Страница 29 от 110 ПърваПърва ... 1927282930313979 ... ПоследноПоследно
Резултати от 421 до 435 от общо 1638
Like Tree68Одобрявам

Климатици Sanyo

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

Re: Климатици SANYO

Не може ли да се залепят счупените пак с Капчица?

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Забрави баланс ,чупене на противоположни лопадки.Няма да стане. В Пловдив има фирми които продават клими втора ръка, отиваш при тях с точни размери на турбината и съм сигурен че за 10 мин. въпроса ще бъде решен срещу не повече от 40 - 50 лева.Дай точни размери може да ти намеря нова .

4. Member
    Тук е от
    Oct 2006
    Живее в
    Бургас

Цитат Първоначално публикувано от geozap
    Забрави баланс ,чупене на противоположни лопадки.Няма да стане. В Пловдив има фирми които продават клими втора ръка, отиваш при тях с точни размери на турбината и съм сигурен че за 10 мин. въпроса ще бъде решен срещу не повече от 40 - 50 лева.Дай точни размери може да ти намеря нова .
    Кажи размерите че взехме да се ядосваме.Голям конспиратор си.

5. Тук е от
    Jan 2009

Колеги, бъдете сигурни, че в момента, в който ми върнат турбината, веднага , като истински инженер , ще ви дам всички необходими размери, снимки с изгледи от всички посоки, размери на ос и т.н.
    Просто чакам да ми я върнат, понеже днес я взеха.
    Благодаря за отзивчивостта ви, страхотни сте и без почерпка , няма да се разминете!

6. Тук е от
    Jun 2004

Еее, пропуснал съм да сваля инструкциите и преводите им за двата модела от 19-та страница. Моите дистанционни са такива, независимо, че климатиците ми са малко по-различни (DS22T и DK28T). Мисля, че все ще намеря полезна информация там, обаче линковете водят до несъществуващи страници, може би им е изтекло времето или са били изтрити. Ще помоля някой, който ги е свалил или ги има да ги публикува отново.
    PS: Много съм доволен от машините. Тези дни (нощи) -15 градуса очаквах да бъдат изпитание за тях, но при настроени 22 градуса си ги поддържат без никакъв проблем, като даже си позволяват лукса да са изключени през по-голямата част от времето, т.е. работят под минималната си мощностна, на принципа on/off.

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Ами аз съм ги качвал, ама линковете са изтекли. Напомни ми и ще го направя пак, но тези дни ми е напечено.

Доста интересен алгоритъм за дефрост има моето Sanyo. Преди да се активира, започва да работи на по-висока мощност, вдига температурата с 0,5 - 1 градус над зададените и чак тогава минава в дефрост. Така температурата няма възможност да падне под зададената докато трае размразяването. После си поема в режим поддържане на зададената температура.

8.  

9. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

няколко дни спя в стаята на малката където е Саньото тъй като тя е болна и спи при майка си ,комфорта който осигурява тая машина нощем е отличен .. на най тиха степен шума е незабележим ,никога не пукат пласмаси и не шурти фреон освен съвсем тихо когато размразява но и това става доволно незабележимо

10. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2007

Алекси ,как се държа външното тяло ,през големите студове...аз съм изумен,прекрасно се работи.пу,пу

11. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

външното тяло никога не се чува вътре което е достатъчно за мене ,но дори като изляза на терасата е доста тихо ,класира се между панасоника и фуджитсуто ми - панасоника със скрол компресор е недостижим откъм тишина и липса на вибрации на външното тяло

12. Тук е от
    Jan 2009

Здравейте,
    Имам климатик Sanyo който е купен преди пет години и досега не е имало никакви проблеми с него, до неделя, когато външното тяло изобщо спря да работи.Когато спря навън беше -15 градуса, но до последно климаика си духаше топло.След като външното тяло спря, започна да мига индикацията Power.Изключих климатика за 20-30 минути но нямаше разлика, при вкючване външното тяло изобщо не реагира.Обадих се на фирмата която го монтира но тъй като вече не е гаранционнен ми казаха, че ще дойдат до една седмица, но още ги няма никакви.Досега съм пробвал трафа и бушона на външното тяло но и двете са здрави.Другото което ме посъветваха да направя е да видя дали климатика не е офазен , след проверката се оказа, че не е.Страх ме е да не изгорял компресора.

13. Тук е от
    Jan 2009

Цитат Първоначално публикувано от stoyan1960
    Кажи размерите че взехме да се ядосваме.Голям конспиратор си.
    И така здравейте на всички отново.
    Минаха 8 дни и както очаквах от фирмения сервиз казаха, че никоя друга турбина не пасва и че щели да ми докарат оригиналната на цена 150долара + доставка от Китай(където бил завода), която все още не се знаело колко ще струва, но щели да ми се обадят да ми кажат.
    Както и да е, пред учудения поглед на сервиза, аз си взех старата турбина, за да мога да сваля малко размери и да ги публикувам тук с надеждата, че някои ще успее да помогне.
    На първата снимка http://www.bulpics.com/images/akula/...sanyodx28r.jpg , се вижда че от едната страна турбината е с втулка.На снимката съм посочил външния диаметър на втулката и диаметъра на отвора, а това което не се вижда е че тази втулка стърчи на 4мм от пластмасовата част на турбината.Посочен е и габаритния диаметър на турбината.

На втората снимка http://www.bulpics.com/images/akula/...sanyodx28r.jpg , се вижда че от другата страна турбината е с ос.Диаметъра на оста е показан на снимката, а това което не се вижда е че тази ос е издадена на 23мм от пластмасовата част на турбината.

На третата снимка http://www.bulpics.com/images/akula/...sanyodx28r.jpg , съм дал дължината на турбината.Вижда се че е съставена от 9 секции.Посочил съм и размерите на всяка една секция(без да знам дали има значение).Много хубаво се вижда и къде точно са счупени лопатките на турбината.

Ами това е каквото мога да покажа за момента.
    Не забравяйте, че почерпката за този( или тези) които помогнат е гарантирана, и въпреки че съм от Пловдив, мога да я изпратя на всеки където каже.

14.  

15. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

с добавяне на някаква тежест може да стане според мен и ако беше мой щях да действам в тая насока,а турбината ми се вижда стандартна ,има такива турбини 101 мм диаметър ще пасне от някой климатик на 22о волта примерно на МЕ FD е 101 мм

16. Member
    Тук е от
    Oct 2006
    Живее в
    Бургас

болтчето вътре в турбината ли е или извън.имам това http://prikachi.com/users/stoyan/13c.jpg заедно със шийката за болтчето е 66 см.радиуса е 95 мм.ще потърся като твоята но виж оста на моторчето колко позволява да е по-къса.

17. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Цитат Първоначално публикувано от stoyan1960
    болтчето вътре в турбината ли е или извън
    Е сега пък ВИЕ за едно болче в турбината ли плачете ... Да се "похваля" и аз чисто ново D28U не запали.... въобще никаква индикация за живот ... ще идват да му баят утре ... . А за другата машина Е25Т на Фуджицу съм очарован от няколкото часа работа. Повече инфо ще дам по късно в темата за "100волта"

18. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

не може да не запали тия са объркали нещо жиците ,може и трафа да е дефектен ... ако са объркали жиците е изгорял някой бушон и сега голямо чесане по главите ще падне ...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 29 от 110 ПърваПърва ... 1927282930313979 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици Sanyo на 220V
    От m_dikov във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 6
    Последно: 18-01-11, 23:42
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици Sanyo - мнения
    От cacho във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 13
    Последно: 26-06-07, 14:38
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе