,5° за да изключи. (Има и минимално време на работа на компресора 5 или 10мин и минимално време за почивка 3мин). Когато от дистанционното е задодена 24° при сензора се гони 26°. Примерно 25,75° on и при 26,25° off. Според мене този хистерезис от 0,5° е много малък и няколко минути след включването температурата при сензора подминава границата при която трябва да изключи компресора, и като изтече минималното време за работа на компресора следва off. След off турбината бързо размесва въздуха и така се зацикля on/off 3/5 (10)мин.
    С този буркан или фибран се прави нещо като изолация и за да се промени в "буркана" температурата с 0,5° трябва повече време.
    Може да се пробва и без "буркан" но трабва да се намери подходящото място на сензора.
    При zs-s е същата работа.
    Този хистерезис трябва да не е фиксиран , а да се променя примерно според степента на вентилатора. Според външната, според стайната при включване и т.н.
    При мен става дума за МЕ FH50, но ситуацията с показанията на датчика е подобна. Тъй като имам и дигитален термометър в същото помещение, разликата обикновено е поне +2 градуса в полза на този от МЕ-то. Мислех да слагам жично дистанционно, което има собствен датчик за температура, но в такъв случай ще изгубя управлението през wifi, защото се използва един и същ порт на платката...

Изпратено от моят SM-N975F с помощта на Tapatalk

8.  

9. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от gvspasov Виж публикацията
    Това е пвц тръба за извеждане на водата по към края на тротоара.

Оказа се че разстоянието от климатика до тавана е 8см. Надявам се че е достатъчно.
    С риск да ти разваля кефа ще ти кажа моето лично мнение на потребител.
    Зимата ще се запуши тази малка тръбичка. Не ми допада и това летния конденз да се излива в тавата на външното тяло и да корозира и през лятото.
    С малко напън е можело да го отводнят с по-голяма тръба и към водосточната по фасадата.
    Не знам и защо в сервизното, като е написано минимално отстояние монтажниците го разбират като препоръчително. В моето сервизно има минимално (10см) и нормално отстояние (30см) за външното и една забележка, която може и да пресилена, но все пак "If the outdoor unit is installed between normal and minimum clearances, capacity can be decreased about 10%."
    Сложи ли са ти някакви хилави стойки, които не подхождат на машина с такива килограми. Предполагам и затова са го забили толкова близко до фасадата за да не се огъват много и да изглежда залитнало напред.
    Такова изпълнение по ми се връзва за машина 1000лв с безплатен монтаж.

10. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от bobivg Виж публикацията
    С малко напън е можело да го отводнят с по-голяма тръба и към водосточната по фасадата.
    Не си виждал замръзнал улук, нали? Тоя номер го бях направил, преди да замръзнат улуците на блока, а оттам и кондензната тръба.
    rosswen одобрява това.

11. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от SPSt Виж публикацията
    Не си виждал замръзнал улук, нали? Тоя номер го бях направил, преди да замръзнат улуците на блока, а оттам и кондензната тръба.
    Аз съм виждал и треперих да не започне да ми прелива през вътрешното тяло (на принципа на скачените съдове), като тръгне да се топи и отдолу се получи тапа. Та ходих с пърлачката, да топя от долу нагоре. Пролетта взех мерки и монтирах нагревател във водостока. Много улуци замръзнаха по-миналата зима.
    Иначе монтажът и на мен не ми допада. ПВЦ тръбата не е ли за летния конденз? За вътрешното тяло, не би трябвало да има проблем, защото е с отварящ се преден панел.
    П.п. За корозията на тавите на Хеви не се притеснявайте. Умишлено си запазих една шайбичка, отрязана от нея и я държах 1 година в банята. Никакви признаци на корозия, дори на мястото на изрязване, без никаква обработка, като грундове и т.н.
    Този пост е редактиран от rosswen; 04-10-20 в 13:14.
    SPSt одобрява това.

12. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Мушмуроци, всичко може да замръзне. Разликата е в това колко времеме е необходимо!!!

13. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2011

Според мен повече зависи от температурата...
    rosswen одобрява това.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Здравейте,

за отопление на следните 2 помещения (къща с хубава изолация и дограма в София) Кондекс ми предлагат:

- етаж – три отделни външни със съответните вътрешни

- Тавански помещения – Подов за стаята с голямата тераса и стенен за другата
    - srf-src-35-zmx-s/ - за стаята с голямата тераса
    - srk-src-25-zs-w/ - Стенен вариант за стаята с малка тераса

За всекидневната съм се спрял на 63ката,(колебая се да не дойде голяма и да ОН ОФФ през цялото време ) а за спалните а 25тицата единичните, таванските нямам като че ли други опции. Какво бихте ме посъветвали?
    Този пост е редактиран от bopkata; 08-10-20 в 02:49.

16. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от bopkata Виж публикацията
    За всекидневната съм се спрял на 63ката,(колебая се да не дойде голяма и да ОН ОФФ през цялото време ) а за спалните а 25тицата единичните, таванските нямам като че ли други опции. Какво бихте ме посъветвали?
    Трудно се дават съвети по картинка, особено що се касае до къщи. За да сте сигурен в избора, извикайте фирмата да направи оглед на място и тогава ще прецените.
    Mega и Genadi80 харесват това.

17. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Направо кондекс. Знаят си работата.

18. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от bopkata Виж публикацията
    Здравейте,

За всекидневната съм се спрял на 63ката,(колебая се да не дойде голяма и да ОН ОФФ през цялото време )
    Над +4 градуса 63ката ще има по-нисък минимум.
    Под +4 градуса нещата се обръщат, тогава 50ката ще има по-нисък минимум.
    rosswen одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 27 от 90 ПърваПърва ... 1725262728293777 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Mitsubishi Heavy SRK20ZS-S/SRC20ZS-S PREMIUM, 7000 BTU, Клас A++
    От boiski във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 375
    Последно: 30-08-21, 09:17
  2. Разлика между Mitsubishi-heavy-srk20zsx-s и Mitsubishi-heavy-srk20zsx-w
    От Joro1986 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 2
    Последно: 05-07-19, 14:23
  3. Мнение за MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 35 ZJ-S
    От bamzess във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 72
    Последно: 30-04-17, 18:14
  4. MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 20 ZJ-S PREMIUM SERIES ИЛИ MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FD25VA/MUZ-GE25VA
    От kalliman във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 13
    Последно: 20-09-12, 17:48
  5. Избор измежду Toshiba, Mitsubishi Heavy, Mitsubishi Electric и Hitachi
    От shamp във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 22
    Последно: 21-02-11, 09:21

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе