Страница 15 от 20 ПърваПърва ... 51314151617 ... ПоследноПоследно
Резултати от 211 до 225 от общо 287
Like Tree58Одобрявам

MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-AY серия мнения .

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Sep 2018
    Живее в
    Хюстън

Отговор: MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-AY серия мнения .

Снимките са на TSWF ,само така дефроства.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2024

А при -10 и без скреж не се ли случва изобщо

4. Member
    Тук е от
    Sep 2018
    Живее в
    Хюстън

До минус 16 е падала най-ниско от както го имам и без скреж няма дефрост.
    Boooom одобрява това.

5. Member
    Тук е от
    Dec 2024

А как го следиш през цялото време, че да си сигурен че няма дефрости

6. Member
    Тук е от
    Sep 2018
    Живее в
    Хюстън

И тази тема оспамихме. Работи почти над главата ми,а при тия градуси дефростите се чуват. В 11 часа вечерта бе -11гр ,сутринта макс е било -15.8гр,имам снимка в темата на стар лайт в 7:30 е -14,6. Време в което пием кафе,оправяме се,а дефростите на TSWF са над 10мин,няма как да ги пропуснеш.

7. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Не че не вярвам, но питам защото някои хора може да си мислят че няма никакви дефрости, а те да се случват без да са разбрали.
    А по темата - при мен интересно че вчера цял ден през около час и половина без скреж, като през деня не успя да се качи над -6-7, а сега пак -7 но с лек скреж без да успява да запуши ламелите и над 3 часа не е имало все още дефрост. Сега колко са точни тези външни температури нямам представа, но ако и в двата случая са наистина еднакви, моето обяснение за разреждането е че дебита на въздуха през ламелите леко се е понижил от полепналия скреж /но все още преминава въздух/ и топлообменника се охлажда по-трудно от въздуха в сравнение с когато е напълно чист. Ще сметна какво съпротивление трябва да сложа поне за 12-13 градуса изместване и когато мога ще го сменя, предполагам че ще е под 100 килоома. Прекалено мек бях с него до момента

- - - - - - - - - -

Или топлообмена с ламелите е вече нарушен и пак води до по-трудно изстиване от въздуха, не е мозъчна хирургия все пак.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от HiDefinition Виж публикацията
    До минус 16 е падала най-ниско от както го имам и без скреж няма дефрост.
    От TCL са ги настроили хитро така да са по-редки, че кой знае колко бюджетни четирипътни вентили им слагат и при много дефрости не се знае колко зими биха изкарали, плюс 5 годишната гаранция води до допълнително спокойствие.

- - - - - - - - - -

Днес в този вид през цялото време и температури от -9 до -4, интервалът между два дефроста е бил 8 часа, от което мисля че си направих някои изводи

Прикачени изображения Прикачени изображения

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от HiDefinition Виж публикацията
    Просто направи като rosswen,засилваш го в олх и си взимаш Diamond
    Аз го изиграх по-майсторски, продадох го на тъщата! Това беше единият, другият го продадох на колега от работа. Вземай един Дейасейкай, като не харесваш Хевита (и аз бих написал - "незнайно защо"). Неговият алгоритъм е перфектен. Без условности, просто е перфектен. Ако няма нужда (не е побелял целия), можеш да си изкараш цяла зима без дефрост, ако ще и -15гр. да задържи. При това няма нужда от никакви интервенции, като резистори и местене на датчици. Остави, ми и тавата е хубава, с големи отвори и няма замръзване.
    Иначе ми харесва ентусиазма ти, може пък и да достигнеш до някакъв положителен резултат (стискам палци). Дерзай!
    djenev, HiDefinition и casal харесват това.

10. Member
    Тук е от
    Sep 2018
    Живее в
    Хюстън

Casal четирипътните са топ,всички останали серии под 0-та дефростват на всеки час Просто TSWF е като Diаmond на Хеви Все пак е високия клас,като даваш една торба пари(680лв) дефроста трябва да е топ.

11. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Хаха, аз съм дал 2200 лв за него, къде ме пращате при тия надценени Мидеи /упс Тошиби/, ако ще се дават толкова пари по-разумно би било да се дадат за 2-3 по-достъпни Мидеи и да си ги модва човек като хоби
    Иначе по темата, мисля че разгадах как да го надхитря, но не знам кога ще има възможност за действие. Пък и е желателно да има още дни с по-екстремно ниски температури след това. И днес бяха на няколко часа дефростите, то и при това положение си е половин успех, но докато не стане по-умен от Тошибите няма да го оставя на мира, а след това ще го патентовам и ще продам правата на МЕ
    Ще сложа нагреватели по-нататък за всеки случай и един отвор е достатъчен, а при по-редки дефрости ще намалее и отделената вода.

12. Member
    Тук е от
    Nov 2013

Група експериментатори, по-добри от развойния отдел на Electric..... Както бях писал навремето, тия имаха развоен център с Haier, ама само Haier се развиха....

13. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

МЕ нямат развоен отдел .. дефрост алгоритъма им е един и същ от поне 20г

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Шега беше. Не са поискали, не са пипнали логиката на размразяването. Щото не се развиват, затова имат модели със запазване на отоплителната мощност при много ниски температури, сега и серия на r290. Продават си ги по северните страни успешно, а в Сетком форумите продължават да се оплакват колко им е зле дефрост алгоритъма от години. Ако всички се оплакваха както се пише тук, досега да бяха фалирали. А Хайер нали ползват компресори на МЕ в някои модели, Фуджицу също, както и други марки.

16. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Във финландския форум е пълно с теми, относно оплаквания, свързани с чести и ненужни дефрости при МЕ. Хардуерно са качествени машините, ама дефрост алгоритъма им не е от най-харесваните.

17. Member
    Тук е от
    Mar 2024

Интересно какво точно е ненужен дефрост? Като се замисля моето MHI Premium прави почти само ненужни дефрости. Почти във всички случаи има само леко заскрежаване, бърз дефрост, почти без никакъв теч на вода, направо всичко се изпарява - излиза огоромен облак от пара. Този вариант го смятам за много по-практичен, шанса за запушване на дренажа и обледеняване е почти никакъв. Основния критерии за дефост е разликата между външната температура и тази на топлообменика, като работи на макс това лесно може да бъде постигнато и при абсолютно чиста пита. Правил съм си експерименти с моя, лесно го зациклих на дефрост през 35 мин при 2 градуса външна, това е минималното време между дефростите при MHI.

18. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Знам че и там има недоволни от дефростите, но реално хората по форумите са някакви ентусиасти, които обръщат внимание на тези неща и са нищожен процент от всички потребители, та никой не би им обърнал внимание, за да тръгне да променя логиката при размразяване. Това го има и при други продукти.
    А ако изолацията на помещенията е много добра, по-чести дефрости не биха били голям проблем.
    Аз като го следя през последните дни и виждам как при подобни външни температури може да има различно поведение като интервали между дефростите. Развъртането също е горе-долу еднакво през това време. Има изглежда значение дали е напълно чист топлообменника или е покрит със съвсем лек скреж, но вече не чака да го блокира както беше около и малко под 0 гр на предишните снимки. Като сега температурите варират примерно между -5 -12. На мен ми изглежда че фабрично са искали да не се стига до блокиране със скреж, но така при по-ниски температури може да дефроства без скреж.
    При мен май никога не съм виждал пара, може би при MHI чака да достигне по-висока температура на топлообменника, така ще са и по-дълги самите дефрости, но пак зависи и от развъртането.
    Не съм писал относно шума при дефрост - сравнително тих, доста по-тих от ge35, но двата са с различен хладилен агент и различно количество, а и новия е с 4м път, срещу 2.5м при ge35. Също не пукат пластмаси, както понякога се случва при ge35.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 15 от 20 ПърваПърва ... 51314151617 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Mitsubishi Electric MSZ-GC25VA - мнения
    От lubo74 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 46
    Последно: 28-01-23, 13:15
  2. Новата LN серия на Mitsubishi Electric е вече налична
    От Mega във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 128
    Последно: 19-11-22, 23:08
  3. Mitsubishi Electric LN серия
    От dimovdid във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 23
    Последно: 18-02-22, 00:51
  4. MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-GE35VA - Моля за мнения...
    От PlamenIordanov във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 14
    Последно: 19-05-12, 16:09
  5. Mitsubishi Electric MSZ-GC25VA - мнения
    От maikl във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 16
    Последно: 08-11-07, 15:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе