Страница 78 от 110 ПърваПърва ... 2868767778798088 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,156 до 1,170 от общо 1638
Like Tree68Одобрявам

Климатици Sanyo

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Re:Климатици Sanyo

joretoxx, ако машината се преведе в ред както трябва, няма да имаш проблеми. Спомням си твоя случай, когато беше писал пак, но така с доливане нещата не се оправят...Един въпрос? Къде е отишъл хладилния агент който техника е долял? Задавал ли си този въпрос? Този модел не е някой неизвестен китайски сбирщайн (макар, че е сглобяван в заводите на Sanyo в Китай), за да има вероятност да бъде незареден още в завода. Явно, при теб нещата са се "осрали " още при монтажа и сега виждаш какви са последствията. Не искам да бъда пророк, но явно по този начин ако продължава да се обслужва тази машина, пиши я пътник скоро време.

2.  

3. Тук е от
    Feb 2011

Абе и аз съм на това мнение ама дано изкара тая зима че вече ще му мислим.Иначе сега тия дни в пловдив не беше чак толкова студено и не мога да кажа дали като завали следващия сняг пак ще заледява така ама да се надяваме да се оправи.

4. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

joretoxx ,то от самосебе си няма да се оправи-иска си "доктор" да се види и отстрани липсата на фреон.Каквото можахме оправихме със съвети,но тук трябва да се пипа вече,и то от можещ, и знаещ.

Поне в Пловдив имаш избор от хора занимаващи се с 100\/. техника,а и тук във форума.

5. Тук е от
    Feb 2011

Честно да ви кажа по тия студове тия дни хич не ми е до маистори да прави квот иска ще му чистя филтрите редовно и няма да го усилвам на много силни градуси най много до 25 и ако изкара изкара ако не си отивам в другата стая при Шарпа и така ама вече наистина ми писна да са занимавам с него.

6. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

25х е доста добра машина при теб явно е претупана при монтажа .. моята топли като змей вече 4та зима ,без причина никога не размразява ..

7. Тук е от
    Feb 2011

Моята е 28х. 25х имаме на село и наистина е префектна машина сравнение с тази топли си както и колкото трябва разкрежава си когато е нужно и е в къща и пак по добре се справя от колко 28х в апартамента..

Тази сутрин беше около -3 С. Климатика е настроен на 23 С входящата му температура е 23С а изходящата 36 С (още не го е разскежил).

снимка в 9.00ч.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

8.  

9. Тук е от
    Dec 2011

здравейте от 2 месеца имам санйо ен40н2 в петак ми дойде голама сметка сметката за тока почнах да наблюдавам климатика :оказасе че харчи 1.8kw .а толкова го хвалиха за какво харчи толкоа ток помогнете моля 1800вu

10. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от orlin70
    здравейте от 2 месеца имам санйо ен40н2 в петак ми дойде голама сметка сметката за тока почнах да наблюдавам климатика :оказасе че харчи 1.8kw .а толкова го хвалиха за какво харчи толкоа ток помогнете моля 1800вu
    Човече, как да ти кажем? Да не сме врачки... Дай подробности за помещението - размер, вид, вътрешна/външна температура. И голяма-голяма... колко да е голяма тази сметка /спрямо лятната ти такава/?

11. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Как да ти помогнем? Искаш ние да ти направим изолация на жилището или искаш да съберем пари да си направиш изолация?

Това което прави климатика е да поддържа дадена температура в дадено помещение. Климатика работи и харчи ток тогава когато се налага за да поддържа зададената температура. Ако климатика ти харчи 1,8 kW/h по осреднен СОР - 3 прави отдавана мощност 5,4 kW/h. Колкото по-малко топлозагуби имаш толкова и по-малки сметки ще плащаш независимо дали си на: ток, дърва, въглища, природна газ или нещо друго.

Препоръки за ниски сметки на отопление:
    1. По-дебелата изолация на жилището води до по-ниски сметки за отопление;
    2. Поддържай по-ниски температури в помещението на отопление.

12. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Поне за начало да пишеше от кой град си? Колко м3 е помещението, с каква дограма е ,има ли няма ли изолация, на колко градуса е нагласен климатика? Та после да гадаехме.

13. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от orlin70
    Наистина си е за хвалене машинката SAP-EH40H2 ,а това че харчи много със сигурност няма вина-просто изпълнява твоите желания при неблагоприятни откъм термозагуби условия.
    серия clover 2001г. с PAM контрол и двойнороторен компресор.За минимуми и максимуми какво да говорим-просто саньо.

охл. 4,0kw.(0,2~5,1) консум. 950w.(70~1700)
    отоп. 6,0kw.(0,2~9,4) консум. 1355w.(70~2665) COP-4,43
    при 2° 6,8kw.

14.  

15. Тук е от
    Dec 2011

ромещението е 30 кв.м няма изолаця с немска дограма лято около80 лв.сега270лв.ток .имам; дуга стая със санио 10 bu 15 кв.м работи по параметри.включвам го рятко но работи икономично.18ката за 8 часа на икономичен нощен режшм навьртя 16kw само санйото на 20 гадуса зададена темрература. 10ката за сьщото време харчи4.8kw Защо едното работи по параметри а другото не помогнете

16. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

От тук да разбирам ли, че пускаш и спираш машината всеки ден.Без изолация, явно големи загуби и при това пускане и спиране, разхода му се очертава като нормален в общи линии, машината работи малко над номинал.

17. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

orlin70 с този нощен режим му ''спъваш'' обмена и му вдигаш допълнително консумацията-дръж турбината на ауто(макар на нощен да сваля с 2°),а и без изолация,и не малко помещение,пък и ако го спираш,когато е било студено на вън...
    пъзела се понарежда...

А!И пиши само на едно место!

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Я си темперирай помещението и тогава пак измери. Включи на 20-21-22 (не повече), никакво спиране. Изчакай да минат 3-4 дни и тогава пак ни кажи консумацията. Нищо не спестяваш с това изключване. Забрави за икономичен, нощен и не знам си какъв режим. Вентилаторът на Ауто или на най-висока степен. И пак ще кажа, никакво спиране!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 78 от 110 ПърваПърва ... 2868767778798088 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици Sanyo на 220V
    От m_dikov във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 6
    Последно: 18-01-11, 23:42
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици Sanyo - мнения
    От cacho във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 13
    Последно: 26-06-07, 14:38
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
    От JoroM във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2354
    Последно: 31-12-06, 17:21

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе