Страница 8 от 15 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 219

Panasonic CS/CU-E12DKE - както си работеше и изведнъж спря

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2009

Re: Проблем с климатик Панасоник

Не признават гаранцията от фирмата, монтирала климатика, защото не е правен годишен профилактичен преглед.Може ли да се отремонтира компресора и има ли начин да бъде призната гаранцията, защото не й е изтекъл срока???

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Колко по-ясно да го напиша бе,хора? Щом не си ги викнал за профилактика,гаранция нямаш повече.Може да се отремонтира със нов за 900 лв. На гаранцията е изтекъл срока.Важала е до датата за профилактика.Оттам нататък климатика ти не е в гаранция.
    Прочети си гаранционната карта,защо не го правите,като си купите нещо за маса пари,а после-олелееее.
    Говори директно със сервиза на К&К Електроникс,може да кандисат,но не вярвам.

4. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

sadiata, В началото когато започна да се появява този проблем наистина както ти казва vanko68, фирмите монтирали този модел отказваха ремонт ако не си направил профилактика. Това е и в техен интерес, защото това са разходи за тях.

Обаче в последствие нещо се е променило, вероятно е било заведено и спечелено съдебно дело по този случай и сега до колкото съм чувал компресорите се подменят, въпреки че си изтървал профилактиката. Имаш гаранция на компресора 5 години без значение дали си минал профилактика. Обърни се към "Комисията за защита на потребителите" и мисля, че ще намериш положително решение на проблема си.

5. Тук е от
    Jan 2006

Здравейте!
    Имам климатик Панасоник CU-E15DKE.Купен е 2006год.Първите две години работеше без проблеми но от миналата година се появи проблем с размразяването.При ниски температури Заскрежава и почва да се размразява когато вече е натрупал доста скреж.Т.е. много късно започва да размразява.Ако времето е по-топло успява да се размрази но ако е по-студено остава не размразен участък /малко под средата на питата/и така постепенно този участък се уголемява докато целият климатик стане на лед.Ще се радвам ако някой може да даде компетентно мнение по въпроса!/Между другото се обадих на потдържащата фирма но вече една седмица чакам да ми се обадят че, ще дойдат.....но уви никой не се обажда!/
    Поздрави на всички!

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Или имаш загуба на фреон или е проблем с някой от датчиците,най-вероятно някой на външното тяло.Като започне дефроста,колко минути трае? При ниски температури включва ли да разкрежава ?

7. Тук е от
    Jan 2006

Никой не му е мерил фреона досега.3 години и половина.Иначе при ниските температури каквито бяха в София -12гр. и мъгла , както се беше обледенил се опитваше да размрази на около 40 мин. Дефорс около 7 мин. след което изчакваше пак около 7 мин. и се включваше.Но това не даваше никакъв видим резултат.Когато се затопли го размразих с 20 литра гореща вода и 4-5 часа работа на изстудяване.После го вклюяих да топли и след 3-4 дни до днес,пеи сравнително високи температури отново започна да образува лед .Първо на една линия широка около 7-8 см. а после все по-надолу и по-надолу.....
    Днес дойдоха от фирмата по потдръжката и взега цялото външно тяло...Казаха че, трябва да се монтира на нови по-големи стойки защото досега беше на около 7-8 сантиметра от стената и освен това дава грешка F11,което значило че, трябва да му се смени някакъв четирипътен клапан или нещо подобно а също шели да сменят и един от датчиците и накрая да го закачат на по-големи стийки, които да го държат на поне 20 см. от стената.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от stiv_g
    Здравейте!
    Имам климатик Панасоник CU-E15DKE.Купен е 2006год.Първите две години работеше без проблеми но от миналата година се появи проблем с размразяването.При ниски температури Заскрежава и почва да се размразява когато вече е натрупал доста скреж.Т.е. много късно започва да размразява.Ако времето е по-топло успява да се размрази но ако е по-студено остава не размразен участък /малко под средата на питата/и така постепенно този участък се уголемява докато целият климатик стане на лед.Ще се радвам ако някой може да даде компетентно мнение по въпроса!/Между другото се обадих на потдържащата фирма но вече една седмица чакам да ми се обадят че, ще дойдат.....но уви никой не се обажда!/
    Поздрави на всички!
    stiv_g , твоя проблем е специфичното слабо място на е15дке, оправя се чрез препрограмиране на една платка във външното тяло , това се извършва в сервиза на КиК. Ако не могат да я препрограмират се срага нова платка с новия софтуер, по този начин се коригира алгоритъма за дефрост.
    Най-вероятно след дефрост ти остава остатъчен лед, по средата на топлообменника, което в твоя случай не е недостиг на газ.
    При по-късно произведените Е15ДКЕ този проблем вече го няма

10. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2007

Здравейте при мен е анологичен случая аз също имам 15 ДКЕ и днес го размразих със хладка вода и започна да работи. Монтираха ми го от Техноклима и до сега не е сервизиран само парите си вземаха и...Гаранцията е 3 години за вътрешното тяло и тъкмо изтече се появи шум във вътрешното тяло така ,че се обадих да дойдат да го сменят лагера или .... и така ги чакам от 11 месеца обаждах им се няколко пъти,писах има на техния сайт но уви винаги имат много работа и малко хора.Та сега ще опитам да да си оправя проблема със един приятел ,който се занимава със клими и дано успее ,че разчитам само на него да топли.Странно беше замръзнал-заледил при мене само 2/3 от долу на горе и сега е така ,като работи само тези 2/3 се заскрежават.

-------------------
    Грешката ,която ми даде е Ф 11

11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Това е фабричен дефект,който сега ще ти се наложи да оправиш извънгаранционо,защото 5 годишната гаранция е само за компресора.

12. Тук е от
    Jan 2006

RSVR,Ще ти бъда благодарен ако ми кажеш коя платка се препрограмира или сменя, защото те /майсторите/, вече го взеха и ще го донесат във вторник.Не знам дали ще в препрограмират ,поне не ми казаха подобно нещо.И дали вече като го монтират отново няма да се наложи да се сваля отново външното тяло за да направят това препрограиране?При мен фирмата по потдръжка също е Техноклима и втората профилактика ми я направиха по телефона!!!Казаха че, не е нужно да идват на място гаранцията се удължавала само с телефонно обаждане.

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Днес имах клиент с подобна "профилактика" от същата фирма,но на Самсунг.Сега ги е викал за ремонт и не му го признават за гаранционен с обяснението,че не ги е викал за задължителната профилактика.
    Наследниците на Аладин и Технолукс продължават по утъпкания път на увъртането и ментарджийството.Докога ли ще имат клиенти?

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2006

stiv_g , ако монтажниците го занесат в КиК, там ще го оправят, ти не се занимавай с платки и щуротии.
    Това не е първия климатик с този дефект от въпросната серия и предполагам , че всичко ще се оправи.

vanko68 , за софийската Техноклима само лоши работи се чуват досега.
    Може би е нужно да се вкарат в темата с "некоректните", въпреки че аз ги мисля за измамници и измекяри , а не за "некоректни"

16. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2007

Извинявайте гаранцията е 2 години на климатика.

Задължително ли е демонтаж на външното тяло, за да се отстрани проблема?

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Не,дори е съмнително.

18. Тук е от
    Jan 2009

Re:Проблем с климатик Панасоник

Какво означава проблем на климатици панасоник F 11???? Пишете

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 15 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Panasonic CS/CU-E12DKE - въпрос към специалисти!
    От radoo във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 52
    Последно: 21-02-12, 23:25
  2. Въпрос,относно Panasonic CS/CU-E12DKE!
    От MatZo във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 6
    Последно: 31-10-11, 17:53
  3. И моя Panasonic CS/CU-E12DKE спря да топли
    От MikiOne във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 40
    Последно: 13-01-10, 09:48
  4. Panasonic CS/CU-E12DKE - не духа топло
    От koshera във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 74
    Последно: 16-07-09, 00:19
  5. Samsung AQ12FA - изведнъж спря да топли и охлажда
    От hrutka във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 2
    Последно: 15-01-08, 13:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе