Пробвах десетина пъти но уви...Минути преди това пак го рестартирах и пак ми "цъфна" F93.Важното е че тръгна.Само дето не знам що.
Пробвах десетина пъти но уви...Минути преди това пак го рестартирах и пак ми "цъфна" F93.Важното е че тръгна.Само дето не знам що.
Или слаба връзка, или като си пипал куплунгите по платката си разредил някой кондензатор.Първоначално публикувано от ango
Ти хубаво си го изключил от контакта, но за колко време - 10, 20, 30 мин?
Повече от 12 ч. беше изключен.Пак го включих и не тръгна.Тогава го "бъзиках".Забърсах праха от платката.Доста беше.Иначе връзките бяха О.К..Или дето казваш кондензер съм "източил",или праха е давал някъде утечка.Бях се притеснил да не е изплякъл компресора.Иначе така ине разбрах машинката от коя година е.Аз го ползвам 4 г. и работи като пушка.Между другото какво значи компресор SCROLL, т.е. спрямо другите нещто по-добро ли е?
Направих си труда да снимам с телефона и да Ви покажа къде точно се слага датчика за обескрежаване на тъпата серия Panasonic,от която имахме доста проблеми...
[img width=800 height=600]http://megaclima.hit.bg/DSC00184.JPG[/img]
Имаше тема за разликите между скрол и роторни компресори. По-скъпите климатици са със Скрол компресори.Първоначално публикувано от ango
Анго предполагам, че не си го "рестартирал" с изключване от мрежата- това на практика не е рестартиране при този модел.
Май си прав.Като отворя капака на филтрите , срещу ключа, има един бутон.Той може би е за restart ,но го натиснах само веднаж, в самото начало , когато спря.Повече не съм го барал.Тогава тръгна ,но пак спря.Товая стана след спиране на тока.После стоя цяло денонощие изключен,пак го пробвах,от вас разбрах за F93,ново пускане , ичак тогава го отворих.За мен това че тръгна е ясен пример за
КЪСМЕТА НА ЛАИКА.
Здравейте на всички.
Такааа, не съм писал отдавна но сега ше поправя стореното - накратко, оказа се изгорял компресор на климатика до тук добре.
Обаче демонтираха ми външното тяло на 12.11.2007 и ме уведомиха любезно че КиК държат сами да си сменят компресорите и ще требе да почакам/в рамките на месец трябва да е обратно при мен все пак/.
И това е гаранция....................5 години на компресора ..............
Не приятел рестарта на Национала става от дистанционното от бутонче под капака на батериите, бях го описал някъде. Иначе все едно нищо не си направил. Ако не намериш старият ми пост пиши на лична да ти обясня.Първоначално публикувано от ango
Аха.Гледам едно описание на дистанционното взето от някъде на руски и за бутоните отзад чета:Първоначално публикувано от blue1
1.кнопка диагностики-само за сервизни инженери.
2.контакт сброса-явно чисти паметта на дистанционното
3.переключател сигнала В <-->А -Това е ясно.....
Така.Тук баз повече инфо май не смея да барам...
2.контакт сброса-явно чисти паметта на дистанционното
това е твоя бутон за рестарт, а другия и да го натиснеш нищо няма да стане, най-много да си направи диагностика и да светне някоя грешка.
Много се извинявам ако съм объркал мястото на моето оплакване,но за пръв път пиша във форум.Имам Panasonic CS-E9DKEW.Помогнете ми за грешка Н-16.Моля!!!!!!
На студен режим работи но на топло не.
дано да ти важи гаранцията , защото компресора ти се е преселил в един по-добър святПървоначално публикувано от Miki74bg
При Н-16, в 10% от случаите е проблем с външната платка или управляващия модул, а при 90% е "компресор-капут"
/заседнал клапан или счупена пружина/.
П.С.ето ти грешките на панасоника http://www.avatarhosting.net/1431
I pri men se polu4i sa6toto izpalnenie sus sa6tija model na Panasonic, zakupen predi edna godina. Raz4itam osnovno na nego za da se otopljavam. Nikakvi resetvanija i izklju4vanija ne svar6iha rabota. Ot firmata, ot kojato go zakupih mi zajaviha 4e polovinata im hora sa bolni, drugata polovina sa v otpuska i da se obadja sled praznicite. S edna duma mi pozelaha vesela Koleda na studeno. Opredeleno izvodat e 4e v dne6no vreme se pravjat ednodnevki za masova (zlo)upotreba s cel pribirane parite na horata. Mojat savet e da ne se predoverjavate na markite i da kupuvate tehnika samo ot distributor s nadezden serviz i barza reakcija v slu4ai na nuzda. Pove4eto firmi s radost prodavat tehnika s montaz no gi njama nikakvi ako se nalaga profilaktika ili remont. Tova obezsmislja pokupkata. Sa6to taka proverjavaite dali distributorat e sertificiran ot proizvoditelja za da ne izgarmite s garancijata.