А при следващата DIAMOND серия и там ли е така положението?
А при следващата DIAMOND серия и там ли е така положението?
Здравейте ползватели и почитатели на Хеви
От известно време има условия за ползване на климатика 20ZS-W и в режим охлаждане. Успях да запиша силния шум от фреона - като кипене, който се чува при включване на климатика. По-слабо бълбука след off, но е същия и при дефрост зимата - достатъчно силен за да ме събуди. Моля дайте мнение може ли да се намали по някакъв начин - 3м е тръбния път. Варианти за удължаване, добавяне/отнемане на фреон заглушители? Това по-редкия случай ли е, ако по принцип не шумят така съм склонен да го преместя в друга стая и да взема нов. Благодаря.
Ще опитам да прикача файла или през линк-а в youtube да можете да го чуете и вие - https://youtu.be/7GzBLoHYIVA
ПП Нещо не ми се получи директното прикачане, ето още една връзка - https://photos.app.goo.gl/T1XhC4JBgAbKq5dx6
Този пост е редактиран от bvenkov; 15-07-20 в 11:51.
Здравейте. Извинявам се, ако въпроса не е на правилното място предварително. Нуждая се от вашето компетентно мнение. Предстои ми закупуване на два климатика за кухня и детска стая по 14 кв. всяка. Детската стая е вътрешна и много добре изолирана, зимата и трябва малко за отопление, нуждая се повече от охлаждане ( 9 месечно дете ). Ако можете да ми препоръчате и, ако има изобщо модел подходящ за малко дете. Другия климатик е за кухня и не е за същия апартамент и е без изолация.
За момента съм се спрял на:
Детска стая
Mitsubishi Heavy SRK 20ZS-W/SRC20ZS-W PREMIUM, 7000 BTU A+++ Притенсявам се да не би да има звуци и да събужда малката, която и без това се буди по 3-4 пъти на вечер
Видях, че има и хиперинвентор Mitsubishi Heavy SRK20ZSX-W/SRC20ZSX-W DIAMOND 7000 BTU Клас A+++/A+++
Кухня:
Toshiba Ras-B10PKVSG-E/RAS-10PAVSG-E SHORAI, 1000BTU
Благодаря ви много!
Да не направите някоя беля с климатик и бебе.
Този пост е редактиран от ccankov73; 09-07-20 в 14:59.
Настроен на/зададени градуси
Най-добре пиши в “избор на климатик” .
Най-сетне се стопли достатъчно за да пусна климатика. Вече час върви на зададени 26 градуса, стигна ги и започна да духа хладко, но консумацията не пада под 235вата. Това ли му е минимума? 9000 BTU e.
Едит: Много съм тъп - това било напрежението на мрежата
Този пост е редактиран от zlostorko; 23-07-20 в 13:12.
Минимума е 150w. на охлаждане за 9ка.
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
Да, някъде 165 беше преди да изключи.