Здравейте колеги!Може ли някой да ми каже какво е грешка F-96 ,при Панасоник 12ка!
Здравейте колеги!Може ли някой да ми каже какво е грешка F-96 ,при Панасоник 12ка!
F 96 Прегряване на транзисторния модул
• Голямо количество фреон
• Радиатор за охлаждане
• Транзисторния модул изгорял
Благодаря много,VeleV.Klima
Два дни не съм включвал климатика-cu-e12dke.При проверка пак ми дава F11 исветва зелената лампичка Power без да е включен в режим на работа.Може ли някой да ми каже къде е проблема????
F 11 Ненормален цикъл в режим отопление или охлаждане
След 4 поредни опита за стартиране в продължение на 30 мин.
• Четирипътен винтил
• Бобина на четиръпътния винтил
Велев благодаря все пак , но това го знам.Възможно ли е след смяната на компресора с нов тази грешка да се е запаметила в електрониката, защото ми смениха компресора преди 3 дни, когато също я имаше. Mоля кажете ако сте имали подобен проблем и знаете нещо?????
Добър ден на всички!Нов съм във форума и доста се рових и се поодчаях вече!Явно и аз съм попаднал на тази "турска афера"!При мен за сега климатика си работи вече 4-та година,но днес го пуснах на режим "топлене",в началото си работеше нормално и изведнаж,шума от компресора се усили доста.Знаете ,че в началото оборотите са доста по- високи,и именно на тези високи обороти се повиши шума,и то доста,не го бях чувал до сега да издава такива звуци!Иначе на режим"студено" си е нормално!Също така,забелязах,че на охладителната решетка се появява само около 7-8 см. ивица .на охлаждане,а другото поле си е абсолютно с външна температура!Някои да има идея за какво стъпрос?И още нещо-някой да знае читав сервиз за такива климатици във Варна.Аз съм също от тези дето не си прочетоха гаранцията както трябва,и не съм ги викал да ми правят профилактика на климата.Купена е от "Технополис"Варна.за 1500лв.Но,и никой не ми каза за това условие,а ми се струва ,че е редно да се уведоми купувача за всички тези условия!Тази година си извиках от същата фирма ,която ми го монтира,момчета и ми направиха профилактика,и те ми казаха за това условие.Но гаранцията-2 год.,беше вече минала,а тук чета ,че гаранцията на компресора е 5 год..Никъде в гаранционата карта не е отбелязано ,че гаранцията на компресора е 5 год..Благодаря Ви предварително!Лек ден !
volume, Имаш ли възможност да запишеш може и с мобилен телефон звукът издаван от компресора и да ни пуснеш да го чуем.
Регистрирай се в някой от многото сайтове както български така и чуждестранни за показване на видео файлове, а тук дай линк към конкретния файл да чуем компресора и да видим ивицата, която се появява на охлаждане.
OK valen1,но утре,че вече е тъмно и няма да се види нищо.Благодаря за вниманието,все пак!
volume - aко гаранционната ти карта е оригиналната от КиК сервиз,която си върви от време оно със всеки климатик Панасоник,И АКО СИ Я ПРОЧЕЛ,щеше да видиш условието за профилактики при тази марка.
@volume Случайно, външното тяло да ти е по-високо от вътрешното?
Не,по ниско е с около 1,70м.
Vanko68,мисля ,4е си посипах главата с пепел,търся компетентно мнение,поне да не се занимавам с простотий и да си намеря читав сервиз вав Варна,дето знам ,че поне ще свършат работа.Аз пак ще си извикам хората от фирмата ,който го сложиха и ще приказвам и с тях.Но искам долу-горе да знам за какво става въпрос.Може и фреон да липсва само.От 4 год. никой не го е проверявал.Лек ден!
Липсва му LIVE на товоя компресор. Може да си го ползваш на охлаждане още време но не и на отопление.
Не си прав да обвиняваш други за немарливостта си.На задната част на гаранционния лист в горните редове си пише ясно и за 5-тте години за компресора.Първоначално публикувано от volume
Цената на един нов компресор е 700-800 лв без труда и фреона.Запитай се дали си струва да го ремонтираш?