Страница 21 от 110 ПърваПърва ... 1119202122233171 ... ПоследноПоследно
Резултати от 301 до 315 от общо 1638
Like Tree68Одобрявам

Климатици Sanyo

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2008

Re: Климатици SANYO

Преди време и аз както всички колеги по онова време залитнахме по 2-рата употреба уж оргинални,та САНИО и НЕК,което е едно и също и до днешен работят безутказно.Само едно ме учудва от тия климатици не капе конденз всичкия скреж го изпаряват като пара.А ПАНАСОНИК-НЕШАНЪЛ,БИВЪР-МИЦУБИШИ,ШАРП,ДАИКИН,не се представяха добре,но все пак това са 10-15год. таралясници,хората ги изхвърлили ние им се радваме като деца.

2.  

3. Тук е от
    Sep 2008

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Оплакваш се, че духа студено, а казваш, че при зададени 26 изключва при 32 в стаята?
    А защо искаш да изключва? Той е инвертор, по принцип работата им е да не изключват. Или поне рядко.
    Да не би да си включила AUTO режим, а не HEAT?
    Този модел отчита стайната температура и я изобразява на дистанционното ли? Ако е така, не дръж дистанционното близо до струята, защото не мери реално.
    Като казвам "изключва" имах предвид, че спира да духа силно и работи по-слабо. Не трябва ли при 27-28 градуса да спре да духа силно? Не е на режим AUTO, а на heat. Благодаря за отговорите!

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Направи каквото ти каза valen1 и после пиши резултата. Би трябвало да започне да поддържа адекватно зададената температура.

5. Тук е от
    Dec 2008

А, добре, аз се опасявах да не са ги оставили без защита след като нямат и авторестарт. Те там проблеми с тока сигурно си нямат, но тук нещо този сезон на Е.ОН. при мен не им започна добре. За 3 дни 2 пъти...
    Като цяло нямам наблюдение върху моделите за Японския пазар, но тези които са за ЕВРО пазара, имат авто рестарт и то от две серии насам, единственото изискване е дистанционното да е в обхват. За защитата, имат си такава.

6. Тук е от
    Dec 2008

KIGVarna, имам въпрос към теб На какво отгоре SAP-KRV94EHDX е 2711 лв? Не е нещо специално, COP 5.00. Аналогични на него машини струват с близо 1000 лв по-малко.
    Ами може ли аз да отговоря, първо струва токолва, защото е специално за ЕВРО пазара, а не машина която е купена от Япония, това естествено води със себе си няколко предимства. Сервизният център на SANYO европа е в Stahlgruberring 4 D-81829 Munich Germany, а склада за части в Антверпен, та ако не дай си боже нещо се скапе частта е в БГ само за 24 часа (ако приемем че я няма на скалд).

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

1200 лв отгоре само за сервиза ли? Модел с COP 5 на Sanyo в Япония струва ~1500 лв.
    2700 лв за тази машина просто е абсурдно!

8.  

9. Тук е от
    Dec 2008

1200 лв отгоре само за сервиза ли? Модел с COP 5 на Sanyo в Япония струва ~1500 лв.
    2700 лв за тази машина просто е абсурдно!
    Ами дай 1500 лева за японски вариант, после като се скапе дай още 1500 за нов, или по-добре дай 250лева за компресор който не е SANYO и така ще си е всичко ок нали

10. Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars
    Milthev, хайде да се обзаложим че има японски машини с COP над 5?!
    При какви параметри на средата, има доста голямо значение.
    Ако разгледаш каталозите ще видиш, надписа Rating conditions, а и още един който е Eurovent sertified

11. Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    Саньо се сглобява главно в Китай ,а ако е на 220 волта просто няма как да е сглобен в Япония .. има машини 12 ци на 100 волта и с КОП над 6 ,например BDR серията на Тошиба.

Не си напълно прав, скоро бях в един от заводите на SANYO в Япония (на 50км. от Токио) и там сглобяват машини на 220V.
    Истината, е че голяма част от масовите машини се сглобяват в Китай (Гуанг Джоу), но има и серии на 220V които се асемблират в Япония.

12. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Цитат Първоначално публикувано от SANYO
    Ами дай 1500 лева за японски вариант, после като се скапе дай още 1500 за нов, или по-добре дай 250лева за компресор който не е SANYO и така ще си е всичко ок нали
    той си има 3г. гаранция тоя японски вариант ,а ако се скапе след тия 3г ( в което силно се съмнявам като гледам 10-15 годишните 2 ръка които монтират и си работят) просто ще го сменя ако ремонта му е твърде скъп ... това за скъпия ремонт важи с пълна сила и за машини на 220 волта .. 300 лв с подмяната как ти звучи за моторчето на турбината ? целия климатик беше 1100 лв преди 4 години ...

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Кои са те?
    Обясни за условията, само подмятания не помагат Ще ми е интересно ако докажеш, че дадения там COP 5,5 примерно тук не отговаря на COP 5,5 по "нашите" стандарти.

14.  

15. Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от valen1
    sara7, Преди една седмица прегледах пълната документация на Sanyo SAP-KRV126EHDS. Разликите в управлението с твоят модел са малки.

Дистанционното управление на твоят климатик изпраща на всеки 5 минути сигнал за отчетената от него температура към вътрешното тяло. За климатика това е реалната температура в помещението. Ако изпращаният сигнал прекъсне за 15 минути поради някаква причина, програмата ще превключи към температурният сензор вграден във вътрешното тяло. По времето, когато няма връзка с дистанционното управление е възможно да се получат температурни разлики между зададена и действителна температура.

Мога да ти кажа от опит с модели климатици Hisense, имащи я и те тази функция, че такива проблеми се наблюдават при модели приемащи информация от дистанционното си управление. Желателно е да прехвърлиш управлението върху температурата изцяло на вътрешното тяло.
    Как става това:
    а на мен ми обясниха че е точно обратно когато тази икона е на дисплея тогава дистанционното изпраща сигнал,
    като при мен този бутон има две функций,1 натискане намаля амеража,2 натискания се появава тази икона
    климата е DK25T дистанционното е почти същото

16. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

SANYO мога да говоря конкретно за Пловдив и околността, но фирата на която аз съм клиент и продава нови японски климатици поддържа изключително добър гаранционен и извън гаранционен сервиз вече 8 години. Ако една част не може да бъде сменена в разумен срок просто сменят машината, а това е услуга с която малко фирми могат да се похвалят.Относно параметрите на климатиците японците ги дават и при външна температура от 2*С, а EUROVENT има по- занижени критерий за климатичната техника в сравнение с тези на японския им еквивалент.

17. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Цитат Първоначално публикувано от SANYO
    При какви параметри на средата, има доста голямо значение.
    Ако разгледаш каталозите ще видиш, надписа Rating conditions, а и още един който е Eurovent sertified
    СОР е параметър чието замерване става при строго определени и ЕДНАКВИ ЗА ВСИЧКИ условия .. японски машини има и с СОР почти 7

18. Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от blue1
    SANYO мога да говоря конкретно за Пловдив и околността, но фирата на която аз съм клиент и продава нови японски климатици поддържа изключително добър гаранционен и извън гаранционен сервиз вече 8 години. Ако една част не може да бъде сменена в разумен срок просто сменят машината, а това е услуга с която малко фирми могат да се похвалят.Относно параметрите на климатиците японците ги дават и при външна температура от 2*С, а EUROVENT има по- занижени критерий за климатичната техника в сравнение с тези на японския им еквивалент.
    Eurovent, не е стандарт, а гаранция че това което е написано като данни е вярно

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 21 от 110 ПърваПърва ... 1119202122233171 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици Sanyo на 220V
    От m_dikov във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 6
    Последно: 18-01-11, 23:42
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици Sanyo - мнения
    От cacho във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 13
    Последно: 26-06-07, 14:38
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе