Да, на Diamond клапата е по-голяма и по-шумна. Но и на Premium не е напълно безшумна
Здравейте. От скоро съм собственик на Mitsubishi SRK35ZS-W и гледам, че дисплеят на дистанционното не свети, а май трябва? Настроено е на L2, което е 100% осветеност според менюъл-а. Аз ли нещо пропускам или просто не е заложено да свети. Свети само бутона ON/OFF.
![]()
Този пост е редактиран от KAIbryam; 02-12-25 в 21:04.
Тези степени L0,L1 и L2 са за осветеност на диода на вътрешното тяло, не на дистанционното.
Когато климатика работи , нали по дефолт диода свети.При настройка на L0, климатика работи, но диода не свети.Мисля, че на ZTL серията дисплея е с подсветка.
С две думи - всичко ти е наред с дистанционното!![]()
Този пост е редактиран от Palev; 03-12-25 в 09:36.
Здравейте, имаше някакви настройки за +2°С от настроените някой може ли да помогне как се правиха нещо от дистанционното беше
По дефолт, в режим отопление климатика е настроен на +2 градуса..Т.е. горе при климатика като стане +2 градуса спрямо заданието, изключва.Какво целиш с тази промяна? Имаше ползватели които я бяха направили, после не им хареса и си върнаха обратно настройките............
От сервизното-
Countermeasure for excessive temperature rise
If it feels excessive temperature rise in heating operation, setting temperature can be lower.
Push ON/OFF button 30 seconds or more after turn on the power source and operate the air-conditioner
at least once time, At completion of the setting, the indoor unit emits a buzzer sound “Pip”.
(iii) Reset condition
Push ON/OFF button 30 seconds or more during setting this mode. At completion of the reset, the indoor
unit emits a buzzer sound “PiPiPi
Този пост е редактиран от Palev; 11-01-26 в 20:43.
Ами имам 2 броя в различни стаи единия си топли добре но другия съм задал 23 а изключва и в стаята е 21
Увеличете степента на вентилатора. Ако използвате автоматичен вентилатор го променете на фиксирана степен. От личен опит ви казвам, че в режим отопление фиксирана степен 2 или 3 е много по-добре. В режим охлаждане автоматичния вентилатор работи отлично.
На 4-5 степен е
- - - - - - - - - -
Може би съм ги махнал тези +2
Аз да ви попитам за 20-ката премиум. Дефроства на около час при ненапълно заскрежен топлообменник. Вижда се разстоянието между ламелите. Направил съм му сопол мода с вътрешния въздушен датчик и си работи без да офи. Ако му преместя външния въздушен от кутийката на питата, дали ще ги разреди или да не се занимавам?
Работи ли он/офф? Ако да, то дефростите са на он/офф цикли. Това не можеш да го избегнеш, осен ако не излъжеш датчика на външното за околна температура, да показва над -2гр. Но тогава ще настъпва дефрост по друго условие - голямо делта t.
Не е он оф, работи си постоянно. Не трябва ли да се изстуди външния въздушен датчик, вместо да го стоплям?
Едитвам: По логиката, че не работи он-офф и за дефрост разликата в температурата между тръбен и въздушен датчик трябва да е по-голяма, преместих въздушния от пластмасовата кутийка върху топлообменника, за да се охлажда повече. В момента обаче не знам дали това е правилния начин, понеже температурата е плюсова и не е заскрежил. Миналата зима по спомен си разскрежаваше на 2 часа и отгоре при напълно побелял топлообменник със вече запушени от скреж ламели.
Този пост е редактиран от t0n3; 26-01-26 в 18:47.
Комбинация от влажност и температура на въздуха е и може да има различни сценарии. Тези по-редките да не са се случвали при по-ниски температури навън
- - - - - - - - - -
По-честите исках да кажа