Страница 134 от 134 ПърваПърва ... 84124132133134
Резултати от 1,996 до 2,004 от общо 2004
Like Tree1394Одобрявам

Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2024

Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

Да, големичък идва за това помещение. Аз съм с SRK20/SRC20 ZSX-WB в спалнята и непрекъснато държа вратата отворена към коридора и банята. Общо около 22 кв. В по-големите жеги работи нон-стоп.
    Ако има как, можете да отворите вратата и да видите как ще работи тогава. Тези машини искат пространство и обикновено могат да обслужват и малко по-големи помещения.
    Тогава и комфортът е по-голям. Температурата варира, поне при мен, от +1/-1 гр.от зададената от ДУ, а влагата е комфортно около 45-50%.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2024

Забравих да спомена, че вратата е постоянно отворена към коридор от 9 м2, а от него са отворени вратите на баня 3 м2, детска 14 м2 и към кухня 10 м2, като в кухнята е другия климатик ZS-W. Всъщност всички врати са постоянно отворени.

4. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2023

Колеги, срещали ли сте проблем с миризмата при охлаждане? При по-високи задания като 25 градуса и нагоре срещам една неприятна миризма от всички климатици. В момента, в който заданието се намали на по-ниска температура, миризмата изчезва. Топлообменника, филтрите и турбината са перфектно чисти.

5. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2024

При мен също се е получавало (аз съм с 20ZSX-WB), предимно когато работи на on/off. В момента е на 25 гр. от ДУ, но работи нонстоп и нямам проблеми с неприятна миризма.
    Периодично пускам опциите за самопочистване CL и Allergen Clear.

6. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Изчистете си топлообменника и вентилатора. След това фиксирайте скоростта му на трета степен и няма да имате неприятни миризми. Не го спирайте, когато проветрявате.

7. Member Аватара на p0ckata
    Тук е от
    Apr 2009
    Живее в
    Варна

Да оставя и мойте пет стотинки след една година ползване на климатика.
    Монтажа бе извършен на 5-ти август 2024 година. Машината е 9-ка монтирана във 17 кв.м. преходен хол към спалня 17 кв.м спалня последен етаж панел със пвц дограма 5 камерна и К-стъкло.
    Преди него в хола имаше едно хитачи, пак 9-ка със която 7 години си отмръзнах стабилно. Дефрости ненужни на всеки 40-45 минути за по 10-тина минути.
    По-топло и комфортно не съм изкарвал зима, както изминалата.
    Мисля, че за цяла зима го засякох веднъж да направи дефрост, понеже във хола вечерно време не се спи и нямам наблюдения. Още преди монтажа бях прочел ръководството за експлоатация два пъти, което доста ми помогна да си настроя машината, както на мен ми харесва.
    През летният сезон вратата между двете помещения не се затваря, климатика се настройва на 27 градуса и се спира всяка сутрин от 6-7 до към 12-13 часа, след което се пуска и така всекидневно. Да, във хола е една идея по-хладно отколкото във спалнята, но така ми е по-комфортно. През преходният сезон същият отоплява пак двете помещения.
    Защо споделям, че бях прочел ръководството два пъти. Понеже съм свикнал от време оно, когато си купуваш климатик годишната профилактика на машината за да ти важи гаранцията, да се прави всяка година, отидох и заплатих такава във фирмата от която го закупих и ми го монтираха. Профилактиката беше уговорена отново за 5-ти август. Момчетата дойдоха в уговореното време ( очакванията ми бяха , препарат в питата проверка духа ли студено, подпис и довиждане). Оказа се, че профилактиката за която съм платил е абсолютно ненужна. Първо, пълната гаранция важала и без да се прави годишна профилактика, и второ, те по чист климатик не били виждали. Все пак го разглобиха, без да свалят турбината ( не защото не влиза в цената, а защото по нея няма нищо за почистване) и го почистиха. Оказа се, че точно тази функция за самопочистване, която още след монтажа активирах + това, че в помещениято не се пуши и се спазва прилична чистота са спомогнали за това климатика да е в такова състояние. Същите ми разказаха за същият модел климатик, който за една година целият ( ваничка, турбина и пита) е бил гъбясал, мухлясъл и каквото се сетите още. И това не било единичен случай. Хората, не се интересували и после плюят марката какъв боклук била. Та, когато ги има тези функции, ползвайте ги. Нито веднъж за изминалото и това лято, не ми е замирисало на кисело или каквото и да е.
    Доволен съм от машината, определено си заслужава цената относно комфорта и топлото което прави през зимата, но определено като за премиум клас климатик можеше и по добре да се представят относно функциите за самопочистване. В съседната стая съм със японец на 20 години ( дано още дълго време да ми служи) на който самопочистващата функция след режим охлаждане включва: вентилатор определено време, (не съм засичал колко точно е) след което обръща няколко минути на отопление ( да не е приятно, но гарантирано всичко вътре е изсъхнало).
    Поздрави и дълги години без проблеми да си ползваме машинките!
    Palev, HRS9 и Blago94 харесват това.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2024

И аз съм в подобна ситуация с моята 20ка ZSX-WB. Монтираха я горе-долу около този период м.г. Въобще не изглежда да е за почистване. Мисля даже да си го спестя преди зимния сезон. Може би напролет.
    А относно разглобяването, имаше ли някакви трудности?

10. Member Аватара на p0ckata
    Тук е от
    Apr 2009
    Живее в
    Варна

Както споделих, момчетата бая такива бяха разглобявали. Понеже ги гледах, не е като обикновен климатик заради клапите и не стигнаха до вадене на турбината. Само да свалят кожуха и двете клапи, да почистят топлообменника и да го затворят отново им отне 45 минути.

11. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2023

При мен се държи стерилна чистота. Всекидневно се бърше прах и се чисти навсякъде. Няма домашни любимци, не се пуши. Климатиците са като нови - няма и прашинка по филтрите, а топлообменниците блестят. Редовно се почистват с парочистачка. Функцията "Самопочистване" е включена на всеки един от климатиците.

Въпреки това и 4-те започват да миришат, когато влязат в режим "он-офф" през лятото. Единственото решение, което съм намерил, е да им сваля заданието (обикновено от 24 на 23 градуса) и миризмата драстично намалява или изчезва напълно.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 134 от 134 ПърваПърва ... 84124132133134

Подобни теми

1. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми
    От Phoenix_1 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 3095
    Последно: 19-08-25, 10:23
  2. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRCZS-S
    От plamenof във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 657
    Последно: 30-07-24, 09:58
  3. mitsubishi heavy industries srk / src 20 zs-s или 25 zs-s
    От Dani във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 3
    Последно: 28-10-18, 22:55
  4. Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VE vs Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZMX-S~SRC25ZMX-S Diamond
    От m_dikov във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 77
    Последно: 16-08-17, 07:47
  5. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC 35ZJP-S
    От Macabre във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 26
    Последно: 14-11-13, 14:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе