Дали ще му е он-оф, няма никакво значение, важно е да си поддържа заданието и на ползвателя да му е комфортно!
- - - - - - - - - -
Ако devilnevercry86 прецени, че това не е неговия климатик, то с удоволствие, ще го избавя от "мъките", веднага го купувам, ако е на "сносна" цена, че мога да отида и с майстор да го демонтираме, ако трябва!
Предложението ми е напълно сериозно!
Този пост е редактиран от Palev; 05-10-21 в 15:45.
Да бе, да, сигурно и корниза ще му поискаш да ти даде за “сносната” цена.
justy, не е LCC, ами татко му - LB, но е със същите показатели де.”Пенсиониран” е от хола в 15-16кв миналата година, но за там цаних една Емура, и пак ще се мести на бечовия етаж да топли към 40кв.ГоУем дзвер е.
Що бре виж че вече му дават насока към олх , на сносна цена и аз съм готов да го оттърва от "мъките". Па аз ще засилят едно фучащо ЛМЦ на някой друг и така. Човека ще си вземе мидея по препоръка на алекси и ще цъфне и върже
Изпратено от моят SM-M215F с помощта на Tapatalk
по моя препоръка може да си вземе Широкума .. ма цената е малко нагоре и не ги ползват много много![]()
Що не му зададеш 28гр. начално, кат го мързи толкоз.
Ми кво значение, че не показва точно в момента.Като направи 25 намалявай.
При Фуджи при външна над +12гр. не си дава зор и сам си смъква заданието към 1,5гр.-2гр. може би!
Не знам при тоя как е.
Софта си е важен, много. Климатика знае ли, че клапите са надолу? - знае, що не вдигне заданието с градус, два? Знае ли, че е на минимум вентилатор? - знае, що не вдигне заданието с още 1-2гр.
Национала го прави и не се бърка въпреки, че е зверски преоразмерен.
Начално гони +4гр. при него!
После към +2 отива, не съм установил кога!
Къща без изолация, не граничи с отопляемо помещение, 3,5 външни стени.
За 10мин. вдига с 6гр. температурата и не може да намали мощноста толкоз бързо и влиза в ОФФ.
Кви часове, дни ...
ПС: Като го ограничих на 70% и много рядко влиза в ОФФ първоначално.
Този пост е редактиран от Mig82; 06-10-21 в 00:05.
ами чел съм темата за това знам ,тя темата е за това .. климатика над нулата не достига заданието и тоя факт е известен от години
Та в крайна сметка днешният тестов ден премина така - от 8:30 до към обяд 22.5 градуса без офф, след това се почна он/офф на сравнително кратки интервали (предполагам заради вдигната външна темп.) и темп се вдигна до 23-23.5 Сега към 12 и нещо реших да погледна как вървят градусите,че нещо топличко си стана и видях 25.3 та в крайна сметка машинката си стигна заданието на ауто .За сега продажбата отпада
Пък за колеги съфорумци винаги ще направя хубава цена,ако се стигне до там![]()
Ами това не е точно така. При майка ми също е в къща, без изолация и при зададени 23 и Fan- Auto, поддържа 23-24гр. Пред машината има простор, клапите са почти вертикално надолу, на предпоследна степен, а не на 45градуса. И не, не работи като МЕ. 25ZS-S слага в малкия си джоб SF25 на отопление. И като топлене, и като шум. Имам доста добри наблюдения и над 2-те машини. Дори ZS работи в малко по-тежки условия. И двете машини са в къща, като при МЕ-то кубатурата е дори по-малка.
Този пост е редактиран от rosswen; 06-10-21 в 10:09.
При мен също държи градус над заданието в къща с външна и вътрешна изолация по диагонал в противоположния ъгъл на стаята. Не помня дали съм оставил +2°.
По-горе питаше дали има настройка да държи 2° над заданието по ДУ , при Зс-с си беше по дефолт така +2° , а със задържането на бутона за 30секунди изравняваш заданието с реалната t°C.
При Zs-w не знам как е.
Ех, тези мързеливи Хевита.
![]()
Току-виж хората решат да ги изхвърлят след прочетеното в тази тема, веднага отнасям една 20-ка или 25-ца.![]()