разположението е отлично ,просто така си бачка тоя модел ..
Любимата ми фраза "остави да темперира помещението" и как ще се темперира помещението, след като климатика почти не работи. Това да го държиш на 25 а температурата да е 21 и да чкаш да дойде Дядо Коледа е повече от наивно. Климатиците се купуват за да топлят а не за да ги чакаме да им дойде кефа. И другият филм "дръж клапите на 45 градуса" ако трябва да отоплява както мен преходни помещения го разбирам там е нужно клапите да са вдигнати високо и да духа силно, но само за една стая егати климатика.
Както какзах по-горе, китайската цепеница при първо пускане на отопление с ауто вентилатор и клапа изцяло надолу при външна 14 градуса и вътрешна 19 със задание 23 не спря да си почива въобще и си направи градусите та тук климатик за над 1400лв да му се молиш да те отоплява.
то клапите ако трябваше да стоят на 45° нямаше да има опция да ги местиш ,щяха да си стоят на толкова
От снимките се вижда, че корниза е сложен пред вътрешното тяло на климатика и така се образува джоб в който се задържа топлия въздух издигащ се нагоре особено ако жалюзите са насочени в най-долно положение При отопление въздуха в близост до тавана е по-топъл с няколко градуса от въздуха на нивото на пода. По този начин температурния датчик на вътрешното тяло отчита, че зададената температура е достигната и изключва климатика. Нека колегата devilnevercry86 да сложи един термометър върху вътрешното тяло на климатика и ще разбере дали зададената температура на климатика е същата с измерената температура от термометъра сложен върху вътрешното тяло. Според мен ако с вдигнати нависоко жалюзи не може да се постига зададената температура е добре да се премахне корниза над климатика.
Този пост е редактиран от GLARYS; 04-10-21 в 21:56.
Маха се корниза, ако няма ефект се бута и стената и те така докато се нагодят нещата.
Питащия да вземе да мери колко е температурата горе под корниза при датчика , преди да дава хляб на нереализирали се драскачи в пик _ливи жълти сайтове.
Отделно си има настройки за +/- на зададена по ДУ спрямо реална температура за точно такива "спушени" монтажи когато не е спазено необходимото отстояние от тавана , но нека "притежатели" ( като Миланов , Алекси и сплендор) на модела да помогнат на човека как се прави.
Изпратено от моят SM-M215F с помощта на Tapatalk
стига с тоя корниз .. климатика постоянно върти въздуха ,бах тоя топъл джоб .. вътрешното е достатъчно далеч от него и на достатъчно отстояние от тавана за да работи коректно ,ако е направен като хората климатик
ако сложиш на негово място едно Фуджицу при зададени 23 ще ти прави 25 в другия край на стаята
Споко Mig82, ще му свикне човека, ще му намери някаква оптимална настройка. Но че трябва да му оправят софтуера трябва, може би догодина да се надяваме.
П.П.
Само като пример, подов дайкин монтиран пред прозорец, а пред него има сложен малък гардероб - е как не му се прави джоб не знам, но не изключва. Написан софтуер, това е.
Викаш 17см не стигат, другия път да го монтира на метър от тавана, може и да му помогне. Доколкото виждам, това е форум в, който потребители коментират дадена техника, никъде не пише, че трябва да сме инженери за да даваме коментари.
Естествено е , че единствените, които могат да му помогнат са тези, които са му монтирали климатика, но това не пречи да си дадем и нашите 2 стотинки. Иначе да дърпат шалтера на форума и кой откъдето.
17 см, при този случай не са точно 17... ама карай. Ако извадим от тях корниза, то я останат 5, я не. Реално климатика засмуква през процепа мужду корниза и самото вътр.тяло - т.е. 4-5 см. Май тук е проблема, поне така си мисля.
Не виждам как и откъде ще се охлади тоя джоб над климатика, освен при много ниски външни темп. и слаба изолация. При топли стени от слънцето през деня, особено сега -ефекта ще е именно обсъждания дефект..
Изпратено от моят SM-A515F с помощта на Tapatalk