и аз така мисля да направя,след като дойдат,"майсторите",когато и да е това.
и аз така мисля да направя,след като дойдат,"майсторите",когато и да е това.
Ако топлообменника ти е замърсен,само с четка за зъби няма да стане.Така "лъсваш" само горния слой на ламелите,а навътре между тях си остава задръстено. Напръскай питата с някакъв препарат за климатици,продават ги по големите вериги,или стандартното Меглио.Изплакни по възможност с гореща струя вода,ако не е на 100% почистен,повтори всичко пак. После дай коментари да видим резултата.Отвори горния капак при чистенето,по-лесно е,и внимавай да не напълниш платката с вода.
И извинявай за гаранционната карта.От години са други и си пише за 5-те години за компресора.,тази твоята явно е от старите.
Утре смятам да сторя това.Според моите бегли познания по охладителна техника,най много ме притеснява това,че се образува много малка зона ,през която циркулира охлаждащия агент.Би трябвало да е много по-голяма,това е по мое скромно мнение.и ми се струва ,4е е от липса на достатъчно количество охлаждадащ агент.Но това предполагам ,че ще кажат майсторите ,като дойдат.
Добър ден на Всички!Идваха двама независими майстора да го гледат,мериха фреона,вси4ко му било на ред,шума се полу4авал,от това ,4е компресора рязко стартирал на високи обороти ,поради това ,4е съм се мъ4ил от студено, направо да тръгне на 25 градуса,голяма разлика в градусите,общо взето схванах за какво става въпрос.По принцип ,зимата не го държа на пове4е от 22градуса.Според мен си е нормална температура.Поне и двамата ми казаха едно и съ6то и фреона си е в пълните норми.Казаха ,4е няма никакъв проблем климата.Ами това е ,лек ден на вси4ки!
Точно пък при панасоник компресора им стартира супер плавно и не се набира ако не си задал голяма разлика.
Впрочем аз не чух в клипа кофти звук от компресора.
Отвори капака както ти казва vanko68 и погледни колко е чист топлообменника.
Нека на вън да стане по хладно и тогава ще видим какво се случва.
Не съм сигурен ,че го направих като нов,но сега външната температурата падна,е не е 10 градуса,но го включих на 22градуса и после на 23 градуса ,на топлене, и вси4ко си е наред.Шумът го няма.Явно наистина е било от голямата разлика в температурите който съм задал .Компресора сега си работи безшумно.Е това е.Лека вечер на всички!![]()
При -5 или -10 пак ще има голяма разлика в температурите.Дано тогава да се държи ,както сега при тези плюсови температури.В което се съмнявам де...
volume, май бях прав
Да ти работи още дълго.
ЗДРАВЕЙТЕ,от юни месец имаме климатик Panasonic UE12HKE.лятото работеше без проблем.като се застуди започнах да го включвам на топъл режим.направи ми впечатление че като пусна климатика лампата power мига около 5 минути и после започва да свети постоянно и започва да духа.случва се понякога както работи да започне пак да мига тази лампа около 5 мин.тогава само външното тяло се чува да работи а вътрешното спира.проверих го за грешка но изписва H00 няма грешка(проблем).за 2 дена направи така поне 3-4 пъти през различен интервал от време.ако някой може да ми даде информация какъв би могъл да е проблема ще съм много благодарна.
Това не е проблем, нищо и няма на машината.Климатика влиза в режим на размразяване, да са изчисти външния топлообменник от събралия се лед и скреж.А при пускане турбината тръгва, когато се загрее вътрешния топлообменник, а и за защита на компресора.
първо ми показа грешка h16,а след това f91,възможно ли е това да е компресора говорим за Panasonic e12dkew?
Компресор е със сигурност
На колко градуса трябва да се остави през нощта при ниски температури минус 10 градуса климатик панасоник инверторен?
на колкото ти е приятно.Ако не спиш там и няма никой може и 18 градуса.Ако искаш сутринта да ти е по топла стаята 20-21-22 градуса по избор.Първоначално публикувано от sadiata
господа,бесен съм на "кик сержиз".преди години си купих Panasonic e12dkew.на първата година му гръмна компресора.чакайки един месецж ми обясниха,че било дефект на партидата.сега втори път ми гръмна.вече месец не ми го дават.имало проблем с компресорите.чесно да ви кажа искам да ми го сменят.някой знае ли при какви условия се заменя климатика с друг?
а забравих да спомена,че има още година гаранция.