Страница 13 от 20 ПърваПърва ... 31112131415 ... ПоследноПоследно
Резултати от 181 до 195 от общо 287
Like Tree58Одобрявам

MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-AY серия мнения .

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Отговор: MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-AY серия мнения .

от моите експерименти с МЕ ,околната темп не се взима под внимание .. гледа се само дефрост термистора ,и като падне под 0 се активира таймер на 2.5 часа работа на компресора .. алгоритъма не е чак толкова опростен де ,има опции това време да се скъсява при определени условия до 40-45 мин ( но не и да се удължава ) .. като сложиш паралелно резистор ти просто вдигаш градусите над 0 и таймера не се активира .. като заскрежи обаче темп на топлообменника бързо пада и въпреки резистора си влиза в дефрост ,който изглежда вече значително по логичен ( а и е по нарядко ) .. всички климатици които съм модифицирал горе долу се получава този ефект с една или друга стойност на резистора

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Аз нещо подобно се опитвах да кажа. И изглежда първо в списъка е темп. на този термистор и ако не се достигне отпадат таймерите и всякакви логики.
    Не знам за тези масовите модели на -1 градуса ли беше и ако приемем че е тази фабричната температура, сега да съм го излъгал с примерно 4 градуса нагоре и реално
    да се активира на -5 да кажем по груби сметки.

4. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Това ще е последна версия на простичкия ми мод за промяна на условията за дефрост при Мицубиши Електрик.
    А тези публикации са за да споделя моите експерименти без да насърчавам други да копират моите действия, както съм писал и назад. Всеки носи отговорност за собствените си действия и не поемам отговорност за чуждите такива.
    За моята гаранция не се тревожете, ако се случи нещо /по други причини/, все ще измисля нещо да залича видимите промени. А ако се изтрие по някакви причини поста, все ще намеря къде да публикувам подобен, интернет пространство да искаш

Та досега съм пробвал с 220k, 180k /предишните снимки/ и последно 150 килоома резистор паралелно на дефрост термистора. Може и по-малка стойност, но засега смятам да се спра на тази. С намаляне на съпротивлението на резистора, дефроста ще се активира все по-рядко, като при мен външните тела са двуредови и са монтирани на места където не ги брулят много ветрове и виелици, което предполагам също има значение, но пък често има висока влажност, което е основния фактор за заскрежаване.
    На следващите снимки е с 150к резистор преди дефрост след 2,5 часа работа - 94% е влажността според прогнозата, валял е някакъв сняг макар и не много през това време.
    След това влажността падна и следващия дефрост бе след 6 часа, като през всичкото това време температурата почти не се е променяла, -2-3 градуса.
    А при този дефрост след 2,5 часа работа, преди който са снимките на гърба на топлообменника, махнах и капака да снимам топлообменника отвътре в същия момент /преди размразяване/. Вижда се че докато отзад е блокаж от скреж, вътре а абсолютно чисто и така продължава да извлича някаква топлина без голям компромис с ефективността предполагам.
    Общо взето това са моите открития по темата и предимствата след модването /в моя случай/ са добре дошли.

Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от casal; 13-01-26 в 12:33.
    bobivg одобрява това.

5. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

там се слага тример да не си играеш с поялника постоянно

6. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Alexi, не се присмвай на новобранци-експериментатори
    Помня аз че преди година ми го предложи, но реших да поръчам една камара резистори.
    И 120k/100k резистор да се сложи, всичко ще е наред след опитите до момента - жертвам се в името на информацията и обичам да ми е трудно
    Пък от изводите могат да се поучат и хора ползващи други марки.

7. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

поне изключвай буксата на датчика докато запояваш да не изгориш платката че ще стане играчка плачка

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Той поялника е изключен по време на запояването и не ми треперят ръцете все още, пък и има гаранция като замаскирам всичко хаха.
    Alexi одобрява това.

10. Member
    Тук е от
    Dec 2024

И при изключен от контакта климатик разбира се, а вече там заредени кондензатори, статични напрежения - винаги има риск и ще е по-малък ако се изключи конектора от платката, докато се прави нещо.

11. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Хванах го обаче да прави и излишен дефрост, а досега винаги беше заради висока влажност и оттам пълно блокиране със скреж.
    Обяснявам си го с това че работи на по-висока мощност в момента, около 600 вата и може би преминава на втора степен на вентилатора на външното, плюс ниските градуси на въздуха около -7-8 и така охлажда топлообменника още по-лесно и достига температурата на термистора за активиране на размразяването дори без да има висока влажност и скреж.
    Тоест иска си още по-ниска стойност на резистора, но ще е чак като се стопли времето.

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-AY серия мнения .

Сега на 0 градуса реални с колко си го стоплил. При -7 -8 достига 0 градуса на топлообемника и си почва пак с контролните дефрости, но пак е доста по добре отколкото още на 0. Мисля и аз да направя дайкина така там има контролни на 3-4 часа най много под 0 градуса, поне да ги подкарва по -7 -8 като при теб.Хитачитата и панасоника от 2 дена не са дефроствали а сутринта беше -10 и цял ден под 0 ,но при тях няма контролен на време естествено са с мод от години работят така.И при Дайкин и Хитачи за работата на еев-то се управлява от датчика на компресора(discharge), и този тръбния на топлообемника не оказва влияние на друго.При много голямо стопляне може дане изчиства добре като заскрежи. Например за край на дефроства ако е 10 градуса ще спира на 5-6
    Този пост е редактиран от mystikalrs; 17-01-26 в 23:27.

13. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Хитачи най лесно се модва ,алгоритъма явно е доста добър и само иска леко стопляне на дефрост термистора - моя хитак тази зима още не съм го хващал да дефроства ,по време никога не прави може да е -15 - бичи с дни докато заскрежи .. напоследък обаче сякаш доста точец лапа ,преди малко го видях на 900 вата навън е -8 де ама пак доста ми се вижда

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Е според мен няма контролни дефрости. И при мен онзи ден беше -12-13 сутринта и нямаше никаква отделена вода цяла нощ.
    Разликата е че сега започна да работи на по-висока мощност отпреди и може би така се активира втора скорост на перката отвън след определена мощност, температурата е ниска и трите фактора охлаждат тялото още по-бързо отпреди и температурата му пада по-лесно дори без скреж. Цял ден работи така, но беше -3 през деня без нито един дефрост и като паднаха градусите още малко и се случи.
    С точност не мога да кажа с колко градуса съм го излъгал, но да кажем 5-7. А когато има скреж го топи бързо за 5 мин на около 1200 вата и може да понесе спокойно още скреж и да го изчиства до 10 мин. Иначе под 2 часа не е имало дефрост от последната стойност на резистора, а е имало условия с мъгли, сняг, вятър а сега условията са по-различни откъм развъртане на климатика за дълъг период или това поне е моята логика. Накрая ще сложа може би 100к и така ще си остане.

16. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Отговор: Re: MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-AY серия мнения .

Цитат Първоначално публикувано от mystikalrs Виж публикацията
    При -7 -8 достига 0 градуса на топлообемника и си почва пак с контролните дефрости
    При -7* на въздуха имаш 0* на топлообменника?

17. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Сега ще го намаля да слезе на по-ниска мощност, вече е -9 и ако не се случи дефрост на чист топлообменник, значи съм познал защо го прави.
    То нали има термистор който се води на топлообменника, който е на друго място за разлика от този дефрост термистор.
    А досега все работеше на около 450-500 вата когато се случваха дефростите на заскрежен топлообменник. Важно е да се следят всички тези неща, за да се стигне до някаква логика, иначе се стреля в тъмното според мен.

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: Отговор: Re: MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-AY серия мнения .

Ами при -7 външна и на топлообемника да речем като си го стоплил с 5-6 градуса датчика, ще показва -1 и ще подкара контролните дефрости пак. Доста модели под 0 градуса имат контролни дефрости на 3-4 часа, При чист топлообемник като има контролен под 0, няма как да го избегнеш а само да го отложиш не под 0 градуса а да речем под -7 -8 независимо от влагата навън дори и капка вода да не прави,
    Този пост е редактиран от mystikalrs; 18-01-26 в 00:31.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 13 от 20 ПърваПърва ... 31112131415 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Mitsubishi Electric MSZ-GC25VA - мнения
    От lubo74 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 46
    Последно: 28-01-23, 13:15
  2. Новата LN серия на Mitsubishi Electric е вече налична
    От Mega във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 128
    Последно: 19-11-22, 23:08
  3. Mitsubishi Electric LN серия
    От dimovdid във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 23
    Последно: 18-02-22, 00:51
  4. MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-GE35VA - Моля за мнения...
    От PlamenIordanov във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 14
    Последно: 19-05-12, 16:09
  5. Mitsubishi Electric MSZ-GC25VA - мнения
    От maikl във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 16
    Последно: 08-11-07, 15:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе