Страница 7 от 15 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 219

Panasonic CS/CU-E12DKE - както си работеше и изведнъж спря

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Aug 2006

Re: Проблем с климатик Панасоник

При мен тая вечер се получи същата изненада. След като вчера климатика се размразяваше на всеки час (по часовник го гледах) заради мъглата, тая сутрин таймера мигаше. Каза грешка Н16.
    Н16 задължително ли е компресор, защото същеструва и грешка F93 (т.е. има я в списъка, при мен не излиза)?

Между другото климатика е E9DKE на година и половина.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от ex-man
    При мен тая вечер се получи същата изненада. След като вчера климатика се размразяваше на всеки час (по часовник го гледах) заради мъглата, тая сутрин таймера мигаше. Каза грешка Н16.
    Н16 задължително ли е компресор, защото същеструва и грешка F93 (т.е. има я в списъка, при мен не излиза)?

Между другото климатика е E9DKE на година и половина.
    Много е вероятно да е компресора, ако искаш го изключи от щепсела да поседи 1/2 час без ток и пак го пусни, ако изплюе Н16, ще е добре да си правил профилактиките навреме, за да ти признаят 5 годишната гаранция на компресора

4. Тук е от
    Aug 2006

Поразрових нета, и се оказва че явно това е масов проблем на CU-E9DKE, CU-E12DKE, CU-E9DKE-3, CU-E12DKE-3. Повечето сайтове са на шведски (или нещо подобно).

Най-много ме притеснява това, че дори да сменят компресора, може да се окаже че новия е съвсем същия и ще изкара точно колкото стария...

5. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Не е точно така, просто кофтито компресори издават багажа още първата или втората година,даже при тебе е изкарал доста, въпрос е на късмет, на всички марки е възможно да ти се падне лош компресор с фабричен дефект.
    В твоя случай белята е друга, ако не си в гаранция, КиК ги продават тези компресори по 800 лева със смяната , а Valen ги беше видял по европейските сайтове че цената е 107 евро и няма кой да ти го купи от там и да го донесе. Също така има една варненска фирма, които ги отварят и ги оправят успешно, сменят клапани или пружини...квото се е скапало...та така

6. Тук е от
    Aug 2006

http://www.panasonic.no/servlet/PB/m...l13/index.html

Ей тука нещо по-официално, само дето е на кофти език (норвежки?).
    Та там официално си се споменава за Н16 и компресор. Доколкото успях да си преведа - били чувтвителни на студ или нещо такова...

Били продадени към 60 000, от които 4 000 били с този проблем...

7. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Да норвежки е сайта, нищо не се разбира , освен при дадената грешка към кои телефони за контакт да се обърнеш за компетентна помощ и т.н.

8.  

9. Тук е от
    Aug 2006

Днес се прибирам, пускам - тръгва. Работи половин час (като за това време си работи съвсем нормално - и топло духа и не се тормози) и ... спря...

Между другото някой знае ли как се изтрива грешката, защото я дава винаги - дори и след като е бил изключван, в състояние OFF и всякак, дори когато работеше. Затова си мисля че я помни, докато не се нулира.
    Има ли начин?

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

H16 - Outdoor Current Trnsformer open circuit.
    Да се проверят: Outdoor PCB или IPM (Power transistor) module.

11. Тук е от
    Aug 2006

Туй ясно. Лошото е ако не е то, ами е туй

Как се изтрива грешката обаче? От вътрешната страна на капака на климатика пише, само дето не ми стана ясно точно какво се прави... Как се пуска теста? От бутона на вътрешното тяло?

[img width=450 height=600]http://store1.data.bg/exman/sminki/111_1188.jpg[/img]

12. Member
    Тук е от
    Dec 2006

ex-man, пиши ЛС на blue1 , да те светне как се рисетва от дистанционното климатика , щото ако той ти обяснява , а ти го разпитваш , темата ще стане "безкраен диалог" между вас двамата. Махай капака на батериите и изпълнявай каквото ти каже, той ги знае тези работи

13. Тук е от
    Jan 2009

imam problem s klimatika panaconik pokazvami f91 kakvo da napravia pls pi6ete???????!!!!!

Имам проблем с климатика-Панасоник.Показава ми F 91.Какво да направя,моля пишете?

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Викаш фирмата монтирала го.

16. Тук е от
    Jan 2009

ako ne sam pravil profilaktika 6e imamli garancia???????????

Писането на кирилица е задължително! Следващия пост на шльокавица ще бъде изтрит!
    Jackas

17. Тук е от
    Jan 2009

При не правене на годишната профилактика, признава ли се гаранцията на компресора,която е 5 години за Панасоник, защото ми търсят 900 лв за смяна на компресора?Може ли някой да ми даде компетентно мнение?????????

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Погледни си какво е записано в гаранционната карта като условия,за да важи гаранцията.Ако картата е оригинална на К&К ( вносителя) изрично е записано-задължителна профилактика,като ти си длъжен да уведомиш сервиза за желанието си за профилактика.
    Имаше в друга тема за панасоник начин да кихнеш май че 200лв на техник да ти шибне печат,че е правена и така да минеш за гаранционен проблем.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 15 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Panasonic CS/CU-E12DKE - въпрос към специалисти!
    От radoo във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 52
    Последно: 22-02-12, 00:25
  2. Въпрос,относно Panasonic CS/CU-E12DKE!
    От MatZo във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 6
    Последно: 31-10-11, 18:53
  3. И моя Panasonic CS/CU-E12DKE спря да топли
    От MikiOne във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 40
    Последно: 13-01-10, 10:48
  4. Panasonic CS/CU-E12DKE - не духа топло
    От koshera във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 74
    Последно: 16-07-09, 01:19
  5. Samsung AQ12FA - изведнъж спря да топли и охлажда
    От hrutka във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 2
    Последно: 15-01-08, 14:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе